Будівництво СЕС

Smile

Tier3
Реєстрування
11 Бер 2019
Дописи
4
Бали
1
Доброго сонячного дня всім.

Раніше ідею про альтернативну енергію від сонця відкидав повністю, більше розглядав енергію вітру. Та переваги ЗТ без використання АКБ змінили мої переконання про недоцільність СЕС в домогосподарстві. Першочергово підняв потужність будинку до 30 кВт. Виготовив над сараєм , а також наземну металічні конструкції під змінним кутом (від 23 до 63 градусів ). І далі лишилось підібрати інвертор та панелі. Хочу Huawei SUN2000-33KTL-A. Дуже буду вдячний тим хто відповість на мої питання.

1. Чи можна установити інвертор на 30 кВт а фотомодулів лише на 5-10кВт і запустити СЕС в дію по ЗТ на 30 кВт.. (потужність будиноку 30кВт). А далі нарощувати поле по мірі придбання фотомодулів без залучення працівників РЕСу чи обленерго.

2. Що краще 2 інвертори по 15 KSTAR KSG-15K-DM чи 1 Huawei SUN2000-33KTL-A (ціна майже однакова)

3. По українським сертифікатам які потрібні?(на фотомодулі не знайшов на інвертор продавець каже що є) хоча більшість продавців переконують що ніяких сертифікатів не потрібно.

Можливо хто з присутніх запропонує інвертор, панелі а також кабель "6".

Всім дякую.

1. Навіть треба. Існує самодурство РЕСів на місцях, але по закону так можна
2. Я за 1 івертор в любому випадку, і за Хуавей взагалі.
3. На інвертори дають продавці, якщо конче Обленерго потребує, а на панелі можна зінтернету зкачати. Навіть на англ. мові, проходить.
Краще дати ім все що просять, буде швидше. А час - це гроші.

Так само за один інвертор.
А по шляху менше панелей ніж 30кВт, думаю багато хто цього року так зробить.

1. Можна, Головне щою інвертор стартував
2. Тут думки розділилися. Є клієнти у яких 6шт по 5кВт 1ф стоїть на 30кВт по доках, ну отак їм схотілося. Ставте один Хуавей, він найкращий по перевантаженню.
3. Не знаю як у кого, а сетрифікати продавець дасть, якщо він цим серйозно займається. А як не дає то тоді то все не серйозно.

в Одесі просять 3000дол за оформлення ЗТ - давати?

Я писав в контексті паперів. А якщо в цьому контексті - то ні. Гроші нараховуються з моменту встановлення двонаправленого лічільника. А далі з ними можно бодатись. Форум НКРЕ також у допомогу. Його мусять перевіряти та відповідати. Знаю тих, кому він допоміг. Принаймі збити ціну )) Тільки там треба не "воду " писати, а конкретно номера запитів, адреси, фамілії і т.д.

А чи платити за підключення потужності - не скажу.

Останнє редагування:
Я писав в контексті паперів. А якщо в цьому контексті - то ні. Гроші нараховуються з моменту встановлення двонаправленого лічільника. А далі з ними можно бодатись. Форум НКРЕ також у допомогу. Його мусять перевіряти та відповідати. Знаю тих, кому він допоміг. Принаймі збити ціну )) Тільки там треба не "воду " писати, а конкретно номера запитів, адреси, фамілії і т.д.

А чи платити за підключення потужності - не скажу.
это из области "улыбнуло"

3000дол тама просят позолотить ручку, и счет как бы не выставляют))) Это уже не от первого клиента такое слышу. Ну, бодаются, не дают ясное дело, но и идет все по этому туго, в южном уже третий месяц оформляются, каждый шаг с потугами

вы как то на другой волне. Я написал средство, которое и позолотить ручку аппетит уменьшает. Просят слезно постик стереть. А это уже диалог с _их_ стороны.

Улыбнуло что деньги насчитываются с момента установки счетчика?

вы как то на другой волне.
вероятно да, волна другая

Я написал средство, которое и позолотить ручку аппетит уменьшает.
дык как можно через НКРЕ торговаться за размер взятки? тут или платить или война

Просят слезно постик стереть. А это уже диалог с _их_ стороны.
ну кому как, вероятно так

Улыбнуло что деньги насчитываются с момента установки счетчика?
улыбнуло о жалобе в НКРЕ и иже с ними, на просьбу позолотить ручку, не подкрепленную документами

А вот жаловаться на отсутствие действий прописанных в законе, так да, тут стоит и крайне нужно.

Хочу Huawei SUN2000-33KTL-A. Дуже буду вдячний тим хто відповість на мої питання.

1. Чи можна установити інвертор на 30 кВт а фотомодулів лише на 5-10кВт і запустити СЕС в дію по ЗТ на 30 кВт..

Так же интересует такой "облегчённый" вариант старта. В случае с этим инвертором какое минимальное количество фотомодулей необходимо для его запуска? Пока больше десяти разместить не могу...

Так же интересует такой "облегчённый" вариант старта. В случае с этим инвертором какое минимальное количество фотомодулей необходимо для его запуска? Пока больше десяти разместить не могу...
ну при 10 он то может и включится, но работать не сможет, 15шт уже номрально

1. Навіть треба. Існує самодурство РЕСів на місцях, але по закону так можна
Господа. Ткните плз где это описано в законе?

Форум НКРЕ також у допомогу. Його мусять перевіряти та відповідати. Знаю тих, кому він допоміг.

Я так понимаю на форуме НКРЕ есть не все энергетические компании? В частности, не вижу Донецкий ДТЭК.

хм. выходит что так. Я считал что все, увы.

Назад
Угорі