Чи можуть паралельно працювати два різних інвертора в одній СЕС

HiLLine

Tier3
Реєстрування
17 Гру 2024
Дописи
3
Бали
3
Сонячні панелі
TW 410W
Інвертор
Solinved 3.5kW 24v, PowMR 4.2kW 24v
Всім привіт. Стояв у мене інвертор Solinved 3.5 кВт і вирішив замінити його на PowMR 4.2 кВт, через більшу потужність, а головне через нижчій поріг напруги на MPPT, всі на 24В. Думав що робити з старим і прийшла ідея, але не впевнений про реальність. Питання ось в чому: чи можливо їх підʼєднати паралельно як на акуми і на вихід, для збільшення загальної потужності на виході з однією зборкою акумуляторів. Може вже хтось пробував чи є якісь думки? Чи все ж таки збирати кошти і робити дві СЕС або пероходити на 48В?

чи можливо їх підʼєднати паралельно як на акуми і на вихід, для збільшення загальної потужності на виході з однією зборкою акумуляторів
Як ви уявляєте собі синхронізацію перетворювачів на двох різних інверторах? Крім того, потужність перетворення залежить не тільки від потужності інвертора, а й від максимально дозволеного струму розрядки батареї.

або пероходити на 48В?
Як на мене - єдино вірний шлях.

Як ви уявляєте собі синхронізацію перетворювачів на двох різних інверторах? Крім того, потужність перетворення залежить не тільки від потужності інвертора, а й від максимально дозволеного струму розрядки батареї.

Як на мене - єдино вірний шлях.
Срум розрядки налаштувати окремо на кожному думав. Ну добре, а якщо окремі акуми, але паралельно підʼєднати вихід 220 без синхронізації?

Ну добре, а якщо окремі акуми, але паралельно підʼєднати вихід 220 без синхронізації?
А як можна скласти змінний струм без синхронізації? Тільки якщо випустити чарівний білий дим з інверторів. Можна зробити навпаки - з одного акума на різних розділених споживачів, не об'єднуючи виходи інверторів. Але зараяджати батарею все одно треба буде одним інвертором.

А як можна скласти змінний струм без синхронізації? Тільки якщо випустити чарівний білий дим з інверторів. Можна зробити навпаки - з одного акума на різних розділених споживачів, не об'єднуючи виходи інверторів. Але зараяджати батарею все одно треба буде одним інвертором.
Зрозумів, дякую)

Якщо є можливість розділити споживачів, то можна включити два інвертора на одну батарею. А виходи з кожного на свого споживача.
Я в себе планую так спробувати. Другий інвертор буде живити тільки насос скважини, циркуляційний насос і трохи лампочок в підвалі. А бонусом буде другий стрінг панелей, який я планую додати.
Там буде нюанс по струмам зарядки-розрядки, який треба відстежити на випадок коли обидва інвертори наваляться одночасно. Щоб БМСка не відвалилася по перевантаженню по струму.

Але зараяджати батарею все одно треба буде одним інвертором.
Чим зарядка двома інверторами відрізняєтся від зарядки інвертор + сонячний контроллер заряду(контролери)?
Такі схеми широко використовуються.

Чим зарядка двома інверторами відрізняєтся від зарядки інвертор + сонячний контроллер заряду(контролери)?
Такі схеми широко використовуються.
Та нічим. І той і той мають проблеми при підході до 100%. Знову ж, якщо немає поділу на master та slave.

Та нічим. І той і той мають проблеми при підході до 100%. Знову ж, якщо немає поділу на master та slave.
Які саме проблеми? Розкрийте деталі. Мене цікавить зарядка саме від сонця. Від мережі планую заряджати одним інвертором.

Які саме проблеми? Розкрийте деталі.
Не всі зарядні пристрої здатні приймати зворотній струм. Він виводить їх з ладу. Поки акум приймає заряд, все працює на одній напрузі, яку задає сам акумулятор. Як тільки почнуть відключатись BMS при наборі 100% ємності, вилізуть перетоки з зарядного з більшою напругою до зарядного з меншою. В залежності від схемотехніки, якщо не пощастить, можна очікувати чарівний білий дим.

Як прийнятний вихід (не перевіряв, чесно кажу) - встановити напругу відключення одного з зарядних нижче 100%. На 0,4...0,5 В. Тоді до 100% буде доводити тільки другий.

Ну інвертор як раз такий пристрій, який здатен приймати зворотній струм. Як я собі це бачу. Головне виставити на обох інверторах напругу 100% заряду нижчу напруги відключення БМС. І ніяких інверторних БМС з контролем по SOC. Тільки контроль по напрузі!
Наприклад у мене обидва інвертора вже нормально працювало з моєю батареєю. Якщо я тепер просто підключу їх до батареї одночасно, то вони ніяк не будуть конфліктувати. Просто один припинить заряд трохи раніше, другий трохи пізніше.

Назад
Угорі