Чи потрібен пзіп на вхід для deye

yuriseletsky

Tier3
Реєстрування
2 Бер 2025
Дописи
1
Бали
1
Сонячні панелі
Jinko, trina
Інвертор
Deye
В інверторі дейє всередині уже наче є необхідні захисти чи щось дасть пристрій захисту від імпульсного перенапруження якщо його поставити на вхід і чи дійсно він захистить від блискавки чи блискавка спалить всерівно все, бо звичайне реле вольтажу наче не так працює як пзіп і чи хтось знає ці нюанси.

Реле папруги запобігає перепадам напруги в мережі по верхньому і нижньому значенні , час спрацювання 0,1с , захишає від лінійних коливань.
Варістор спрацьовує за наносекунди тобто в 100000 раз швидче, захищає від як лінійних так і імпульсних високовольтних перенапруг які реле напруги навіть не побачить, варістор також захищає від непрямого імпульсу блискавки (все залежить від потужності імпульсу і потужності варістора), для 100% захисту від прямого попадання в лінію потрібен декілька рівневий захист з потужним газорозрядником на стовпі, потім варісторний захист класу В на вводі , і варістори класу D перед споживачем, варістори класу D ставляться практично в усих евро переносках, така синенька штучка плоска розміром як дві жилізні гривні з двома ножками на фазу і нуль.
Обовязково для ПЗІП який ставиться на вводі нада заземлення щоб було куди скинути потужний імпусльс від блискавки, якщо не буде заземлення він то закоротить, але при надто сильному інпульсі пзіпу небуде куди скинути і пзіп згорить, а імпульс пройде далі до споживачів.
перед ПЗІП краще поставить ПЗВ 30мА , він вибє у випадку якщо ПЗІП спрацює, у мене вибиває якщо десь близько бє блискавка. бувало по 5-6 вибивало за вечір у сильну грозу, але варістори у мене не на 500В як в стандартних ПЗІПах а на 385В DC або 300В АC
Заключення ПЗІП з заземленням навіть при прямому попаданні блискавки зменчить маштаби пошкодження в порівнянні якщо його не буде взагалі.
Для того щоб варістор міг захистити споживачаа між ним і споживачем повинно бути 10м провідника , тому що вірістор відкривається не миттево і все ж частина імпульсу проскакує, але потім затухає в індуктивності провідника. тому чим далі варістор від споживача тим краще, крім варісторів класу D, їх тавлять як я казав в пілотах і блоках живлення (в тих що по дороще де не зекономили на всьому що можна).

Останнє редагування:
Назад
Угорі