Easun 4.2kw 24v часто не виходить на виставлений максимум заряджання акб з соняшних панелей

fricker123

Tier3
Реєстрування
9 Кві 2025
Дописи
8
Бали
1
Сонячні панелі
Energy
Інвертор
Easun 4.2
Маєм таку проблему Easun 4.2kw 24v 280ah*8 і 4шт панелі по 550ват, і зауважив що часто він не виходить на виставлений максимум заряджання акб, тобто зранку прихожу в 9.00 год. Сонце класне без хмар а заряд іде 9 ампер, тоді дивлюсь на напругу на панелях а там 195v, розумію що панелі не нагружені, відключаю вхід з панелей і підключаю назад і все інвертор починає заряжати 20-35а. Експерементував, якщо так само стається і я нічого не роблю тоді до вечора струм заряду не більше 15а, а якщо хмара закриє сонце і відкриє то він опять починає заряжати 50-70а. Що це і як з тим боротись?

Маєм таку проблему Easun 4.2kw 24v 280ah*8 і 4шт панелі по 550ват, і зауважив що часто він не виходить на виставлений максимум заряджання акб, тобто зранку прихожу в 9.00 год. Сонце класне без хмар а заряд іде 9 ампер, тоді дивлюсь на напругу на панелях а там 195v, розумію що панелі не нагружені, відключаю вхід з панелей і підключаю назад і все інвертор починає заряжати 20-35а. Експерементував, якщо так само стається і я нічого не роблю тоді до вечора струм заряду не більше 15а, а якщо хмара закриє сонце і відкриє то він опять починає заряжати 50-70а. Що це і як з тим боротись?
Це помилка в алгоритмі роботи МРРТ інвертора. Я зустрічав інформацію про подібну поведінку деяких клонів Вольтроників на закордонних форумах. Наче це лікується новими прошивками. Але їх ще треба десь знайти під конкретну модель. Для початку спробуйте потрусити свого продавця в Китаї, може щось порадить. А з "народних" методів можна спробувати таке. Перше - додайте або приберіть одну-дві панелі зі стрінгу. І подивіться на поведінку. Можливо так воно вийде з "мертвої зони" напруг і запрацює нормально. Друге - замість смикання інвертора по сонцю спробуйте смикнути його по виходу. Наприклад різко навантажте його на 1-2кВт, а потім зніміть навантаження. Це б мало б заставити його увійти в точку МРРТ. Може він там і залишиться. Тоді можна зробити просту автоматику для смикання по таймеру...

Навздогін ще питання. А в якому режимі інвертор і який у нього пріоритет заряду?

Дуже дякую, взагалом sbu, але і sub теж пробував, без змін. А пріоритет заряду маєте наувазі напруги верх низ?

Дуже дякую, взагалом sbu, але і sub теж пробував, без змін. А пріоритет заряду маєте наувазі напруги верх низ?
Пріорітет це CSO, SNU, OSO. В багатьох інверторів воно сидить в 16-му пункті налаштувань.

Я думаю тут не достатньо потужності поля. Або навіть вольтажу з нього.

Я думаю тут не достатньо потужності поля. Або навіть вольтажу з нього.
Треба дивитися, що в інструкції написано. Зараз глянув свої. У Axpert написано що має працювати починаючи від 2 панелей, у PowMr від 4 панелей, у Anenji від 3панелей. Причому там мова йде о 30В панелях.
Наприклад в мене Anenji працює від 4 таких панелей відмінно. Нічого в нього не залипає. Але в нього досить специфічний МРРТ. Якщо вмикається насосна станція 1кВт, а потім вимикається, то він в цей момент повністю скидає МРРТ, а потім починає шукати максимум так би мовити з нуля. Находить десь за 5-10секунд. Axpert так робить не завжди. Інколи він намагається підкручувати оптимум від того стану, який є.

Стоїть CSO, панелів 4 загальна напруга на прямому сонці 200вольт без нагрузки, з нагрузками в 2кв падає до165вольт

має працювати починаючи від 2 панелей,
Ну то він і працює як вміє. В мене була така ж проблема на must коли працював від 6 панелей (особливо при недостатньому сонці) напруга х.х. була під 320В недотягувала до рекомендованої 370В. Додав ще 2 панелі і все стало ОК. Більше того при напрузі більше 390В він взагалі вимикає МППТ і шурує на пряму. При збільшенні навантаження і просадці напруги мппт знову вмикається і шукає точку максимуму.

Хочу ще доставити панелів, як скопонувати, на інверторі максимальна вхідна напруга 450 вольт, стоїть 4 панелі 550 ват, скільки ще доставити панелів щоб мати макс. потужність 5-6 кв.?

Де це помітно, де можна побачити?
Ось тут:
Коли працює мппт зверху над сонячною панеллю малює графік. Але ж все це для MUSTа. Які пектограми малює Еасан я не знаю, але гадаю принцип роботи всіх вольтроніків +/- однаковий.

Вкладення

• Screenshot_20250410-203648_Gallery.jpg
    Screenshot_20250410-203648_Gallery.jpg
    558,4 Кб · Перегляди: 9
Марку панелей забув, хочу додати таких же, холостий писав вище 200вольт з 4 панелями.

Вкладення

• Screenshot_20250410-223548_Samsung Internet.jpg
    Screenshot_20250410-223548_Samsung Internet.jpg
    95,3 Кб · Перегляди: 8
Написав в тех підтримку еасуна чи мають прошивку іншу, чекаю що відпишуть

Ну то він і працює як вміє. В мене була така ж проблема на must коли працював від 6 панелей (особливо при недостатньому сонці) напруга х.х. була під 320В недотягувала до рекомендованої 370В. Додав ще 2 панелі і все стало ОК. Більше того при напрузі більше 390В він взагалі вимикає МППТ і шурує на пряму. При збільшенні навантаження і просадці напруги мппт знову вмикається і шукає точку максимуму.

Насправді в цьому випадку він не вимикає МППТ, а лише замикає його DC-DC підвищуючий перетворювач. Той, що підвищує PV напругу до BUS напруги. А сам алгоритм МППТ продовжує діяти. Далі інвертор вже "грається" з самою BUS напругою.

Насправді в цьому випадку він не вимикає МППТ, а лише замикає його DC-DC підвищуючий перетворювач. Той, що підвищує PV напругу до BUS напруги. А сам алгоритм МППТ продовжує діяти. Далі інвертор вже "грається" з самою BUS напругою.
нУ не знаю значок вимкнений в діапазоні 0-140В і 390-450В

Провірив чи міняє нагрузка по сєті заряджання акб, не міняє. В акб тиче 30а загальне споживання з панелей 1.2кв включається нагрузка починає тікти 2.1квз панелей, нагрузка спадає і заряд акб всеодно лишається на приблизно на такому рівні як і було, пересмикую вхід з панелейі все починається заряджати 60а

Назад
Угорі