EASUN 6.2kW + Felicity FLS48100, постійний розряд модуля 2.

Ivan R.

Tier3
Реєстрування
24 Лис 2024
Дописи
9
Бали
1
Сонячні панелі
-
Інвертор
EASUN POWER 6.2kW ISolar-SMG-II-6.2KW-48V Wi-Fi
Доброго дня!

Не знаю куди звертатись по вирішенню мого питання... можливо тут є спеціалісти та можуть допомогти?

Влітку придбав систему на 10 кВт Felicity FLS48100 LiFePO4 battery (48V, 200Ah, 10.6kWh) + Інвертор EASUN POWER 6.2kW ISolar-SMG-II-6.2KW-48V Wi-Fi.
АКБ складається з 2х модулів по 5кВт, основний та додатковий.
Використання без сонячних панелей.
Після підключення і першої зарядки - заряд дійшов до 99% і не піднімався до 100%.
Я звернувся до підтримки Felicity, запитав що не так та отримав відповідь, що потрібно зробити декілька циклів розряду та заряду АКБ для калібрування контроллера.
На той момент не намічалось відключень світла і я це питання відклав на пізніже і благополучно забув про це.
Коли наступили відключення я задіяв систему і все працює, АЛЕ...

При включенні заряд так і залишився 99%, модуль1 (овносний) показував заряд 100%, модуль2 (додатковий) показував 99% заряду.
Я не робив глибокі розряди, а поставив в налаштуваннях щоб АКБ при відключенні світла працював на віддачу, а при появі світла - заряджався.
Після першої доби в такому режимі- загалльний максимальний заряд АКБ показав 98% (модуль1=100%, модуль2 = 97%).
Друга доба - загалльний максимальний заряд АКБ показав 97% (М1=100%, М2~94%).
Третя доба - загалльний максимальний заряд АКБ показав 96% (М1=100%, М2~92%).

Після другої доби я знову списався з підтримкою Felicity та ми пройшлися по налаштуванням інвертора, де вони підказали як краще зробити розряд/заряд АКБ та інші налаштування.
За декілька днів мені вдалося декілька разів розрядити АКБ до 30% та зарядити, але повний заряд так і не досяг 100% - він став ще меншим ~94%(М1=100%, М2~89%).

Я знову звернувся до тех підтримки Felicity, спробували ще раз пройтись по налаштуванням та чого вони сказали що ще є один варіант - розєднати модулі та зробити розряд/заряд модуля2 окремо від основного.

Вчора я відєднав М2 від М1 та зробив розряд до 20% (до cut-off), після чого підключив світло і почав його заряджати.
Всю ніч кожні 2 години вставав та клацав налаштування, шось міняв і тд, але сьогодні на 6 годину ранку - максимальний заряд батареї показувало 89%....
І тут через годину, в 7 ранку - я бачу на дисплеї інвертора 100% !!! Заходжу в додаток SmartESS - там також відображається 100%!
Радості не було меж.
в 7:30 я поїхав по справах і повернувся додому в 8:30 і на дисплеї я знову бачу 99% (М1=100%, М2=99%)....wtf...

P.S. Виробник АКБ порекомендував проставити наступні значення:
float and bulk voltage = 57.5V,and high DC = 57.6V
Фізично, через інвертор або додаток SmartESS мені вдалося встановити такі значення:
high DC = 57.6V
float and bulk voltage = 56.6V (більше не дозволяє, пробував різні значення з шагом 0.1V, спускаючись з 57.5V до 56.6V, коли дало зберегтись)

Заздалегідь вдячний за допомогу!

M1_100%_1.jpgM2_100%_1.jpgM1_100%_2.jpgM2_100%_2.jpgM2_100%_solo.jpg

float and bulk voltage = 57.5V,and high DC = 57.6V
Це дуже високі значення напруги! Навіщо? Почитайт епоряд теми, там доступно і ясно вказані
всі напруги заряду/розряду для стабільної роботи таких чи подібних збірок.

Це дуже високі значення напруги! Навіщо? Почитайт епоряд теми, там доступно і ясно вказані
До експлуатації я начитався і передивися десятки відео по налаштуванню, і до встановлення рекомендованих виробником значень у мене вони були значно менші, але це ніяк не вплинуло в кращу сторону, тільки гірше ставало....
Ось доречі з мануалу вирізкаreq_v.jpg
Але при будь яких значеннях, які встановлювались, Модуль1 завжди заряджався до 100%, а Модуль2 - ні.

А дипами не надо там указать что у вас 2 акума?

Ось така динаміка за согодні:
7:00 - заряд АКБ 100% (модуль1=100%, модуль2 = 100%)
8:30 - заряд АКБ 99% (модуль1=100%, модуль2 = 99%)
22:00 - заряд АКБ 98% (модуль1=100%, модуль2 = 97%)
inv.jpgtotal.jpgM1-1.jpgM1-2.jpgM2-1.jpgM2-2.jpg

Так 1% это 50 ватт? Ну берет себе инвертор немного, проблема то в чем?

Так 1% это 50 ватт? Ну берет себе инвертор немного, проблема то в чем?
якщо питання було б в 1%, то я б і не парився взагалі....
модуль 2 постійно втрачає заряд і не підзаряджається.
цей модуль2 за +-5 днів він впав до 89%, а модуль1 так і залишився на 100%

Доречі вчора перед сном змінив волтаж:
bulk voltage = 54.6V.
float voltage = 54.0V
high DC = 55.6V

і вранці отримав загальний заряд АКБ = 97%, модуль1 = 99%, модуль 2 = 96%
тобто при такому вольтажу просім і модуль1 !!!

в 4 ранку списались з тех підтримкою виробника, вони запитали як справи з АКБ, на що я відповів їм що спробував зробити нижчий вольтаж, і в результаті просіли оба модуля.
Виробник на це відповів, що є мануал, де написані чіткі значення, при яких працює їхній виріб + вони мені їх вже вказували і не слід занижувати!

Після цієї розмови я підняв вольтажі знову, на скільки зміг:
bulk voltage = 56.6V (чомусь не можу підняти до 57.5 як каже виробник)
float voltage = 56.6V (чомусь не можу підняти до 57.5 як каже виробник)
high DC = 57.6V

Врезультаті через пару хвилин:
загальний заряд АКБ = 98%, модуль1 =100%, модуль 2 = 96%

Після чого виробник попросив мене знайти або зробити EDMS USB adapter, скине софт та скаже що зробити...
you should prepare RS485 to USB converter and make a cable like this:
EDMS USB adapter.jpg

якщо питання було б в 1%, то я б і не парився взагалі....
модуль 2 постійно втрачає заряд і не підзаряджається.
цей модуль2 за +-5 днів він впав до 89%, а модуль1 так і залишився на 100%
У меня тоже 2 акума (оба фелисити, но разных по ёмкости и формфактору)
И заряд\разряд у них происходит не синхронно. Например одна может быть 93% а вторая 76%. Инвертор при этом показывает 85% (складывает обе и делит на 2).
Заряд так же происходит неравномерно. В одну идёт 54А в другую 18 (это пример).
Но заряжаются всегда обе до 100%
Так как система у меня настроена не брать от города, а постоянно от акума - сколько теряет при простое батарейка не обращал внимания

У меня тоже 2 акума (оба фелисити, но разных по ёмкости и формфактору)
И заряд\разряд у них происходит не синхронно. Например одна может быть 93% а вторая 76%. Инвертор при этом показывает 85% (складывает обе и делит на 2).
Заряд так же происходит неравномерно. В одну идёт 54А в другую 18 (это пример).
Но заряжаются всегда обе до 100%
Так как система у меня настроена не брать от города, а постоянно от акума - сколько теряет при простое батарейка не обращал внимания
а у мене не заряджає модуль2 до 100% і він постійно встрачає заряд, хоча я підключав його окремо до інвертора без модуля1 і він зарядився до 100%, а коли разом вони то є шо є

у мене не заряджає модуль2 до 100% і він постійно встрачає заряд
У Вас є можливість подивитися напруги та налаштування саме БМС акумуляторів?
Напруги при різних відсотках заряду у них однакові? Якщо поміняти місцями модулі - щось змінюється?

У Вас є можливість подивитися напруги та налаштування саме БМС акумуляторів?
Напруги при різних відсотках заряду у них однакові? Якщо поміняти місцями модулі - щось змінюється?
Оце вони прислали фото та відео який потрібно зробити кабель щоб подивитись в БМС....
оце шукаю може готове рішення, або по кускам буду купляти і збирати його

Вкладення

• making cable of RS485 to USB.mp4
    28,4 Mб
потрібно зробити кабель щоб подивитись в БМС....
Значить, в БМС немає блютуз? Тоді, звичайно, тільки кабелем та програмою до компа,
в інверторі напругу по ячейках неможливо буде глянути...

Оце вони прислали фото та відео який потрібно зробити кабель щоб подивитись в БМС....
оце шукаю може готове рішення, або по кускам буду купляти і збирати його
Ті хто цим займається, у вас нема подібного девайсу?

Назад
Угорі