Гібридний Соліс та акумулятор - як налаштувати правильно і чи це можливо взагалі?

Санич

Tier3
Реєстрування
2 Лип 2024
Дописи
8
Бали
1
Колеги, а є серед нас щасливі власники гібридних Солісів? Цікавить, чи можна налаштувати його якось, щоби в автономному режимі роботи при зарядці акумулятора на 100% він не чіпав акумулятор, а брав необхідну енергію з панелей. Бо зараз у мене Соліс заряджає до 100% акумулятор, потім відключає панелі, бере необхідну енергію з акумулятора, розряджає до 97% і включає панелі. Знову заряджає до 100% і все по новому. І це мене трохи нервує, якась дивна логіка роботи...

Яка у вас модель інвертора?

Що ви маєте на увазі під словосполученням "автономний режим роботи"? У Вас в налаштуваннях інвертора обрано "Off-Grid Mode"?

Що ви маєте на увазі під словосполученням "автономний режим роботи"? У Вас в налаштуваннях інвертора обрано "Off-Grid Mode"?
Саме так, такий режим обрано. Тоді, коли відключена мережа. Мережу відключаю фізично, двума дублюючими ввідними автоматами, на лічильнику та щитку.

Саме так, такий режим обрано. Тоді, коли відключена мережа. Мережу відключаю фізично, двума дублюючими ввідними автоматами, на лічильнику та щитку.
При ОфГріді він швидше за все так і буде працювати.
Зважаючи на те що Літієві акб не дуже люблять довготривалий максимальний заряд, то в принципі нічого поганого в такій логіці роботи я не бачу.

В будь якому випадку спробуйте оновити прошивку, можливо воно допоможе

Колеги, а є серед нас щасливі власники гібридних Солісів? Цікавить, чи можна налаштувати його якось, щоби в автономному режимі роботи при зарядці акумулятора на 100% він не чіпав акумулятор, а брав необхідну енергію з панелей. Бо зараз у мене Соліс заряджає до 100% акумулятор, потім відключає панелі, бере необхідну енергію з акумулятора, розряджає до 97% і включає панелі. Знову заряджає до 100% і все по новому. І це мене трохи нервує, якась дивна логіка роботи...
Щастливых обладателей, нет. Так в БМСе JK можно настроить. Как зарядится на 100%, так и отключится. Инвертор нужен только для установки напряжения заряда и тока заряда.

Колеги, а маю таке питання: якщо в налаштуваннях вибирати АКБ не пілонтеч, а налаштування юзера, то який показник треба виставляти, щоб АКБ заряджався десь приблизно 0,5 квт на годину?

А нічого там ще виставляти не треба? Бо стрьомно якось лізти туди...

Назад
Угорі