Grid мережевий інвертор та електро зварка

anray

Tier3
Реєстрування
4 Сер 2024
Дописи
11
Бали
1
Сонячні панелі
Longi 565Wx4, Jinko 585Wx4
Інвертор
Anenji 4.2KW-24V, Anenji 6.2KW-48V
Може хтось знає, чи безпечно користуватись електро зваркою через мережу, до якої підключений мережевий grid інвертор з лімітером? Чи не погіршає йому через великі стрибки току?

Може хтось знає, чи безпечно користуватись електро зваркою через мережу, до якої підключений мережевий grid інвертор з лімітером? Чи не погіршає йому через великі стрибки току?
все залежить від інвертора і зварки. я особисто на свому гібридному нормально варив напівавтоматом суто з акумулятора

Це мережевий грід, не гібрид

Як раз "стрибки току" йому не заважають, а як відреагує на різку просадку напруги - це вже питання!...
Так, я хотів за напругу написати, але написав за ток. Грід же прибавляє пару вольт напруги до мережі, але якщо просадка 10-20 вольт буде, це ж може його спалити? Чи є десь фахівці по грідам?

Як раз "стрибки току" йому не заважають, а як відреагує на різку просадку напруги - це вже питання!...
Просадка напруги виникає як раз через стрибок струму, струм підвішується росте падіння напруги на дротах і напруга в просідає
В будь якому разі стрибки не додають життя інвертору, а погано впливає на інвертор саме струм бо через транзистори тече струм чем більше струм тім більше нагрів і.т.и

Але як що мережа е то можно варити спокійно, нічого не буде
я у себе варив і трифазним апаратом єлектродом 5 мм і звичайним інвертором 4 мм все нормально, мережа на себе все бере і згладжує

погано впливає на інвертор саме струм бо через транзистори тече струм
Але це не гібридний інвертор, який включено послідовно мережа-інвертор-навантаження,
а мережевий, тому струм через нього при включенні зварювального апарату не протікає.

тому струм через нього при включенні зварювального апарату не протікає
Як це? Він що відключений? Раз він дае потужність в мережу то струм через нього таки протікае з інвертора в мережу і потім в сварку чи може по дорозі в мережу частина в сварку іде, це залежить що куда під'єднано.
Мережевий інвертор працює дуже просто якщо наприклад в мережі 230 вольт то він повинен зробити на виході трошки більше щоб струм потік через нього в мережу, а як що в мережі напруга впаде то струм через інвертор буде підійматися поки йому потужність дозволяє а далі він повинен напругу понизити, як що він встигає реагувати на ці стрибки то все ок

Останнє редагування:
щоб струм потік через нього в мережу
... з сонячних панелей же він потече. Я про те й говорив, що від підключений паралельно мережі і струм домашнього навантаження (як то зварка) через нього не протікає.

Але як що мережа е то можно варити спокійно, нічого не буде
я у себе варив і трифазним апаратом єлектродом 5 мм і звичайним інвертором 4 мм все нормально, мережа на себе все бере і згладжує
В мене просадка напруги при зварці більше 10-20V й це стрибки, не лінійно. Це не спалить грід? Мережа звичайно є, бо це мережевий грід, він без мережі не робить

підключений паралельно мережі і струм домашнього навантаження (як то зварка) через нього не протікає.
Як раз протікае в першу чергу, бо домашні навантаження підключено до мережі ближче до інвертора і за рахунок різниці в опорі дротів в першу чергу споживання іде від інвертора, лічильник же не крутить у зворотній бік коли сонце і домашне навантаження значить все береться з інвертора і на хату і в мережу

В мене просадка напруги при зварці більше 10-20V й це стрибки, не лінійно. Це не спалить грід? Мережа звичайно є, бо це мережевий грід, він без мережі не робить
Просадка іде по всій мережі чі в точці під'єднання зварювального апарата?, Яка потужність інвертора? Зварювального апарата? Взагалі як що мережа нормальна то нічого не повинно статися

Взагалі це мережа і інвертор мережевий, а що буде як що сусід варить? Так що не переймайтеся все нормально повинно бути

Просадка іде по всій мережі чі в точці під'єднання зварювального апарата?, Яка потужність інвертора? Зварювального апарата? Взагалі як що мережа нормальна то нічого не повинно статися
Просадка йде до лічильника. Зварка потужна - до 32A можуть бути стрибки току якщо жарити на максимум. Grid інвертор 1200W, але яка різниця, якщо 90% току йде з мережі. Мережа просаджується зваркою, отже не дуже хороша. В тому справа - грідом хочу покращити роботу зварки, щоб просадки напруги менше були. На TIG зварці це дуже важливо

Взагалі це мережа і інвертор мережевий, а що буде як що сусід варить?
Якщо сусід варить, то просадка у всіх. Взагалі я варю в проміжку, коли сусідам це менше всього заважає

В тому справа - грідом хочу покращити роботу зварки, щоб просадки напруги менше були. На TIG зварці це дуже важливо

1 1.2 кВт нічого не дасть
2 як що мережа погана то стрибки в першу чергу навантажують інвертор - напруга в мережі просіла навантаження "перейшло" на інвертор потужності в нього теж не хватить (1.2 кВт) він в свою чергу знижує напругу щоб встигнути за мережею і не перевищувати свій струм
і так кожного разу, колись може не встигнути я думав мова про 30 кіловтний грід то інша справа

1 1.2 кВт нічого не дасть
Трохи згладить, особливо якщо варити до 100A. Прийдеться спробувати, хоч і грошей жалко, якщо згорить. Грід в мене підключений до батареї, отже може видавати максимум в мережу доволі довго. Думав, може хтось на форумі мав досвід з такою ситуацією

Назад
Угорі