Home assistant інтеграція інвертора

deniss

Tier3
Реєстрування
28 Бер 2025
Дописи
2
Бали
3
Сонячні панелі
Jinko Solar 590
Інвертор
anenji 4000
У моєму випадку це anenji , тестував на 2 піддослідних 2000 та 4000 моделях
Витратив деякий час, скомпонував 2 пристрої еспхом.
За основу брав гітхаб
Що було зроблено підключення батареї LI_6 через rs485 до esp + та сама есп підключена по кабелю до батареї 24 в с jk-bms . Інвертор бачить батарею я бачу параметри бмс. Тут все відносно просто
Далі Інвертор , був зразок, але він незначно відрізнявся від мого інвертора, тому трохи підправивши, трохи додавши я отримав на 4000 модель , звичайно можна підключити рідний вайфай, але він дуже довго оновлюється, та має меньше функцій .
Частину налаштувань я прибрав, це ті які майже ніколи не використовуються настроїв один раз та забув, додано трохи плюшок. Наприклад автоматизація заряд вночі, вказуємо час коли почати коли зупинити, і вночі починається зарядка, реалізовано прямо в еспхом , у мене працювало коли ще не було сонячних панелей, по ночному зарядив вдень користуюсь. 2 регулятори + вимикач цього режиму.
Наступне, інвертор вміє віддавати в мережу режим suf але лічильник звичайний, тому віддавати залишки яках вистачає при сонці не варіант, буде рахувати все що віддав як споживання, тому додав обмеження потужності сонця, хоча з цим параметром трохи складно, автоматизація яка обробляє на сервері хом асістант у мене контролює споживання електричного опалення , бойлера через ватметр які підключено до мережі напряму , а далі вже якщо є споживання , батарейка 100% перемикає на suf та обмежує сонце на рівні споживання мінус 50 вт, так аби напевне не мотало, якщо що то швиденько повертає sbu і працюємо на батарейці

Що я отримав , систему яка працює стабільно, а якщо врахувати що зарядка електромобілю так само керується з еспхом , який крутить потужність тримаючі баланс то взагалі чудово, машина заряжаєтся, якщо включаєтся потужний споживач то вимикаємо заряд, щось слабеньке типу газонокосарки трохи зменьшуємо заряд машини аби отримати 0 споживання з батарей або підзарядитиЗнімок екрана 2025-05-16 094647.png

Вкладення

• anenji-control.zip
    4,4 Кб · Перегляди: 2
  • jkbms-anenji.zip
    2,4 Кб · Перегляди: 1
Останнє редагування:
Назад
Угорі