Як налаштувати сповіщення про низький заряд батареї

RomanN

Tier1
Реєстрування
29 Жов 2024
Дописи
470
Бали
43
Інвертор
Ecgsolax 3kW
В даному випадку сповіщення працює через інтернет включаючи мобільний інтернет.
WiFi monitor підключено до bms та до WiFi мережі , він періодично зчитує інформацію з bms і надсилає унікальне сповіщення (Topic ) на віддалений MQTT сервер(test.mosquitto.org).
Телефон ( або декілька телефонів) періодично запитує у віддаленого сервера наявність унікального сповіщення.

Перелік обладнання:
1. Jkbms як варіант b2a8s20p
2. WiFi monitor підключити в bms порт GPS
( Не реклама)
3. Телефон з android с застосунком MQTT Alert

Процес налаштування в відосі.

Важливо!!!!!
!!!!!!!!!!!!!!!!!

Topic udEtDGWhdQ (в відосі, як приклад)
повинен бути УНІКАЛЬНИМ для кожного пристрою WiFi monitor
!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Для генерації унікального Topic можна скористатися генератором як показано жовтою стрілкою, скопіювати перший код і використати як Topic , потім згенерувати другий і залишити як Client ID

Синя стрілка показує на 100 в даному випадку якщо заряд батареї меньше 100% SOC буде сповіщення. Налаштуйте потрібне значення.

Зелена стрілка показує налаштування сповіщення про втрату зв'язку

Взагалі з використанням різних параметрів
(T01 - °C, Battery-1 Temperature)
(SOC - 0-100%, SOC)
(Dff - V, Cells Voltage Difference)
(Pwr - W, Battery Power)
....
можна додати інші сповіщення як то:
1. Сповіщення про великий дисбаланс комірок
2. Сповіщення про високу/низьку температуру батареї
3. Сповіщення про початок заряджання/розряджання можна використати як індикатор ввімкнення/вимкнення "світла"

Вкладення

• VID_20260127_231724_0_COMPRESSED.mp4
    28,1 Mб
  • IMG_20260127_234711.jpg
    IMG_20260127_234711.jpg
    550,8 Кб · Перегляди: 2
  • IMG_20260127_235558.jpg
    IMG_20260127_235558.jpg
    631,4 Кб · Перегляди: 1
  • Screenshot_2026-01-28-11-02-09-252_gigiosoft.MQTTAlert.jpg
    Screenshot_2026-01-28-11-02-09-252_gigiosoft.MQTTAlert.jpg
    802,5 Кб · Перегляди: 2
  • IMG_20260128_132314.jpg
    IMG_20260128_132314.jpg
    621,4 Кб · Перегляди: 2
Останнє редагування:
Для каждого случая есть своё решение. Однако мое мнение, это решение не будет работать
1) если дома, зачем нам вай фай ? всякие приложения, посредники-брокеры ? = звуковой сигнализатор за копейки спаять.
2) если не дома а постоянно в разъездах. ну увидел что смарт визжит как резаный. а что поделать можно если ты далеко а АКБ дома и ты ему не можешь помочь (например)
Т.е. какова эффективность и применимость.
Лично моё мнение = это сложно. Не, когда дома ферма и ты майнишь то да) но когда для себя СЭС, то это, как по мне, излишек. Кстати, когда вырубают свет то инет тоже вырубается (обычно).

на пром продают. конечно, под 48В нужно доработать. вот думаю, спаять или как себе. кстати надо будет.
1769555883862.png

Удваиваю удивление предыдущего комментатора !

Простая концепция умного дома постепенно превращается в набор велосипедов на костылях. Вай-фаи, MQQT, брокеры, генерации, уведомления...

Должно работать оно примерно так (тык) - и все. Никаких брокеров, налаштувань, уникальных уведомлений и прочей мастурбации. Просто зашел из любой точки планеты и любого браузера - и посмотрел если нужно.

Другой вопрос - что со всем этим делать. Вот знаю я что у меня сейчас 51В и дальше что? Мне бежать в сарай отключать батарею?
Короче не более чем бесполезная свистоперделка, как и смартБМС.

Должно работать оно примерно так (тык) - и все. Никаких брокеров, налаштувань, уникальных уведомлений и прочей мастурбации. Просто зашел из любой точки планеты и любого браузера - и посмотрел если нужно.
Тут ок

Другой вопрос - что со всем этим делать. Вот знаю я что у меня сейчас 51В и дальше что? Мне бежать в сарай отключать батарею?
Короче не более чем бесполезная свистоперделка, как и смартБМС.
Тут не ок. Чем вам БМС не угодила?) Вы из секты "заряжу АКБ с панелей напрямую" ? :)

Два противоречия в одном посте. Мы вас теряем! Срочно двойную дозу лития этому мистеру:D

Вот знаю я что у меня сейчас 51В и дальше что? Мне бежать в сарай отключать батарею?
Нет. Ночью звуковой сигнал на всю хату. Вы просыпаетесь и думаете, что же делать, как протянуть до утра на 10%-ах.:cool:
1769652339451.png

Назад
Угорі