які шини Ви використовуєте для з'єднання комірок LiFePO4?

Vforey

Tier3
Реєстрування
14 Лис 2024
Дописи
14
Бали
1
які шини Ви використовуєте для з'єднання комірок LiFePO4?

бачив на youtube люди використовують різні шини: алюміній, мідь лужену (заводські комірки), самостійно ріжуть мідну шину (не лужену)...
як на мене алюміній не дуже гарний варіант особливо для комірок з потенційним навантаженням 100+ ампер
я замовив комірки без шин і буду різати мідну шину 3х25мм.
АЛЕ ось в чому питання чи лудити їх чи ні, яким методом? чи краще використати якусь пасту, тоді яку?

побачив ось таке відео, тай думаю що можна спробувати взяти припой + газова горілка + паяльник на 100вт і залудити місця контактів + 5-10мм (приблизно як на відео), а "голу" частину шини в термоусадку і буде типу як завод ;-)

або за допомогою хімії як ось тут, але не в темі які реактиви потрібно використовувати, то знаю допоможіть.

які у вас з цього приводу думки та ідеї?

АЛЕ ось в чому питання чи лудити їх чи ні
Так, тому що це гальванічна пара.
тай думаю що можна спробувати взяти припой + газова горілка + паяльник на 100вт і залудити місця контактів
В теорії так собі покриття та перехідний опір буде;)
або за допомогою хімії
Це краще, тому що дуже тонкий шар.
як на мене алюміній не дуже гарний варіант
Так, я також тестував, алю 4 мм дав гірший опір ніж 2мм заводські з міді. Думаю це повʼязано як з більшим опором алюмінію так і з тим що більш тонка пластина краще притискається шайбою до терміналу.

АЛЕ ось в чому питання чи лудити їх чи ні
Дивлячись які термінали.
Я думав в мене алюміній і був готовий шайби підкладувати. А виявилося приварені стальні шпильки... тому поклав на них голу мідь і все

замовив комірки без шин
З чим було пов'язано таке рішення? Чим гірші комплектні перемички від саморобних?
Чи подобається саме "творчий підхід та процес, бо пан має багато вільного часу та натхнення"?

Для любителів поколхозити знаю доступний спосіб гальванічного нікелювання в домашніх умовах. Для анода нам потрібно трохи нікеля. Його можна знайти наприклад в старому NiMH акумуляторі. Він там у вигляді тонкої стрічки. Якщо не знайдете шматочка нікеля, то підійде і ніхром, наприклад шматок ніхромової спіралі. Далі беремо якусь неметалеву ємність і наливаємо туди звичайний оцет. Потім приєднуємо нікель до позитивного дроту. Це в нас буде анод і він буде розчинятися. А до іншого дроту під'єднуємо нашу деталь. Потім опускаємо все це в ємність, а на дроти подаємо постійний струм. Краще від регульваного блока живлення. Напруги буде досить <6В, а струм залежитиме від площі електродів. Далі анод почне розчинятися, рідина стане насиченого кольору. А катод стане покриватися тонким шаром нікеля. Покриття буде матовим. Для кращого результату можливо прийдеться погратися з підбором напруги/стума.

Назад
Угорі