Кабель для акумулятора

andruliyza

Tier2
Реєстрування
19 Лют 2024
Дописи
35
Бали
8
Шукаю кабель для з'єднання інвертора і акумулятора. В інструкції від інвертора пише 1AWG, а кабель що виходить з BMS 2 AWG. Порадьте що брати!

Шукаю кабель для з'єднання інвертора і акумулятора. В інструкції від інвертора пише 1AWG, а кабель що виходить з BMS 2 AWG. Порадьте що брати!
Кабель підбирається під робочий струм що буде йти від вашої АКБ до інвертора, з урахуванням напруги на акумуляторі.
те що на BMS дві клеми, а на інверторі одна - не недоопрацювання, а можливість використати в "вузьких місцях" пару проводів меншого перерізу, а на прямій ділянці - один провід більшого. При чому перехід можна організувати на "вимикачі" який зазвичай ставлять між інвертором і акумулятором або на плавкому запобіжнику.

До прикладу на мій 4кВт інвертор з 24В АКБ ємністю 8*315 Аг, я прогнозую робочий струм максимум до 150-170А, тому обрав кабель 35мм²
При цьому на акумуляторі, BMS підключається з двох сторін парою проводів по 16 мм²

Останнє редагування:
Порадьте що брати!
Беріть ПВ-3

А також перегляньте оцей блог:

Кабель підбирається під робочий струм що буде йти від вашої АКБ до інвертора, з урахуванням напруги на акумуляторі.
те що на BMS дві клеми, а на інверторі одна - не недоопрацювання, а можливість використати в "вузьких місцях" пару проводів меншого перерізу, а на прямій ділянці - один провід більшого. При чому перехід можна організувати на "вимикачі" який зазвичай ставлять між інвертором і акумулятором або на плавкому запобіжнику.
В мене один провід на BMS . Інвертор 10кв. Не знаю які струми будуть, можливо коли буде сонце, там до 200А.

Вкладення

• S41023-20065482.png
    S41023-20065482.png
    111,3 Кб · Перегляди: 9
Але ж то не обов'язково брати луджену мідь?

луджений краще лише для пайки. Накінечників - і все.
Інше питання - там мідь чи сплав, сталь просто покрита міддю.

луджений краще лише для пайки. Накінечників - і все.
"Луджені кабелі мають ряд переваг: вони міцніше, довговічніше, більш гнучкі і простіше в монтажі. Лудіння поверхні міді оловом захищає її від руйнівного впливу атмосферного кисню, підвищує міцність на розрив і стійкість до перелому при багаторазовому згинанні. Також полуда (плівка олова) захищає мідь від шкідливого впливу сірки, що входить до складу гуми і пластика, з яких виготовляється ізоляція дроту" (із Вікіпедії)

і це правда, в мене е провід 16 мм2 не луджений, якому вже багато років (на зварювальному апараті використовувався) так от як що зняти ізоляцію то дроти вже чорні

і це правда, в мене е провід 16 мм2 не луджений, якому вже багато років (на зварювальному апараті використовувався) так от як що зняти ізоляцію то дроти вже чорні
І це єдина перевага - захист від окислення. Все інше навіть не з пальця висмоктано...

Для інвертора: 70мм2
Від термінала до бмс та від бмс до клеми:
Ціни за фут(30см)
В Україні подібного не знайшов, в китаї дорожче.

Назад
Угорі