Комплект MUST PV-18 5248PRO + DYNESS B4850 досвід налаштування та експлуатації

Alex_Y

Tier3
Реєстрування
30 Жов 2024
Дописи
4
Бали
3
Інвертор
MUST PV18 5248PRO Dyness B4850
Добрий день, Шановні!
Пропоную поділитись та обговорити питання налаштування досить поширеного варіанту комплектації - MUST PV-18 5248PRO + DYNESS B4850.
Почав налаштовувати без панелей ( відклав придбання на весну ). Маю прохання до реальних користувачів такої збірки поділитись досвідом. Не знайшов системної конкретики в обшовореннях на форумі в одному місці, тому створив тему, сподіваюсь буде корисною для багатьох.
Питання - яке значення параметра Equalization voltage потрібно встановити?
В мене виконано підключення по CAN кабелем з комплекту DYNESS, DIP 3 = ON. Інвертор п.14 = Li, п.41 = 1. Звязок встановлено, інвертор бачить напругу, %, температуру. Решта налаштувань зроблена відповідно до параметрів з паспорту батареї. Нижче приведені параметри з паспорту батареї та сетінги інвертора.
Дякую за увагу.
1732619346734.png

Equalization voltage не потрібно для LiFePO4, наскільки зрозуміло з інформації, що є в мережі.
Працює така ж збірка. Проблема - низька напруга зарядки. При встановлених 25А (з однією АКБ) заряд не буває вище 20-21А. Він триває так десь до 80%, потім ще зменшує в половину (до 10-12) і далі вже поступово плавно ще знижує.
При налаштуваннях Li+CAN інвертор сам встановлює межу по напрузі зарядки.
Але коли я підключив ще 2 АКБ, то помітив, що максимальний струм заряду змінюється в налаштуваннях інвертора "на льоту". Нові АКБ були заряджені на 50%, а старий на 99%. Коли я з'єднав все разом, то взагалі не було комунікації по CAN. Я не зрозумів що трапилось і почав з'єднувати по черзі. Поставив 1 новий АКБ - є зв'язок, мах струм 25А. Поєднав 2 нові АКБ - є зв'язок, мах струм 50А. Вирішив, що проблема в великій різниці заряду. Зарядив нові АКБ до 80%. Заряд йшов на 40-42А. З'єднав все в купу. Зв'язок є, мах струм 30А. З'єднав 1 новий + старий. Зв'язок є, мах струм 20А. Вивід, що BMS Dyness сама динамічно змінює максимальний струм заряду.
Це, доречі, ще підтверджується фактом, що при налаштуваннях Li+CAN та Use+CAN графіки зарядки ідентичні. Мабуть BMS акумуляторів B4850 налаштовані на екстра лагідне ставлення до елементів живлення.
Потім я подивився дані з Home assistant, то максимальний струм заряду постійно змінюється в налаштуваннях інвертора. З 1 АКБ він мав 3 ступені 25А, 20А та 10А. Не знаю, чи нормально це? Досвіду немає. Лише знаю, що другий інвертор must 3 кВт та саморобна АКБ з JK BMS без зв'язку, то такого не було. Як виставив мах струм, так він і заряджає.

Дякую за відповідь!

"Мабуть BMS акумуляторів B4850 налаштовані на екстра лагідне ставлення до елементів живлення."

Теж склалось таке враження. При першому циклі заряду батареї встановив на інверторі макс струм заряду 10А, але більше 8А інвертор не видавав...
1733123231351.png
1733123259486.png

Назад
Угорі