Must PV18-3024 PLUS - чи варто купувати?

Євген21

Tier3
Реєстрування
30 Лис 2024
Дописи
8
Бали
1
Сонячні панелі
Longi 585watt
Інвертор
In process
Доброго дня. Є проблема - купити інвертор, який має режим SUB, тобто може підмішувати до сонячної енергії енергію електромережі, а не батареї - батарею берегти. Сонячна панель поки що одна на 585 ват (, незабаром, сподіваюся поставлять другу таку ж (балкони міської квартири). Відповідно інвертор повинен працювати від низької напруги сонячних панелей – min щоб був 30 вольт (акумулятор 24 вольта ). Довгі пошуки приведи до цієї моделі. Однак є сумніви:
1. Чи дійсно режим SUB у ній є?
2. Яка якість МППТ алгоритму роботи?

Звертаю увагу - модифікацій цих інверторів 3 - VPM, PRO та PLUS. PRO не підходить так як високовольтний а VPM немає цього режиму

Для економічної роботи , а саме поступове відшкодування витрачених коштів, найбільш доцільним є режим SBU сонце - батарея - мережа. Тобто, коли фотовольтаїки і батареї достатньо для покриття навантаження, то треба цим користуватись, а ось електромережа у цьому випадку доцільно використовувати для зарядки акумулятора у вечірній, нічний час дешевшою енергією відповідно з тарифом зонного обліку електроенергії.
SUB не завжди коректно працює, оскільки навіть при достатній кількості енергії сонця на покриття навантаження і надлишку, інвертор для своїх потреб роботи бути підбирати 100-200 Вт з електромережі в залежності від його потужності. А це , як на мене , некоректно.
Фраза "берегти батарею" не відповідає сьогоденню. Нагадую, за вікном на порозі 2025.
Акумулятори LiFePO4 саме для цього і застосовують. це їх режим роботи.
Всі режими і налаштування можна виконати програмою SolarPowerMonitor2.2.81 при підключенні інвертора до комп'ютера.
Ось , як це реалізовано на прикладі MUST-PV18-3224 VPM II , правда фотовольтаїки ще не підключено

Вкладення

• Запуск інвертора.mp4
    48 Mб
  • SUB_MUST.mp4
    15,1 Mб
  • Робота під навантаженням.mp4
    5,3 Mб
  • Налаштування Must.mp4
    37,3 Mб
  • USER MANUAL PV18-3224vpm II_ua.zip
    4,7 Mб · Перегляди: 0
Останнє редагування:
Дякую. Проблема в тому що беручи до увазі обстрили енергетики насамперед хочется зберегти батарею на всяк випадок.

А підскажить будь ласка в модифікації VPM II хіба є такій режим -SUB?

Дякую. Проблема в тому що беручи до увазі обстрили енергетики насамперед хочется зберегти батарею на всяк випадок.
Що Ви маєте на увазі під зберегти батарею? Ви не хочете зменшувати її ресурс циклами заряду-розряду? Так його на десяток років має вистачити. Сподіваюсь що з енергетикою все налагодиться значно раніше. В моєму інверторі є режим SUB і я їм розчарований.

Що Ви маєте на увазі під зберегти батарею? Ви не хочете зменшувати її ресурс циклами заряду-розряду? Так його на десяток років має вистачити. Сподіваюсь що з енергетикою все налагодиться значно раніше. В моєму інверторі є режим SUB і я їм розчарований.
Я маю на увазі що при блекауті електромережі не буде взагалі, а потужність сонячної панели обмежена у цьому випадку кожен ват батареї буде дуже важливий.

Я маю на увазі що при блекауті електромережі не буде взагалі, а потужність сонячної панели обмежена у цьому випадку кожен ват батареї буде дуже важливий.
Іншими словами Ви зараз хочете постійно тримати батарею у зарядженому стані і використовувати її лише під час відключення світла?
Спірне рішення. Слава богу поки відключення за графіками. Тому можна якось планувати і використовувати ресурс нічного тарифу. А якщо буде глобальна ж..а, то той SUB Вам ніяк не допоможе. Тому рекомендую придивлятися до інверторів, які мають більш корисні плюшки у вигляді таймерів. В лінійці Мастів вони є? Бо я тут нещодавно взнав, що з бюджетних інверторів вони є у Edecoa.

SUB, тобто може підмішувати до сонячноергії енергію електромереж
1 Гібридний інвертор підмішуе до мережі сонячну енергію, а не навпаки.
2 Я сумніваюся що в нізковольтном інверторі режим SUB нормально працює

1 Гібридний інвертор підмішуе до мережі сонячну енергію, а не навпаки.
2 Я сумніваюся що в нізковольтном інверторі режим SUB нормально працює
Я також маю сумніви тому и питаю

Для економічної роботи , а саме поступове відшкодування витрачених коштів, найбільш доцільним є режим SBU сонце - батарея - мережа. Тобто, коли фотовольтаїки і батареї достатньо для покриття навантаження, то треба цим користуватись, а ось електромережа у цьому випадку доцільно використовувати для зарядки акумулятора у вечірній, нічний час дешевшою енергією відповідно з тарифом зонного обліку електроенергії.
SUB не завжди коректно працює, оскільки навіть при достатній кількості енергії сонця на покриття навантаження і надлишку, інвертор для своїх потреб роботи бути підбирати 100-200 Вт з електромережі в залежності від його потужності. А це , як на мене , некоректно.
Фраза "берегти батарею" не відповідає сьогоденню. Нагадую, за вікном на порозі 2025.
Акумулятори LiFePO4 саме для цього і застосовують. це їх режим роботи.
Всі режими і налаштування можна виконати програмою SolarPowerMonitor2.2.81 при підключенні інвертора до комп'ютера.
Ось , як це реалізовано на прикладі MUST-PV18-3224 VPM II , правда фотовольтаїки ще не підключено

Відповісти
Скарга •••

якщо увійти через вказану програму, то цей режим є і його можна поставити як пріоритет, але далі слід тестувати так як і інші. У мене фотовольтаїки ще немає, тому як це працює не можу сказати.Але я попередньо описав, що цей режим є неекономічним

Відповісти
Скарга •••

якщо увійти через вказану програму, то цей режим є і його можна поставити як пріоритет, але далі слід тестувати так як і інші. У мене фотовольтаїки ще немає, тому як це працює не можу сказати.Але я попередньо описав, що цей режим є неекономічним
Дякую! Мене економічність не цікавить зараз. Зараз завдання номер один увійти вимикання електромережі з повною батареєю, завдання номер два коли є сонце підмішувати його до електромережі. Не хочу входити в часовий проміжок відключення електроенергії з напіврозрядженою або розрядженою батареєю.

Дякую! Мене економічність не цікавить зараз. Зараз завдання номер один увійти вимикання електромережі з повною батареєю, завдання номер два коли є сонце підмішувати його до електромережі. Не хочу входити в часовий проміжок відключення електроенергії з напіврозрядженою або розрядженою батареєю.
Розкажіть хоч яка батарея у Вас. Бо її параметри сильно впливають на "стратегію виживання".

Розкажіть хоч яка батарея у Вас. Бо її параметри сильно впливають на "стратегію виживання".
120Ah Volt Polska. Прошу почитати та оглянути ось: в т.ч. і режим SUB

Останнє редагування:
120Ah Volt Polska. Прошу почитати та оглянути ось: в т.ч. і режим SUB
Та то я пана Євгена питав про його батарею. Бо мені здається, що він собі трохи ідеалістично уявляє автономне живлення в умовах відключень.

Та то я пана Євгена питав про його батарею. Бо мені здається, що він собі трохи ідеалістично уявляє автономне живлення в умовах відключень.
Сорі, поспішав і не зауважив

Назад
Угорі