Доброго здоров'я всім! Ну виявилось те, що я і підозрював... Розказую. Встановив SolarPowerMonitor, підключив до інвертора, користі в базовому режимі - ноль. Шукаю логін/пароль для режиму адміна. Виявляється просто треба ввести admin. Режим адміна дозволяє бачити дві гілки налаштувань Зарядник та Інвертор (трохи напрягаюсь). Відкриваю Зарядник - налаштування напруг і максимального току. Напруги якісь незрозумілі, частково змахують на ті, що я вводив, частково - щось ліве. Нічого змінити не получається - міняєш, хочеш зберегти - помилка, ніби ти ввів не число. Напрягаюсь вже сильніше. Добре, захожу в Інвертор. Пороги для батареї теж в тому ж дусі - цифри ніби схожі, а ніби й не дуже. Чому я так говорю - тому що в інверторі по факту 3 пороги батареї - заряд до, флоат напруга і розряд до, а в додатку їх шість. Але то не важливо. А важливо ось що - я помічаю, що режим роботи зарядника "тільки від сонця". Шобля???? Якого хера??? Міняю в додатку на "сонце+мережа" і вуаля - включилась зарядка!!!! СУКА БЛЯ НАХ!!!! Добре, відійшов трохи, поматюкався, думаю налаштую точно рівні. Порахував виходячи з кривої розряду комірок і різниці в замірах між інвертором і бмс/приладом, думаю, введу з додатку - так швидше. І ... хер там! Вводиш число - помилка! Міняєш число (а може на кому така помилка і має бути крапка. Давай поміняю тільки цифру, розділовий знак не чіпатиму) - Хер там знову! Коротше, числа мона міняти тільки з меню інвертора. Так і зробив. Заключення - вкрай крива робота інвертора, а точніше його мікроконтроллера з ЕЕПРОМом і просто тьма можливих багів від цього.