Must pv18-5248 pro не заряджає батареї

Реєстрування
3 Сер 2024
Дописи
13
Бали
3
Інвертор
Must pv18-5248 pro
Шановне товариство, доброго дня! Прошу допомоги, бо три дні сушу голову і вже незнаю куди копати. Маю інвертор must pv18-5248 pro, маю батарею 14S на ліфовських комірках плюс смарт BMS. Зробив всі необхідні налаштування інвертора та бмс, але за напруги батареї 56,5в і налаштуваннях напруги закінчення заряду 57,5в (для тесту, в реальності 57,2) інвертор, маючи на вході 220в не заряджає батареї. На піктограмі стрілочок немає ні на розряд, ні на заряд. БМС теж не бачить заряду.
До цього він нормально працював з 4-ма свинцевими АКБ.
Куди ще можна дивитись?

Вітаю, думаю що треба почекати. При невеликих розбігах з налаштуванням, може не давати заряд.

Для тесту спробуйте відключити мережу 220, трохи висадити батареї, потім знову підключити і дивитися чи піде заряд.

Вітаю, думаю що треба почекати. При невеликих розбігах з налаштуванням, може не давати заряд.

Для тесту спробуйте відключити мережу 220, трохи висадити батареї, потім знову підключити і дивитися чи піде заряд.
Думав про це. Але з іншого боку розбіг в 1в. Плюс спробую підняти планку по напрузі, щоб більша дельта була і гляну.

Звідки це випливає. Може можна сказати по іншому: бмс обмежує заряд батареї при тому що налаштування інвертора все ще хоче її дозарядити?
Як це звідки випливає? Є напруга на батареї і струм, і сила струму + його напрямок. Немає навіть натяку на зарядку, відповідно і обмежувати немає чого.

Ця напруга є на клемах батареї чи на комірках? Звідки знаєте що бмс батареї не не відсікає зарядку комірок?
На клемах і на інверторі. Кабелі по 35 квадратів - падіння при близьконульових токах майже немає.
По-перше, сам інвертор не показує навіть на якусь долю секунди, що пробує заряджати. По-друге, БМС не має запобігати і не запобігає зарядці, бо батарею постійно бачить інвертор (тобто бмс не відключає її) і бмс не показує помилку.

бмс не показує помилку.
При закінченні зарядки вона і не має випадати в аварію.
БМС не має запобігати і не запобігає зарядці,
Вимкнути зарядку по досягненні рівнів напруг що записані в бмс це її пряме зобовязання.
сам інвертор не показує навіть на якусь долю секунди, що пробує заряджати
????

Для того, щоб було закінчення зарядки - зарядка, як мінімум, має розпочатись, а цього немає. Про що я і пишу.
В разі нештатної зарядки бмс відключить батарею, а не буде обмежувати струм - цього теж немає.

Що саме показує програма по комірках окремо? Може якась з них вийшла за межі допустимого? Як складно давати якісь поради, коли 90 відсотків інформації ніхто не знає!!!!!
зарядка, як мінімум, має розпочатись
За три дні так і немає зарядки??? Не користуєтесь акумулятором?

Що саме показує програма по комірках окремо? Може якась з них вийшла за межі допустимого? Як складно давати якісь поради, коли 90 відсотків інформації ніхто не знає!!!!!

За три дні так і немає зарядки??? Не користуєтесь акумулятором?
З батареєю все нормально, всі комірки відбалансовані. Які 90% не вистачає? Якби були проблеми з комірками - напевно я б це побачив. 90% інформації абсолютно нічого не дають - все має працювати. Але не працює. Вся банальщина давно відкинута.

Ні, не користуюсь. На то є дві причини - світло не вимикають і я тимчасово не біля інвертора/батареї.

Моє бачення проблеми це:інвертор не бачить аккумулятор а налаштування в бмс та інверторі не вірні, зокрема, діапазон заряду/розряду в інверторі ширший ніж в БМС хоча повинен бути навпаки вужчи, відповідно БМС вже не потребує зарядки а інвертор все ще хоче її дозарядити.

З батареєю все нормально, всі комірки відбалансовані. Які 90% не вистачає? Якби були проблеми з комірками - напевно я б це побачив. 90% інформації абсолютно нічого не дають - все має працювати. Але не працює. Вся банальщина давно відкинута.

Ні, не користуюсь. На то є дві причини - світло не вимикають і я тимчасово не біля інвертора/батареї.
Ніхто не знає вашого рівня знань у цій сфері - тому задають питання, пробуючи вникнути в вашу проблему, і для цього потрібен максимум інформації. Ви ж розумієте, що не буде тут відповіді по типу "нажміть оту чарівну кнопку і все запрацює". Знаю по своій роботі що часто люди можуть випустити з виду якусь дрібничку, в яку все і впирається.

Моє бачення проблеми це:інвертор не бачить аккумулятор а налаштування в бмс та інверторі не вірні, зокрема, діапазон заряду/розряду в інверторі ширший ніж в БМС хоча повинен бути навпаки вужчи, відповідно БМС вже не потребує зарядки а інвертор все ще хоче її дозарядити.
А що означає "не бачить?" з усих його індикацій - він нормально бачить батарею. Напруга батареї має таке значення, що в будь якому режимі за будь яких налаштувань інвертор має її заряджати, а він навіть не пробує цього робити. До будь яких граничних значень далеко. Інвертор повинен мати вужчі значеннь напруг, бо в разі відключення батареї БМСкою може бути капець інвертору.

Ніхто не знає вашого рівня знань у цій сфері - тому задають питання, пробуючи вникнути в вашу проблему, і для цього потрібен максимум інформації. Ви ж розумієте, що не буде тут відповіді по типу "нажміть оту чарівну кнопку і все запрацює". Знаю по своій роботі що часто люди можуть випустити з виду якусь дрібничку, в яку все і впирається.
В більшості випадків так і буває :( ... Але не в моєму випадку - у мене завжди вилазить якась екзотика. Я єдине, що ще підозрюю, бо читав про такі випадки - інвертор ігнорує налаштування з свого інверфейсу. Колись бачив випадок, що людина налаштувала порогові значення, а потім зайшла через комп, а інвертор показав взагалі інші, і працював відповідно них. Як зможу - перевірю.

Нда :( ... Нарив пару відео з Ютуба з схожою проблемою:
та
Дуже схоже на баги в прошивці - інвертор тупо бере налаштування для свинцю. Дуже сподіваюсь, що получиться з компа нормально запрограмувати.

Доброго здоров'я всім! Ну виявилось те, що я і підозрював... Розказую. Встановив SolarPowerMonitor, підключив до інвертора, користі в базовому режимі - ноль. Шукаю логін/пароль для режиму адміна. Виявляється просто треба ввести admin. Режим адміна дозволяє бачити дві гілки налаштувань Зарядник та Інвертор (трохи напрягаюсь). Відкриваю Зарядник - налаштування напруг і максимального току. Напруги якісь незрозумілі, частково змахують на ті, що я вводив, частково - щось ліве. Нічого змінити не получається - міняєш, хочеш зберегти - помилка, ніби ти ввів не число. Напрягаюсь вже сильніше. Добре, захожу в Інвертор. Пороги для батареї теж в тому ж дусі - цифри ніби схожі, а ніби й не дуже. Чому я так говорю - тому що в інверторі по факту 3 пороги батареї - заряд до, флоат напруга і розряд до, а в додатку їх шість. Але то не важливо. А важливо ось що - я помічаю, що режим роботи зарядника "тільки від сонця". Шобля???? Якого хера??? Міняю в додатку на "сонце+мережа" і вуаля - включилась зарядка!!!! СУКА БЛЯ НАХ!!!! Добре, відійшов трохи, поматюкався, думаю налаштую точно рівні. Порахував виходячи з кривої розряду комірок і різниці в замірах між інвертором і бмс/приладом, думаю, введу з додатку - так швидше. І ... хер там! Вводиш число - помилка! Міняєш число (а може на кому така помилка і має бути крапка. Давай поміняю тільки цифру, розділовий знак не чіпатиму) - Хер там знову! Коротше, числа мона міняти тільки з меню інвертора. Так і зробив. Заключення - вкрай крива робота інвертора, а точніше його мікроконтроллера з ЕЕПРОМом і просто тьма можливих багів від цього.

Назад
Угорі