Must PV18-5248 PRO робота без акумулятора

Реєстрування
26 Бер 2025
Дописи
13
Бали
1
Вітаю шановне панство!
Прошу допомоги розібратись. Придбав Must PV18-5248 PRO, підключив 4 панелі послідовно Longi Solar lr5-72hth-580m. Акумуляторів поки немає, планую поставити наступного разу. Хотів щоб деякий час інвертор попрацював просто підмішуючи сонце в навантаження для економії, а при достатній сонячній генерації - і взагалі якийсь час вдень навантаження повністю живилось від сонця. Середне навантаження 70-250 Вт (пік до 1 кВт), пара холодильників, водяний насос, та інші дрібниці.
Всі налаштування виставив із пріоритетом на навантаження від Сонце-мережа-акумулятор. Раз акумулятору поки немає, постійно блимає 56 помилка, але працює. Працювало нормально 2 дні. Навантаження було в основному в bypass. Було трохи сонця - відбувалось підмішування (китайський хмарний моніторинг це підтверджував). Сонця не ставало - все йшло через bypass.
Потім помітив дивне - інвертор почав відключати навантаження. Включить на 1-2 секунди і вимкне. Помітили це, коли було пасмурно, сонця було мало. Наватаження якось живилось від мережі із підмісом сонця. А при недостатній потужності, замість переключення на повний bypass - інвертор просто вимикає навантаження. Дивна поведінка як на мене. Перезавантаження інвертору не допомогло ніяк. Більше того, інвертер тепер чомусь не вмикається лише від мережі, хоча спочатку працював лише від мережі. Подаю напругу на вхід (сонце вимкнене) - і нічого. Подаю сонце - інвертер оживає, і бачить мережу, показує напругу. Якихось стрибків напруги в мережі не фіксувалось, все проходило штатно. Можливо я упустив якийсь нюанс із налаштуванняв параметрів (хоча начебто все інтуітивно зрозуміло), або дійсно, без акумуляторів цей інвертер працює не так як я очікував.

Ну не працюють такі інвертори без акумулятора, вже скільки разів обговорювалось!
Хм. Якщо лише в цьому проблема, то є добре. Доберу акумулятори, поставлю і буду надіятись що все поправиться:) Вибачаюсь може, що не знайшов цієї інформації по форуму, скоріш за все погано шукав. Дякую!

Ну не працюють такі інвертори без акумулятора, вже скільки разів обговорювалось!
Але ж вони заявлені як такі що працюють без аккумуляторів.
Можливо я упустив якийсь нюанс
Спробуйте увімкнути експорт в мережу. Иожливо воно тут реалізоване як 2 інвертори в одному:мережевий і автономний. Експортує він наче лише в режимі sub.

Але ж вони заявлені як такі що працюють без аккумуляторів.

Спробуйте увімкнути експорт в мережу. Иожливо воно тут реалізоване як 2 інвертори в одному:мережевий і автономний. Експортує він наче лише в режимі sub.
Якраз Sub і стоїть.

Переписав налаштування:
1 SUB
2 UPS
3 230
4 50
5 LBU
6 bye
7 lfe
8 tfe
10 SNU
11 20
13 20
14 Li
17 56,4
18 54
19 40.8
20 48
21 54
22 PTE
23 LON
24 bof
25 AOF
27 FON
29 sd5
30 ed5
31 57.6
33 60
34 120
35 30d
36 ad5
37 4OL
38 20
39 95
40 UNI
41 17

Зараз, вдень, все працює, і підмішування сонця і байпас. Але що залишилось із ненормального - як тільки вимикаю сонце - інвертер одразу вимикається. Таке враження що сам інвертер живиться лише від сонця і ніяк не хоче живитись від мережі. Навіть без якого небудь навантаженя, подаю 220 від мережі на вхід (сонце вимкнуте) і інвертер ніяк не реагує, не хоче вмикатись. Хоча з початку експлуатації (тиждень тому) інвертер живився від мережі нормально. Скидання налаштувань нічого не дало.... Запобіжник (чорна кнопна зліва знизу) теж в нормі, клацав.

Жаль.... не пройшло і трьох днів:( Спробую по гарантії звернутись
До речі ваш інвертор не має працювати без аккумулятора. Без оного працює лише РН версія в меню якого присутній пункт 09. Ввімкнення якого знімає помилку обриву живлення батареї.

До речі ваш інвертор не має працювати без аккумулятора. Без оного працює лише РН версія в меню якого присутній пункт 09. Ввімкнення якого знімає помилку обриву живлення батареї.
А де цю інформацію можна точно вичитати? Навіть в інструкції нічого такого не знайшов. На різних сайтах пишуть що інвертор може працювати без акумулятора, а тут виявляється що якось не дуже.
Напрям логіки зрозумілий. Якщо наразі і мене був би акумулятор, то ніяких проблем швидше всього я і не помітив би. Інвертор завжди живився б чи від батареї, чи від сонця. А от живитися чисто від мережі - тут очевидно є нюанси....
І інвертор працював від мережі, як тільки я його змонтував (сонце ще не зробив) і увімкнув - він завівся. А тут тепер не хоче. Ех, треба розбиратися

Останнє редагування:
цю інформацію можна точно вичитати?
Х.з в інструкціях точно нема про це нічого, проте в описах на сайтах ця інформація згадується, фінт з експортом і роботою без акуму це все з власних спостережень.

Х.з в інструкціях точно нема про це нічого, проте в описах на сайтах ця інформація згадується, фінт з експортом і роботою без акуму це все з власних спостережень.
А доречі, якогось спеціального пункту щодо експорту енергії я так і не знайшов, хоча був певен що десь його бачив. Підкажіть будь-ласка куди дивитись.

А доречі, якогось спеціального пункту щодо експорту енергії я так і не знайшов, хоча був певен що десь його бачив. Підкажіть будь-ласка куди дивитись.
9 пункт, але у вас його нема бо інвертор не підтримує таку функцію.

Вкладення

• Screenshot_20250407-070944_Samsung Notes.jpg
    Screenshot_20250407-070944_Samsung Notes.jpg
    534,3 Кб · Перегляди: 5
  • Screenshot_20250407-071336_Gallery.jpg
    Screenshot_20250407-071336_Gallery.jpg
    655,8 Кб · Перегляди: 5
В цілому, здається розібрався. Уточнив у кількох продавців - таки дана модель не вміє живитись від мережі, потрібна напруга хоча б або від батареї або від сонця. При наявності одної з них - маніпуляції з мережею (байпас, підміс) працюють. При відсутності сонця і батарей - інвертор глохне, не вміє живитись від мережі :rolleyes:
На мене, як інженера, дивний функціонал. Додати можливість живитись з якого-небудь-джерела, або ще й навіть пріоритезувати звідки брати живлення - не важка задача. Та чомусь її не реалізували (або можливо просто прошивкою вимкнено). В цілому, гадаю, питання по сабжу вирішено. Будуть батареї - буде все в порядку.
Зате питання як цей інвертер таки увімкнувся від мережі коли я його підключав і проводив наладку, до моменту підключення сонця - мабуть так і залишиться відкритим.... Чомусь не очікував що з таким очевидним функціоналом можуть бути нюанси.

Переписав налаштування:
1 SUB
2 UPS
3 230
4 50
5 LBU
6 bye
7 lfe
8 tfe
10 SNU
11 20
13 20
14 Li
17 56,4
18 54
19 40.8
20 48
21 54
22 PTE
23 LON
24 bof
25 AOF
27 FON
29 sd5
30 ed5
31 57.6
33 60
34 120
35 30d
36 ad5
37 4OL
38 20
39 95
40 UNI
41 17

Зараз, вдень, все працює, і підмішування сонця і байпас. Але що залишилось із ненормального - як тільки вимикаю сонце - інвертер одразу вимикається. Таке враження що сам інвертер живиться лише від сонця і ніяк не хоче живитись від мережі. Навіть без якого небудь навантаженя, подаю 220 від мережі на вхід (сонце вимкнуте) і інвертер ніяк не реагує, не хоче вмикатись. Хоча з початку експлуатації (тиждень тому) інвертер живився від мережі нормально. Скидання налаштувань нічого не дало.... Запобіжник (чорна кнопна зліва знизу) теж в нормі, клацав.
Работает без аккумулятора, это не значит что он не нужен. Если постоянно есть солнце- он не нужен, а если его нет то увы, без него не обойтись. Схемотехника должна постоянно от чего то запитываться и быть готова к работе ( только не от сетевого напряжения). И зачем нужен инвертор, если он запитывается от сети?

Работает без аккумулятора, это не значит что он не нужен. Если постоянно есть солнце- он не нужен, а если его нет то увы, без него не обойтись. Схемотехника должна постоянно от чего то запитываться и быть готова к работе ( только не от сетевого напряжения). И зачем нужен инвертор, если он запитывается от сети?
Наприклад просто підмішувати сонце, коли воно є. Коли сонця нема - байпас.
Якось так я собі думав.

Наприклад просто підмішувати сонце, коли воно є. Коли сонця нема - байпас.
Якось так я собі думав.
При наличии аккумулятора все прекрасно подмешивает, но если вдруг произойдет сбой, солнце зайдет или сеть мигнет то может и инвертор сгореть без аккумулятора. В любом случае нужен постоянный источник который поддерживает внутренние установки инвертора.

Назад
Угорі