Однофазний інвертор для ЗТ при підключених 3-ьох фазах

romiv2008

Tier3
Реєстрування
6 Гру 2024
Дописи
10
Бали
3
Інвертор
Must PV19-6048
Добрий день.
У мене підведено до будинку 21 кВт, 3 Фази. Вибираю інвертор для зеленого тарифу. Сумніваюся між вибором 1 і 3 фазного інвертора Deye.
Підкажіть: якщо вибирати 1 фазний, то яку максимальну потужність дозволять підключити по зеленому тарифу? 7 кВт?

Підкажіть: якщо вибирати 1 фазний, то яку максимальну потужність дозволять підключити по зеленому тарифу? 7 кВт?
Залежить від конкретного Обл..а, можуть взагалі не підключить 90% можуть 7 Квт можуть 21
Я спілкувався з інсталяторами, вони кажуть що робили так (однофазний в трифазному підключенні). і навіть оформлювали, но я щось сумніваюся, краще не морочить голову і ставить трифазний інвертор

Максимальная мощность будет ограничена или инвертором, или вводным автоматом. Если вводной на 40А - это и будет вся мощность, ~ 8квт

Если вводной на 40А - это и будет вся мощность, ~ 8квт
Ви читали пост?
1 у автора 3 фази, 40А автомат як що 3 фази це 27 кВт
2 не потужність залежить від автомата, а автомат від потужності і як що виделена потужність 21 квт три фази то автомат більше 32А вам ніхто не поставить

Читал конечно. С автоматом ошибся (хотя у меня 16.1 кВт и стоит 32А). Но не суть. Что мешает автору подавать только в одну фазу, разрешённой мощности? Боюсь предположить что только электроника инвертора, которая не очень любит большой (больше 10%) перекос по фазам

Что мешает автору подавать только в одну фазу, разрешённой мощности?
Ще у нього лічильник трифазний, я не знаю як вони до прекосу ставляться (а це великий перекос коли по 1 фазі віддача). може різні моделі по різному хз

Счётчику все равно. Я потреблял по одной фазе 7квт при своей мощности (16.1 3ф) никаких проблем. Работа электроплиты и котла отопления на первой ступени. Полагаю что и генерации все равно. А так как инвертор однофазный предполагается - то и ему на перекос пофиг

Дякую за інформацію. Скоріше за все не буду ризикувати і візьму 3-ьох фазний. Тим більше що різниця в ціні майже не відчутна.
При 21 кВт дійсно стоїть автомат на 32А.
Цікаво на 3-ьох фазному інверторі 8кВт навантаження потрібно знімати рівномірно розподіливши споживачі на кожну фазу по 2.7 кВт? Чи можна всі 8 кВт на одній фазі?

Цікаво на 3-ьох фазному інверторі 8кВт навантаження потрібно знімати рівномірно розподіливши споживачі на кожну фазу по 2.7 кВт? Чи можна всі 8 кВт на одній фазі?
Не знаю як гібридна дея до його відноситься але хуавей чисто мережевий на це не звертає уваги хоч все по одній фазі споживай, він же з мережею працює, а там навантаження +- рівномірне

Дякую за інформацію. Скоріше за все не буду ризикувати і візьму 3-ьох фазний. Тим більше що різниця в ціні майже не відчутна.
При 21 кВт дійсно стоїть автомат на 32А.
Deye трифазна дозволяє 50% потужності інвертора дати на одну фазу. Тобто при 8квт на одну фазу десь 4квт вона пропустить. Якщо не помиляюсь то більше 60% вивалиться в помилку

Може трохи не в тему, але прошу допомоги як спроектувати СЄС 30 квт під зелений тариф на даху. В мене вже працює гібридний однофазний інвертор на 6,2 квт з аккумуляторами на 13,8 квт (літій-залізо- фосфат) та панелями на 6 квт. Якщо я підключу мережевий трьохфазний інвертор на 30 квт (Solis). Тут може бути застереження від РЕМ, щоб я не заряджала свої аккумілятори вночі та не продавала цю електроенергію за зеленим тарифом. Але якщо встановити лічильник між аккумулятором та мережею, щоб це можна було контролювати - це дозволять? Не хочу позбавитись автономії з переходом на ЗТ. Може у когось робить така схема підключення - поділіться, будь ласка. Може не дуже правильно описала проблему, але в мої 66 важко внікати в технічні деталі. Та чи робить мережевий інвертор, якщо мережа тимчасово відсутня (я маю на увазі не продаж по ЗТ, а використання сонячної енергії для особистих потреб)

застереження від РЕМ, щоб я не заряджала свої аккумілятори вночі
А навіщо показувати взагалі цю систему ремовцям? Вони до неї ніякого відношення не мають!
Не хочу позбавитись автономії з переходом на ЗТ
То Ви хочете залишити тільки мережевий інвертор? Але вони (інвертори) можуть спокійно працювати поряд!
чи робить мережевий інвертор, якщо мережа тимчасово відсутня
Мережевий однозначно ні, не буде працювати без наявної зовнішньої мережі.

То для цього ж є вже
Дякую за розгорнуту відповідь! Хочу йти в РЕС за дозволом на збільшення потужності. Який зараз порядок - якщо в мене договір на 5 квт однофазки - то треба докупити 25 квт до 30 чи треба платити за 30 квт, бо це вже 3 фази? І мені потрібен проект на СЄС 30 квт - то панелі на мою гібридну станцію не потрібно туди включати? Не можу розібратись - скільки панелей мені дозволять встановити (місця в мене досить). Бо пишуть не встановлена потужність не більше 30 квт. Але ж в мене не оптимальне положення панелей і вони будуть видавати менше, чим по паспорту. То може цей показник (30квт) контролюється тільки в налаштуваннях мережевого інвертора?

Тут може бути застереження від РЕМ, щоб я не заряджала свої аккумілятори вночі та не продавала цю електроенергію за зеленим тарифом. Але якщо встановити лічильник між аккумулятором та мережею, щоб це можна було контролювати - це дозволять?
щось схоже обговорювали тут https://greenpowertalk.tech/threads...uze-ta-v-zvorotnomu-naprjamku.1803/post-37547
хоча я чесно неможу зрозуміти сенс того лічильника між акб і мережею так як вам платять не за згенеровані в мережу кіловати а за плюсовий залишок різниці експорту і спожитих кіловат, а заряджаючи в ночі наприклад 10кВт-ний акб , то потім невийде з нього продати в день більше тих 10 кіловат ніж він взяв, тобто взяли 10кВт а продали 9, тобто -1 кВт убитку а не заробітку. економить акумулятором заряджаючись в ночі по нічному тарифу і потім викоистовувати в день цю енергію з нього так вийде, але я нерозумію як можна заробить за рахунок акумулятора на ЗТ.

Останнє редагування:
Назад
Угорі