Питання по ціні ел. енергії.

Apocalipse

Tier1
Реєстрування
10 Січ 2021
Дописи
336
Бали
43
Сонячні панелі
Longi
Інвертор
Huawei 33 KTL-A
Ніяк не можу знайти інформацію по якій ціні я буду купувати в електромережі за кіловат електрику при активованому зеленому тарифі?

В мене зараз встановлений ел. котел. В рік біля 15000 кВт.

Так само як і без СЕС (зеленого тарифу).
До нового року мали б тариф на електричне опалення. Наразі 1,68 та нічний тариф. З 1 січня 2021 таке у всіх.

На даний момент в мене ' тариф на ел. Опалення. І в мене було 90/45коп за кВт. Але я думаю що ціна за кВт скоро (рік/два) буде 3-4 грн мінімум. І мені вигідно буде СЕС для себе, бо опалення інакше золоте вийде.
Але дехто мене запевняв що по скільки в мене купує держава, по стільки і я купую в обл енерго. В такому випадку СЕС мені покищо не цікава. :)

На даний момент в мене ' тариф на ел. Опалення. І в мене було 90/45коп за кВт. Але я думаю що ціна за кВт скоро (рік/два) буде 3-4 грн мінімум. І мені вигідно буде СЕС для себе, бо опалення інакше золоте вийде.
Але дехто мене запевняв що по скільки в мене купує держава, по стільки і я купую в обл енерго. В такому випадку СЕС мені покищо не цікава. :)
За все що Ви віддасте в мережу отримаєте по ЗТ. Якщо власне споживання перевищить віддачу, то заплатите по тарифам як для всіх побутових споживачів. Докладніше за посиланням https://generacia.energy/interesnoe-uk/ua-zt-mir-03012020/ . :) Влітку будете продавати по 5 грн, а зимою купувати по 1,68.

Вже немає у Вас тарифу на електроопалення. НКРЕКП відмінила дію цього тарифу та інших пільгових тарифів своєю постановою номер 15 від 6.01.2021.
Тому ціна для Вас (так само як і для всіх нас) тепер становить 1.68 грн вдень, та 0.84 грн вночі.

Принаймні покищо ще рахують по 0.9грн. або моє обл енерго ще не поміняло тариф, або зміна буде вже з наступного опалювального періоду.

Останнє редагування:
.

Вкладення

• Screenshot_20210111-210317_copy_1152x1997.jpg
    Screenshot_20210111-210317_copy_1152x1997.jpg
    330,7 Кб · Перегляди: 22
Принаймні покищо ще рахують по 0.9грн. або моє обл енерго ще не поміняло тариф, або зміна буде вже з наступного опалювального періоду.
Це за грудень 2020. Подивимось на платіжки за січень у лютому... Я так само мав тариф на електроопалення на двох будинках ще з 2016 року, але це було тільки питання часу коли його відмінять...

Це за грудень 2020. Подивимось на платіжки за січень у лютому... Я так само мав тариф на електроопалення на двох будинках ще з 2016 року, але це було тільки питання часу коли його відмінять...
Ну там якби пише спожито в січні... Але то таке. Я теж розумію що це відмінять. Тому і придивляюсь до СЕС з тим розрахунком, щоб в майбутньому продати стільки +- скільки куплю від них за рік. Вони ж для фіз осіб потім легко можуть і ЗТ понизити нижче ринкового.

Ну там якби пише спожито в січні... Але то таке. Я теж розумію що це відмінять. Тому і придивляюсь до СЕС з тим розрахунком, щоб в майбутньому продати стільки +- скільки куплю від них за рік. Вони ж для фіз осіб потім легко можуть і ЗТ понизити нижче ринкового.
Враховуючи різницю тарифів, між покупкою та продажем е/е, станції на ~8 кВт вам вистачить виходити в 0 по грошам. Залежить від профілю споживання. Вийти в 0 по енергетичному балансу за рік - 12-14кВт станція, в залежності де саме вона буде.

Вообще дом с электроотоплением и чем под зелёный тариф не очень то и подходят друг другу...но это моё мнение. Мы тратим газом, а за избыток электроэнергии, отданный в сеть, покупаем газ. Как вы правильно заметили, скоро тариф для всех будет на уровне 0.11-0.12€. Правда, по плану это должно быть в 2030году.

Сама идея зелёного тарифа в целом - это максимальное ограничение сжигания ископаемого топлива. Понятно конечно, что в наших реалиях на первом месте финансовая составляющая... Но если есть возможность, то лучше использовать современные технологии, эффективность которых в 3-5 раз выше, чем электрокотлов (например тепловой насос + теплый пол, рекуператоры для вентиляции). Да, это дорого, но и СЭС не дешевое удовольствие... Естественно это относится по большей части к современным теплоэффективным домам, либо старым, но хорошо утеплённым...

Все ещё хуже, если глобально смотреть. Видел циферки, если б деньги, что пойдут на выплату ЗТ, пустить на утепление домов, эффект был бы в несколько раз выше, если не на порядок.

Хуже в первую очередь от того, что основная масса людей не думают и не планируют наперед. На 5-10 лет хотя бы... Знаю многих людей, живущих в старых домах, которые долгое время получали субсидии (хотя были в состоянии обойтись и без них). Так вместо того чтобы пустить сэкономленные средства хотя бы на утепление домов (не говоря уже о модернизации системы отопления), они их просто проели и прогуляли... Теперь же, когда субсидии повсеместно урезают, эти же люди в шоке от цен на энергоносители... Но теперь причина не в том что дом холодный, а оказывается газ "плохой", так как на дом в 50-60 квадратов уходит 300+ кубометров газа. И это при том что в нашем регионе ещё морозов не было....

Все ещё хуже, если глобально смотреть. Видел циферки, если б деньги, что пойдут на выплату ЗТ, пустить на утепление домов, эффект был бы в несколько раз выше, если не на порядок.
ЗТ, утепление и модернизация домов, а так же производств должны быть взаимодополняющими средствами в борьбе за эффективность использования энергоресурсов...

Вообще дом с электроотоплением и чем под зелёный тариф не очень то и подходят друг другу...но это моё мнение. Мы тратим газом, а за избыток электроэнергии, отданный в сеть, покупаем газ. Как вы правильно заметили, скоро тариф для всех будет на уровне 0.11-0.12€. Правда, по плану это должно быть в 2030году.
Цілком погоджуюся, але є альтернативна думка... Купуючи 1 куб газу за 12 грн (з доставкою) можливо отримати біля 10 кВт тепла 12 грн/10 = 1,2 грн за кВт тепла... а з врахуванням втрат на "дим" (відсотків 10 мінімум) то і дорожче...
по електриці 1 кВт з мережі = 1 кВт тепла (про КПД електроприладів хай філософи говорять, всі втрати все одно ідуть на нагрівання ) це 1,68грн вдень та 0,84 грн вночі (дво та тризонні тарифи ніхто не відміняв, погляньте на сайтах обленерго)... Так що виходить що електроопалення зараз вигідніше...
:) Якщо припустити що існують станції на 5 - 10 Квт то взимку електрокотел уже не такий вже і затратний... не говорячи про теплові насоси... чи навіть кондиціонери на обігрів.
;) а якщо ще станція оформлена на сусідній ділянці...

Цілком погоджуюся, але є альтернативна думка... Купуючи 1 куб газу за 12 грн (з доставкою) можливо отримати біля 10 кВт тепла 12 грн/10 = 1,2 грн за кВт тепла... а з врахуванням втрат на "дим" (відсотків 10 мінімум) то і дорожче...
по електриці 1 кВт з мережі = 1 кВт тепла (про КПД електроприладів хай філософи говорять, всі втрати все одно ідуть на нагрівання ) це 1,68грн вдень та 0,84 грн вночі (дво та тризонні тарифи ніхто не відміняв, погляньте на сайтах обленерго)... Так що виходить що електроопалення зараз вигідніше...
:) Якщо припустити що існують станції на 5 - 10 Квт то взимку електрокотел уже не такий вже і затратний... не говорячи про теплові насоси... чи навіть кондиціонери на обігрів.
;) а якщо ще станція оформлена на сусідній ділянці...
Цілий день по радіо слухаю що нічний тариф відмінили.

Но теперь причина не в том что дом холодный, а оказывается газ "плохой"
целиком и полностью во всём - прав ... но газ действительно , в последние годы стал ОЧЕНЬ плох и та смесь ( в разных районах - разную ) , которую к нему ещё добавляют , больше влияет не на отопление дома , а на работу счётчика ...

целиком и полностью во всём - прав ... но газ действительно , в последние годы стал ОЧЕНЬ плох и та смесь ( в разных районах - разную ) , которую к нему ещё добавляют , больше влияет не на отопление дома , а на работу счётчика ...
С газом я уже давно завязал. Поэтому за качество не могу ничего сказать. Но если это действительно так, то проще иметь дело с электричеством. Тем более если это новостройка. Деньги, которые уйдут только за подключение к газовой магистрали лучше потратить на увеличение мощности подключения... А тут уже разгуляться можно как хочешь... Хоть просто электрокотел ставь с буферной ёмкостью под ночное потребление, хоть тепловой насос, хоть станцию под ЗТ. Тем более лет через 10 вероятность ездить на электрическом автомобиле очень высока, а наличие "бесплатного" электричества в паре с мощным вводом будет экономить немало средств и времени... Но это уже из серии думать на 10 лет вперёд....

• Like
Реакції: Tvik
Назад
Угорі