Правила та обмеження на генерацію

Реєстрування
13 Лис 2024
Дописи
132
Бали
18
Сонячні панелі
Risen 405x8, Trina Solar 575x8
Інвертор
Deye 6K-SG03LP1
Ніде не попадав на наступну інформацію. Які є правила та обмеження на генерацію.
Наприклад, маємо приєднану потужність 6 кВт. Автомат 32А. (однофазна мережа).
На скільки точно потрібно притримуватись 6 кВт при генерації. Згоден що інвертор 6 кВт, та більше не віддає. Але, якщо таки віддає?

Чи можливо короткочасно перевищувати 6 кВт (за умови що автомат витрумує). Чи рахується середня генерація за годину, яка не має перевищувати 6 кВт/год?
Знов таки, автомат 32 ампера - це 7 кВт. А якщо напруга в мережі до 250 підіїмається, то ще вище потужність можна віддати при тому ж струмі. От і думаю, чи таке можна чи ні.

І що взагалі не можна порушувати? Наприклад, я хочу добавити ще один інвертор і панелі, який покриє споживання будинка. А той що зарєєстрований буде генерувати тільки в мережу. Чи є це порушенням?

Чи моніторить лічильник напругу мережі при генерації? Чи передає кудись ці данні? Данні по напругі, те що її використовує для підрахунку кВт то зрозуміло.

Які є правила та обмеження на генерацію.
є різні правила, для різних випадків. якщо ми кажемо про зелений тариф, то все що перевищить за годину 6 кВт вам порахують по ринковій вартості.
якщо таких випадків буде багато, вам встановлять реле напруги
якщо не допоможе і продовжите і далі перевищувати, то доберуться і до налаштувань інвертора і перевірки що саме у вас стоїть і його налаштувань.

висновок - перевищувати дозволену підведену потужність (а не потужність автомата) не можна

Наприклад, я хочу добавити ще один інвертор і панелі, який покриє споживання будинка. А той що зарєєстрований буде генерувати тільки в мережу. Чи є це порушенням?
в нас треба повідомляти рем, якщо встановив сонячну електростанцію, навіть якщо не плануєш продавати з неї. там є свої вимоги, можете погуглити
але по ідеї не повинно бути порушень, якщо повідомити і не генерувати зовсім тим іншим інвертором в мережу

є різні правила, для різних випадків. якщо ми кажемо про зелений тариф, то все що перевищить за годину 6 кВт вам порахують по ринковій вартості.
якщо таких випадків буде багато, вам встановлять реле напруги
якщо не допоможе і продовжите і далі перевищувати, то доберуться і до налаштувань інвертора і перевірки що саме у вас стоїть і його налаштувань.

висновок - перевищувати дозволену підведену потужність (а не потужність автомата) не можна
А як рахується потужність?
1. Наприклад 30 хвилин генерував 6 кВт при дозволених 6 кВт. 20 хвилин 3 кВт (хмари), та 1 хвилину 6,5 кВт.
2. Генеруємо 6 кВт при дозволених 6 кВт, але лічильник показує 6100-5900. Тобто за годину вийшло 6 кВт, але пікове значеня перевищую 6 кВт на зовсім трішки.

Обидва випадки є порушенням? Так, можна настроїти інвертор на 5900 Вт, щоб робити зазор на похибки, але пікові стрибки можуть бути суттєві.

в нас треба повідомляти рем, якщо встановив сонячну електростанцію, навіть якщо не плануєш продавати з неї.
Ну це, може, у вас. А так з якої радості я повинен повідомляти РЕМ про мою сонячну станцію для власного споживання?
Це типу як встановив камінну топку для дров та повідомив про це газову службу?

Для цього в проект закладають реле напруги, а пікову потужність вам має обрізати лічильник чи автомат.
Так. Є реле напруги. 253 вольта. Є автомат 32 А при договорі 6 кВт. Яку пікому потужність можна віддати при 253 вольта та 32 ампера до спрацювання захисту?

Ну це, може, у вас. А так з якої радості я повинен повідомляти РЕМ про мою сонячну станцію для власного споживання?
з такої, що в нас згідно постанов нкрекп ви це маєте зробити. те що ви не робите це і що в нас не передбачені ніяких обмежень через неповідомлення - це інша річ
але маючи підключення до мережі - ви маєте робити все згідно правил тих мереж

генерація.
середня за годину
О, це вже зрозуміліше!

Тепер тут писали, що не можна перевищувати. Бо спочатку попередять. Але на скільки не можна перевищувати? Взагалі, 1%, 5% ? В інвертора є похибка вимірювання, тож чи потрібно трохи занижать потужніть генерації наприклад до 5,9 кВт, чи так і залишати 6 кВт.

Дякую за посиланням, але там нічого не сказано про мій обов'язок повідомляти РЕМ про встановлення та реєстрацію автономного інвертора для власного користування. Інвертор - це споживач, як холодильник та телевізор. Чи я щось не так розумію?

не сказано про мій обов'язок повідомляти РЕМ
це прописано 100%. треба все перечитувати.
наприклад
5.5.12. Споживачі, які мають у власності резервне джерело живлення (електроустановку, яка призначена для виробництва або перетворення та розподілу електричної енергії), про що має бути зазначено в договорі з оператором системи, несуть повну відповідальність за його технічний стан і готовність до своєчасного пуску.

Споживачі, які мають у власності резервне джерело живлення
Але ж є "Точка розподілу електричної енергії, яка встановлюється на межі балансової належності".
І всі мої прилади ніяк не переходять "межу балансу" РЕМ, тому й повідомляти про них я не повинен.

Але ж є "Точка розподілу електричної енергії, яка встановлюється на межі балансової належності".
І всі мої прилади ніяк не переходять "межу балансу" РЕМ, тому й повідомляти про них я не повинен.
ваші прилади, які є споживачами - так, вони для рем неважливі
а от прилад, який може виробляти і зберігати енергію - можуть мати вплив на мережу, що буде вихід за вашу межу балансу

Назад
Угорі