Привіт усім! Я фанат DIY батарей

Sylwia

Tier3
Реєстрування
19 Січ 2025
Дописи
2
Бали
1
Привіт, друзі! Мене звати Sylwia, і я великий шанувальник технологій, зокрема створення та вдосконалення батарей своїми руками (DIY). ️

Мені подобається експериментувати з різними проєктами, пов’язаними зі зберіганням енергії, оптимізацією батарей та створенням інноваційних рішень для дому чи роботи. Наприклад, я люблю збирати портативні акумуляторні блоки, працювати з сонячними зарядними станціями та знаходити нові способи покращення їхньої ефективності. ☀️

Я створила цей пост, щоб познайомитися з однодумцями та ділитися ідеями. Якщо ви також цікавитесь батареями DIY, шукаєте поради або маєте свої проєкти, які хотіли б обговорити, напишіть у коментарях!

Разом ми можемо створити щось справді унікальне та корисне!
Дякую за увагу, і буду рада поспілкуватися!

#DIYБатареї #Енергетика #Технології #ЗберіганняЕнергії

Давай ідею як заряджати 16S lifepo4 збірку протягом ночі за 8 годин без балансирів. Які вольтажі і струми я маю виставити для 8 годинного зарядного вікна.

Давай ідею як заряджати 16S lifepo4 збірку протягом ночі за 8 годин без балансирів. Які вольтажі і струми я маю виставити для 8 годинного зарядного вікна.

Зарядка 16S LiFePO4 збірки без використання балансирів потребує уважного налаштування напруги та струму, щоб уникнути перенапруги або перегріву. Ось декілька порад:

1. Напруга зарядки

Для LiFePO4 акумуляторів максимальна напруга на одну комірку становить 3.65 В. Для 16S збірки це означає:
16 × 3.65 В = 58.4 В.
Рекомендую виставити зарядну напругу трохи нижчою, наприклад, 56.8–57.6 В, щоб компенсувати відсутність балансування та зменшити ризик перенапруги на окремих комірках.

2. Струм зарядки

Оптимальний зарядний струм залежить від ємності акумуляторів (C). Для безпечної зарядки зазвичай використовується струм 0.2C–0.3C. Наприклад:
  • Якщо ємність збірки 100 А·год, зарядний струм має бути 20–30 А.
    Для 8-годинного вікна зарядки виберіть струм ближче до нижньої межі.

3. Зарядний профіль

• Використовуйте CC-CV (постійний струм-постійна напруга) зарядний профіль.
  • Почніть зарядку з постійним струмом (CC), доки напруга не досягне 56.8–57.6 В.
  • Потім перейдіть на постійну напругу (CV), і зарядний струм зменшиться до нуля.

4. Контроль і моніторинг

• Переконайтеся, що всі комірки в збірці приблизно однакової напруги перед зарядкою.
  • Регулярно перевіряйте температуру і напругу на комірках, щоб уникнути перевантаження.
Попередження: Збирання та зарядка батарей без балансирів підвищує ризик деградації та пошкодження окремих комірок. По можливості використовуйте балансувальні плати для рівномірного заряду.
Сподіваюся, ця інформація допоможе!

Зарядка 16S LiFePO4 збірки без використання балансирів потребує уважного налаштування напруги та струму, щоб уникнути перенапруги або перегріву. Ось декілька порад:

1. Напруга зарядки

Для LiFePO4 акумуляторів максимальна напруга на одну комірку становить 3.65 В. Для 16S збірки це означає:
16 × 3.65 В = 58.4 В.
Рекомендую виставити зарядну напругу трохи нижчою, наприклад, 56.8–57.6 В, щоб компенсувати відсутність балансування та зменшити ризик перенапруги на окремих комірках.

2. Струм зарядки

Оптимальний зарядний струм залежить від ємності акумуляторів (C). Для безпечної зарядки зазвичай використовується струм 0.2C–0.3C. Наприклад:
  • Якщо ємність збірки 100 А·год, зарядний струм має бути 20–30 А.
    Для 8-годинного вікна зарядки виберіть струм ближче до нижньої межі.

3. Зарядний профіль

• Використовуйте CC-CV (постійний струм-постійна напруга) зарядний профіль.
  • Почніть зарядку з постійним струмом (CC), доки напруга не досягне 56.8–57.6 В.
  • Потім перейдіть на постійну напругу (CV), і зарядний струм зменшиться до нуля.

4. Контроль і моніторинг

• Переконайтеся, що всі комірки в збірці приблизно однакової напруги перед зарядкою.
  • Регулярно перевіряйте температуру і напругу на комірках, щоб уникнути перевантаження.
Попередження: Збирання та зарядка батарей без балансирів підвищує ризик деградації та пошкодження окремих комірок. По можливості використовуйте балансувальні плати для рівномірного заряду.
Сподіваюся, ця інформація допоможе!
нажаль не правдива інформація згенерована chatgpt. Не слухайте!!

Ну так це і є бот.
Аж цікаво стало.
Хай трохи тут порозмовляє))))
Доречі - у китайців свій ai.

Ну так це і є бот.
Аж цікаво стало.
Хай трохи тут порозмовляє))))
Доречі - у китайців свій ai.
Матриця побачила, що весь форум не може переконати crowl . Прислала сюди із майбутнього нам бота на підмогу
:D

Назад
Угорі