Проблема з показником SOC на JK BMS

Реєстрування
13 Лис 2024
Дописи
73
Бали
8
Сонячні панелі
Risen 405x8, Trina Solar 575x8
Інвертор
Deye 6K-SG03LP1
Можливо хтось стикався з таким.
Іде зарядка АКБ. SOC підіймається по 1 %. А потім різко стає 100%. Фото з настройками БМС та скрін з логера додаю.
І так, АКБ ні разу не розряджався. Максимум до 52 вольт. Чи може що АКБ не розряджався повністью, не дає БМС правильно полічити ємність?

Вкладення

• bms.jpg
    bms.jpg
    97,8 Кб · Перегляди: 16
  • зарядка_1.jpg
    зарядка_1.jpg
    141,2 Кб · Перегляди: 15
Чи може що АКБ не розряджався повністью, не дає БМС правильно полічити ємність?
Швидше за все так і є. Зробіть акумулятору кілька повних циклів заряду-розряду. Також за своїм досвідом можу сказати що має значення яку саме ємність Ви прописали в налаштуваннях. В мене з'ясувалося, що комірки мають трохи більшу ємність ніж паспортна. Тому були нюанси. Потім виправив і зараз показує більш-менш коректно. В усякому разі ніяких стрибків на графіку SOC в мене нема.

В мене з'ясувалося, що комірки мають трохи більшу ємність ніж паспортна. Тому були нюанси.
А як це правильно виявити? Я коли брав 280 eve v3 комірки, то теж продавець писав що початкова ємність типу 315ач

А як це правильно виявити? Я коли брав 280 eve v3 комірки, то теж продавець писав що початкова ємність типу 315ач
В мене саме такі комірки. Виглядало так - під час зарядки БМС вже показує 100%, а батарея при цьому продовжує тривалий час приймати досить великий струм при напрузі менше 3,5В на комірку. Спочатку збільшив до 310, а потім до 315Аг. Тепер стало більш-менш нормально.

Таке саме при розряді до 40 і наступні зарядці доходить до 60+- по 1% і зразу стає 100 при тому ампери валить огого..

Сьогодні ще цікавіше.. Показує що залишок 23%, 24, 25 і 100. причому за декілька хвилин. Струм зарядки іграшковий, сонця немає. Продовжую повний розряд, бо 14 кВт не так просто висадити.

Сьогодні ще цікавіше.. Показує що залишок 23%, 24, 25 і 100. причому за декілька хвилин. Струм зарядки іграшковий, сонця немає. Продовжую повний розряд, бо 14 кВт не так просто висадити.
Прошив бмс зарядив до 100 вже розрядив до 70 на ніч до 40 на завтра сонце вроді буде ось і побачим чи щось зміниться.

Прошив бмс зарядив до 100 вже розрядив до 70 на ніч до 40 на завтра сонце вроді буде ось і побачим чи щось зміниться.
Яка версія прошивки була та на яку змінив? В мене V15.32 зараз.

Назад
Угорі