Программування для режиму день\ніч Victron Energy

Scoupe

Tier3
Реєстрування
24 Лют 2025
Дописи
1
Бали
1
Сонячні панелі
6
Інвертор
Victron Energy MultiPlus-II
Доброго дня. Маю наступне обладнання:
1) Victron Energy MultiPlus-II 48/3000/35-32
2) SmartSolar Charger MPPT 150/45
3) дві 48v100ah battery (заказав ще 1 таку ж батарею, тобто буде 3шт)
4) 6 панелей 420w(ще не встановлені, але найближчим часом будуть)
Добове споживання 8-12 квт.
Підкажіть будь ласка як налаштувати роботу данного інвертора(чи яке необхідно додаткове обладнання) для того щоб запрограммувати на роботу:
1. Вдень використовувати сонячні панелі + заряд з батарей (якщо необхідно)
2. Вночі використовувати заряд з батарей + Мережевий струм (як для користування так і для дозаряду батарей, оскільки стоїть двухзонний лічильник і в ночі ціна на квт дешевша)
Чи можу я це запрограммувати в VE config чи ще десь в якійсь утиліті. Дякую!

Доброго дня. Маю наступне обладнання:
1) Victron Energy MultiPlus-II 48/3000/35-32
2) SmartSolar Charger MPPT 150/45
3) дві 48v100ah battery (заказав ще 1 таку ж батарею, тобто буде 3шт)
4) 6 панелей 420w(ще не встановлені, але найближчим часом будуть)
Добове споживання 8-12 квт.
Підкажіть будь ласка як налаштувати роботу данного інвертора(чи яке необхідно додаткове обладнання) для того щоб запрограммувати на роботу:
1. Вдень використовувати сонячні панелі + заряд з батарей (якщо необхідно)
2. Вночі використовувати заряд з батарей + Мережевий струм (як для користування так і для дозаряду батарей, оскільки стоїть двухзонний лічильник і в ночі ціна на квт дешевша)
Чи можу я це запрограммувати в VE config чи ще десь в якійсь утиліті. Дякую!
Я теж над тим працюю найшов розумні розетки розумні вимикачі тепер думаю як то все поєднати щоб включалося коли встає сонце і виключалося коли сонце сідає

Якщо СЕС побудована на базі обладнання Victron, то треба щоб був або окремий пристрій GX у вигляді Cerbo GX, (пристроєм GX можна зробити Raspberry Pi), або MultiPlus з вбудованим GX пристроєм.
Налаштування графіка треба робити в пристрої GX, який робить на базі операційній системі Venus OS.
А для цього треба активувати Assistant ESS, за допомоги USB-MK3, в застосунку VE Configure 3

У підсумку якщо стисло:
1. Пристрій GX + USB-MK3
2. Програмне забезпечення VE Configure 3 (VEConfig; Купа особливостей по роботі в цьому застосунку, Раджу зберігати свої налаштування у файл)
3. В VEConfig в закладці Assistants (Помічники) додати асистент ESS, перезавантажити GX
Після цього активується штатна можливість налаштувати графік за часом, в якому є розклад з 5 рядків де можливо гнучко налаштовувати за:
- днем тижня/робочі дня/вихідні
- час від 00:00 до 23:59
- тривалість
- ліміт SOC від 5% до 100% (при встановлені 100% є нюанс з джерелом заряду)
- джерело заряду PV/PV+батарея
(во вкладанні зображення цих налаштувань, заходити в браузері за IP адресою GX пристрою)

Є ще величезний додаток Node-Red за допомоги, якого стає ще більш гнучке налаштування вже Динамічного ESS, в якому доступні налаштування як економічного варіанту так і комерційного налаштування динамічного ESS, наприклад РДН так званий "ринок доба на перед", на майбутній розвиток українського енергетичного ринку, по прикладу європейської енергетичною системи.

Обладнання Victron має величезне світове суспільство, з такою ж величезною базою знань та прикладів.
В ютубі достатньо відео з прикладами. Є можливість робити переклад за допомоги ШІ, але викладати на цьому форумі забороняють.
Тому шукайте знання самостійно, питайте допомогу. Я також маю телеграм де перекладаю за допомоги ШІ і відео і документацію та публікую дещо по обладнанню Victron.
Є ще варіант замовити допомогу у українського розробника Victron Energy, Андрія Поданенко, який докладає зусилля по перекладу інтерфейсу та має свій канал в ютубі, з купою контактів для спілкування.
Він активно розвиває та просуває розробку Node-Red, але Victron Energy не такий швидкий.

Як підсумок, налаштування обладнання Victron мають величезні можливості, з закладеними таким же потенціалом, а одна з найцікавіших фішок Victron, це можливість моніторінгу в інтернеті за допомоги порталу vrm, з коробки, з можливісттю надати доступ для перегляду будь-кому, з можливістю захистити паролем, також залишити свою точку СЕС на глобусі!

Переглянути вкладення 001-008.jpg001-004.jpg004-008.jpg

Вкладення

• Як_додати_помічника_від_початку_до_кінця_Victron_Energy.pdf
    1,6 Mб · Перегляди: 3
Останнє редагування:
Є ще варіант замовити допомогу у українського розробника Victron Energy, Андрія Поданенко, який докладає зусилля по перекладу інтерфейсу та має свій канал в ютубі, з купою контактів для спілкування.
Можно ссылку на канал?

Назад
Угорі