Счётчик сгорел

Demon

Tier2
Реєстрування
21 Жов 2020
Дописи
57
Бали
8
Парни подскажите второй раз счётчик сгорает(((( автоматы все опрессованы!!! Что делать где проблема!! При чем рядом тоже на станции сгорел!

Каким кабелем зашли в счётчик?

Каким кабелем зашли в счётчик?
Вангую СИП, и хорошо, если 4*25мм.
Недавно подключал в Гамму 4*35мм СИП, так вот хочу сказать, сидит плотно и не думаю, что даже нагреется, из-за того, что нет места для разъехаться жилам в контактном месте.

Хочу поділитись своєю схемою підключення електролічильника(в мене NIK-2307) СІП-4*35. У лічильнику отвір для кріплення ввідних і вихідних дротів 9,5мм, беру гільзу алюмінієву А16 (по наружі 12мм всередині 6,5мм) збільшую отвір до 7мм щоб завести СІП-35, далі з допомогою пресу гідравлічного ручного для обпресування кабельних наконечників (є в кожному РЕМ) обжимкою на 16 шестигранною обжимаю кілька разів гільзу із СІПом і з допомогою напільніка довожу до круглого стану. А в автомат ввідний 50А робим квадрат.

А зачем делать круглое,если при зажиме шестигранника гораздо больше пятно контакта??

Як на мене, діє просте правило. Жодного сіпа або іншого алюмінія в лічильник. І все буде добре.

Так це про 0 а з вводного автомата тільки мідь і потовще.

Парни подскажите второй раз счётчик сгорает(((( автоматы все опрессованы!!! Что делать где проблема!! При чем рядом тоже на станции сгорел!
На контактах 2-ой раз!! Обжали нормально в августе! Гамма счётчик!
Почти ВО ВСЕХ случаях причина в НЕсоблюдении техпроцесса, ОТСУТСТВИИ смекалки и НЕзнании про очень редко проявляющееся свойство проводов и кабелей!

Гильзы компенсируют только ОТСУТСТВИЕ смекалки, поэтому не редки случаи подгоревшего и в гильзах СИП.

Без гильз с соблюдением техпроцесса, смекалкой, знанием про очень редко проявляющееся свойство проводов и кабелей будет как минимум в 2 раза лучшэ, а ещё и с применением соответствующего инструмента и оборудования будет лучшэ ВСЕГО.

Бывают НЕнадёжные клеммы в счётчиках, срывается резьба, рвётся затягивающий хомут клеммы.

Почти ВО ВСЕХ случаях причина в НЕсоблюдении техпроцесса, ОТСУТСТВИИ смекалки и НЕзнании про очень редко проявляющееся свойство проводов и кабелей!

Гильзы компенсируют только ОТСУТСТВИЕ смекалки, поэтому не редки случаи подгоревшего и в гильзах СИП.

Без гильз с соблюдением техпроцесса, смекалкой, знанием про очень редко проявляющееся свойство проводов и кабелей будет как минимум в 2 раза лучшэ, а ещё и с применением соответствующего инструмента и оборудования будет лучшэ ВСЕГО.

Бывают НЕнадёжные клеммы в счётчиках, срывается резьба, рвётся затягивающий хомут клеммы.
Прошу перестати розповідади про "смекалку" та чудодійні властивості кабелів, про які знаєте лише ви. Те саме і щодо оформлення. Тут не журнал "Мурзілка"
Останнє попередження.

Стоїть питання заміни лічильника. Хочу перейти гільзою мідноалюмінієвою з сіп на пв3-16мм2 поставити пзіп, групу плавких запобіжників, далі перейти на цільну мідну жилу пв1-16мм2 і нею зайти і вийти з лічильника. Лічильник мають поставити gama300. По даташіту там 5.7 мм контакти. Жила має плотненько так зайти. Чи все таки ншві 16, опресованим гідравлічними кліщами заходити? В необжатого ншві 16мм діаметр 5.9, не знаю чи влізе. РесівцяМ щось не горю бажанням довірять збірку, дивлячись на старий лічильник ☠️

Стоїть питання заміни лічильника. Хочу перейти гільзою мідноалюмінієвою з сіп на пв3-16мм2 поставити пзіп, групу плавких запобіжників, далі перейти на цільну мідну жилу пв1-16мм2 і нею зайти і вийти з лічильника. Лічильник мають поставити gama300. По даташіту там 5.7 мм контакти. Жила має плотненько так зайти. Чи все таки ншві 16, опресованим гідравлічними кліщами заходити? В необжатого ншві 16мм діаметр 5.9, не знаю чи влізе. РесівцяМ щось не горю бажанням довірять збірку, дивлячись на старий лічильник ☠️
пв3 має тонкі жили, їх може порізати. Візьміть моноліт

А може імпульсні перенапруги? Тим більше якщо не тільки ваш згорів. Десь читав, що в лінії поряд з електростанціями імпульсні перенапруги під час переключень - часта проблема. Тим більше при теперішній ситуації. Я ПЗІП ставлю через грози. Одного разу лічильник вже горів років двадцять тому, він ще в підсобному приміщенні тоді стояв

Назад
Угорі