СЕС на період блекаутів під кредит до 300 000 грн. Найкращі рішення з вашого досвіду

lamerilkin

Tier3
Реєстрування
1 Лис 2025
Дописи
1
Бали
1
Всіх вітаю, дилетант на зв'язку.

Оскільки, наш східний сусід не збирається зупинятись і продовжує нищити енергетичну інфраструктуру України, вирішив, що буду звертатись до банку по пільговий кредит на СЕС і орієнтуюсь десь в межах 300 000 грн з розбивкою на декілька років. Зима на носі і навряд чи всю бюрократію і закупівлю я пройду так швидко, щоб забезпечити себе сонячною енергією найближчим часом, але з іншого боку, я маю сумнів, що літо 2026 і зима 2026-2027 будуть в Україні більш комфортними і енергобезпечними, тому моє рішення щодо СЕС більш стратегічне, ніж оперативне.

Компаній інсталерів зараз вагон, але зараз це їхня золота пора, то я не хотів би нарватись на таких, що втулюють неліквід або просто непрофесіоналів, які продадуть напівробочу зв'язку.

Я чудово розумію, що є 100500 факторів, які впливають на вибір комплектуючих, залежно від умов розташування, географії, потреб і т.д. Але чим більше пробую вникнути у технічну суть, тим краще розумію, що я нічого не зрозумію і залишусь з більшістю питань, ніж відповідей. До того всього передивився низку відео пана Сергія на Ютубі і взагалі розгубився від нюансів: то інвертор може бути запотужний, то панелей забагато, то ємності батарей невірні, то технічна інформація на виробі і на сайті виробника різняться і так до безкінечності.

Отже, що я маю та що б я хотів отримати:
- приватний будинок 1,5 поверхи зі скатною покрівлею. Площа покрівлі з південної сторони - приблизно 50-60 м2.
- комфортне споживання е-енергії без блекаутів було 30 кВт-добу. При блекауті це легко може бути урізано до 10 кВт-добу, головне щоб забезпечило основні прилади будинку: насос газового котла, холодильне обладнання, дрібні споживачі типу зарядок/освітлення.
- тривалий ресурс компонентів.
- дотриманість умов договору: "закупівля та встановлення гібридної системи електропостачання – фотоелектричних модулів та/або вітрових електроустановок, встановленою потужністю від 1 кВт до 10 кВт, разом із гібридними інверторами, що здатні працювати як в автономному, так і в синхронному з зовнішньою мережею режимі, та установками зберігання енергії ємністю від 1 кВт год на кожен 1 кВт встановленої потужності генеруючої установки".

Можливо, я розведу цим постом срач, але все ж хотів би почути Ваших порад, що б ви обрали з сертифікованих матеріалів (які одобрить банк в кредит) грубо на такий бюджет, включно з роботою, а саме:

- Виробник та модель інвертора
- Виробник та модель сонячних панелей та їх кількість
- Виробник та модель батарей та їх кількість.

Буду дуже вдячний за приклади гібридних СЕС на цей бюджет, якими ви задоволені і взагалі за корисні поради.

Назад
Угорі