Температур режим роботи LiFePo4

Vic_tor_c

Tier3
Реєстрування
28 Лис 2024
Дописи
1
Бали
1
Інвертор
Victron Multiplus
Всім привіт.
Чи мав хто досвід використання LiPePo в приміщенні з температурою +7...+10 . Маю заводський акумулятор 24/100, інвертор Victron Multiplus 24/700/16.
Налаштування виставленні, що при температурі нижче +2 заряджання заборонено.
Акум додатково утеплив, маю надію що він сам себе буде гріть.
Питання - чи є сенс піднімати температуру в приміщенні?

маю надію що він сам себе буде гріть.
буде. при заряді температура десь на градусів 10 піднімається.
тільки я би обов'язково поставив термометр, для впевненості що там саме така температура.
і відповідно струм заряду треба зменшувати, поки холодний

Ого! На десять. У меня при +24 максимум на 6 видел

Чи мав хто досвід використання LiPePo в приміщенні з температурою +7...+10
Так... У мене вже три роки в гаражі (під будинком, утеплений, але не опалюється) в такому режимі взимку працюють акумулятори (48в/280А/г). Без ящика, не накриті нічим, тому температура не піднімається при заряді. Струм заряду від мережі встановлено 20А, від сонця 80А, але ж взимку такого немає. Зараз по моніторингу БМС температура нижче +12 ще не опускалась.

буде. при заряді температура десь на градусів 10 піднімається.
тільки я би обов'язково поставив термометр, для впевненості що там саме така температура.
і відповідно струм заряду треба зменшувати, поки холодний
В мене на 1-2 градуси піднімається при 0.25C.

Всім привіт.
Чи мав хто досвід використання LiPePo в приміщенні з температурою +7...+10 . Маю заводський акумулятор 24/100, інвертор Victron Multiplus 24/700/16.
Налаштування виставленні, що при температурі нижче +2 заряджання заборонено.
Акум додатково утеплив, маю надію що він сам себе буде гріть.
Питання - чи є сенс піднімати температуру в приміщенні?
недавно встановив акб в коробку з екструдера 5см, в коридорі +10С, але може падати до +5С якщо на дворі мороз, коридор теж утеплений, акб нище +11 ще не опускалася в простої, а при заряді 30А розігрілася до +25С. при навантаженні 300-700Вт всього +13С, чесно я гадав буде тепліше, очевидно десь сіфонить. В бмс при +5С заборона на заряд і +7С відновлення, захист ще не спрацьовував хоча недавно на дворі було в ночі -12С.

Вкладення

• IMG_20241213_092255.jpg
    IMG_20241213_092255.jpg
    3,3 Mб · Перегляди: 10
Останнє редагування:
Назад
Угорі