socmaster
Tier3
- Реєстрування
- 5 Лис 2025
- Дописи
- 4
- Бали
- 3
Привіт усім.
Зробив застосунок для live-моніторингу інвертора + BMS через веб-дашборд на Android.
Можливо комусь буде корисно.
Наприклад моніторити бмс з інветртором десь на дачу ) чи як мені потрібно було, для лайв моніторинг температури інвертора , т.к тестував кулери різні
GitHub: https://github.com/devnull0111/homegrid-monitor-anenji-jk-apk
Що важливо:
обережно з внесенням змін у налаштування BMS та інвертора;
я не тестував усі параметри;
відповідальність за зміну критичних налаштувань та можливі наслідки несу не я, а користувач.
Якщо занадто часто підключатися/відключатися до інвертора, даталогер може зависнути, перестає відповідати, допомагає ребут інвертора.
P.S. Це більше pet-проєкт у вільний час, зроблений з інтересу "чи вийде".
Інвертор у мене як резерв у квартирі, тому купувати додаткове залізо типу Raspberry Pi не хотілося, та й так було просто цікавіше.
Тому поки стабiльнiсть бажає кращого
Зробив застосунок для live-моніторингу інвертора + BMS через веб-дашборд на Android.
Можливо комусь буде корисно.
Наприклад моніторити бмс з інветртором десь на дачу ) чи як мені потрібно було, для лайв моніторинг температури інвертора , т.к тестував кулери різні
GitHub: https://github.com/devnull0111/homegrid-monitor-anenji-jk-apk
Що важливо:
- інвертор читається через вбудований Wi-Fi datalogger;
- зв’язок зі SmartESS при цьому не втрачається (працює паралельно) (но звичайно краще його прибрати..);
- зараз підтримується те що в мене - ANENJI 4.2 kW (круглий) + JK BMS v19;
- оновлення даних з інвертора тестувалось з інтервалом близько 5 секунд -працює стабільно;
- поки без PV-частини, бо проєкт більше під квартирний сценарій.
- live-дашборд по інвертору (напруга, струм, потужність, режими, температура);
- live-дані BMS (SOC/SOH, струм, потужність, температури, комірки, дельта, балансування);
- графіки по потужності/напрузі/струму/температурах/комірках/енергії;
- локальний API + WebSocket для оновлень у реальному часі;
- сторінки налаштувань інвертора і BMS (читання/запис підтримуваних параметрів);
- робота у фоні 24/7 як домашній хаб на старому Android-телефоні.
обережно з внесенням змін у налаштування BMS та інвертора;
я не тестував усі параметри;
відповідальність за зміну критичних налаштувань та можливі наслідки несу не я, а користувач.
Якщо занадто часто підключатися/відключатися до інвертора, даталогер може зависнути, перестає відповідати, допомагає ребут інвертора.
P.S. Це більше pet-проєкт у вільний час, зроблений з інтересу "чи вийде".
Інвертор у мене як резерв у квартирі, тому купувати додаткове залізо типу Raspberry Pi не хотілося, та й так було просто цікавіше.
Тому поки стабiльнiсть бажає кращого