Вироботка у холодну погоду о 12 годині

Makord85

Tier2
Реєстрування
21 Лис 2024
Дописи
49
Бали
18
Інвертор
PowMr 4.2
Всім доброго дня, встановив на землю із саморобной металевой конструкції 10 панелей Risen N-type RSM108-9-425N 425Вт
не обійшлося й без нюансів, сверлом зробив не велику дирку із тильной сторони панелі, розтроївся, що панель буде меньше видавати, а так як всі послідовно, то й весь масив, але chatgpt зарірив мене що нічого критичного не поврідив.

зображення_viber_2025-04-09_18-06-35-494.jpg

І тут настає наступний день 11 годин, вироботка близько 4кв і тут настує 12 година, і я бачу таке

зображення_viber_2025-04-10_12-21-10-384.jpg

4.8 кв із номінальних 4.25кв.
на вулиці весна, холодно і холодний вітер, але чи насправді таке може бути? чи PowMr бреше?

1744278882991.png

І ще такий нюанс, акум заряджений, погреба хати 1.6кв, а pv 1.8кв
200ват споживання інвертора? кпд з панелів виходить 90%

200ват споживання інвертора?
ні, 200Вт це споживання(~45Вт) +те що пішло в тепло при роботі силових модулів інвертора. Власне споживання там в районі 45Вт, а десь 150Вт пішло в тепло, для того кулери туди і поставили щоб ті вати видувати. Фізику в школі вчили? чим нища температура тим вища провідність , відповідно менчі втрати в провіднику і більша виробітка СП в холодну пору, найкраще панелі генерують весною і в осени коли прохолодно але вже є сонце, для того і придумали температурний коєфіцієнт при розрахунку стрінга щоб зимою не спалить мппт контролер.

Останнє редагування:
ні, 200Вт це споживання(~45Вт) +те що пішло в тепло при роботі силових модулів інвертора. Власне споживання там в районі 45Вт, а десь 150Вт пішло в тепло, для того кулери туди і поставили щоб ті вати видувати. Фізику в школі вчили? чим нища температура тим вища провідність , відповідно менчі втрати в провіднику і більша виробітка СП в холодну пору, найкраще панелі генерують весною і в осени коли прохолодно але вже є сонце, для того і придумали температурний коєфіцієнт при розрахунку стрінга щоб зимою не спалить мппт контролер.
дякую, я все вчив, і свої панелі підібрав правильно, і враховуючи перепад в 50градусів температури.
І не 45 а 35 ват це споживання в холосту, а при 1800 сонця одержуємо 1600ват і ккд з панелів виходить 90%
200ват це і є споживання інвертора, так він гріється
Але я питав друге, чи дійсно у мене панелі видають набагато більше номіналу, це на 550ват більше ніж 4250 номінальних, і я одразу подумавши про похибку інвертора.

заміряйте фактичну напругу від панелей в сонячний холодний день, якщо вона більша за паспортну от вам і відповідь чи може дати більше чи ні.

Назад
Угорі