Захист після генератора.

Zinge

Tier1
Реєстрування
10 Кві 2024
Дописи
259
Бали
28
Сонячні панелі
Longi Solar 435M
Інвертор
SRNE HF2430S60-100
Запитання від мого шефа, навіть не знаю що він хоче та що відповісти

Я хотів би зробити в будинку резервне живлення від генератора (Fogo з AVR). Я знаю, що такі генератори мають AVR, який вимірює напругу лише на одній фазі. Це призводить (або може призводити) до стрибків напруги у разі різких змін навантаження на окремих фазах.
На жаль, мені потрібен трифазний генератор через трифазний тепловий насос. Щоб захиститися від такого неконтрольованого «викиду» напруги, мені на очі потрапив такий пристрій. Що ви думаєте про це ? Реле напряжения с контролем тока ZUBR CV2-50 red
1767601205937.png

Останнє редагування:
Він що, хоче поставити окремі реле на кожну фазу? Ну і рубане йому колись одну чи дві фази з трьох. Думаю, що трифазному тепловому насосу таке не дуже сподобається.

Він що, хоче поставити окремі реле на кожну фазу? Ну і рубане йому колись одну чи дві фази з трьох. Думаю, що трифазному тепловому насосу таке не дуже сподобається.
Власне, я його не зовсім розумію. Які уточнюючі питання варто поставити і як фахово пояснити?

Та просто поясніть йому, що стрибки напруги на фазі то краще, ніж повністю знеструмлена фаза для трифазного двигуна. Треба ставити перед насосом трифазне реле, яке буде відключати відразу три фази при перекосах. Якщо він так того боїться...
Ще можна поставити перед тим насосом частотний привід. Вони наче вміють працювати при відвалах однієї фази на вході. А до 2-3кВт вони навіть бувають однофазні по входу.

Та просто поясніть йому, що стрибки напруги на фазі то краще, ніж повністю знеструмлена фаза для трифазного двигуна. Треба ставити перед насосом трифазне реле, яке буде відключати відразу три фази при перекосах. Якщо він так того боїться...
Ще можна поставити перед тим насосом частотний привід. Вони наче вміють працювати при відвалах однієї фази на вході. А до 2-3кВт вони навіть бувають однофазні по входу.
Пояснив, пише:

""""Я знайшов такий відеоролик:

З нього випливає, що насос працюватиме на одній фазі (увімкнуться нагрівачі, а компресор не запуститься). На двох фазах працює без проблем, бо я так робив останнім часом (йому потрібні 400 В для компресора) — не потребує зміщення фаз (інвертор).

Мене цікавить рішення з резервним живленням: чи краще обрати трифазний генератор з AVR, який працюватиме на одній фазі з номінальною потужністю/3, при цьому навантаження фаз буде несиметричне, що може збити з пантелику AVR (зазвичай він вимірює одну фазу). У приватному будинку важко вирівняти навантаження фаз і немає «стрибкоподібного» споживання, наприклад, чайника.

Чи краще застосувати інверторний однофазний генератор з тією ж номінальною потужністю? Насос тепла, згідно з відео, запуститься (на нагрівачах, без компресора) і не замерзне.

Щиро кажучи, у мене трохи дилема.
Відповідаючи на твоє запитання: так, я планував використовувати 3 однофазні генератори, бо у випадку якогось піку (з AVR) у мене вимкне тільки одну фазу, а ті, що залишаться в межах допустимого, працюватимуть (без «дискотек» у будинку)."""

Власне, я його не зовсім розумію. Які уточнюючі питання варто поставити і як фахово пояснити?
Краще за все буде поставити реле контролю фаз і за його допомогою вмикати або вимикати трифазний магнітний контактор. У народі "пускатєль". Він буде і контролювати напругу (величину можно змінювати в налаштуваннях) по кожній фазі і буде захист від неповнофазого режиму.

Так виходить там не трифазний двигун, а однофазний на 400В? Тоді дійсно нічого страшного не буде. Але без зміщення фаз це не працюватиме. Тому три однофазних генератора не катять. Та і взагалі три однофазних це якесь дивне рішення. А трифазному головне щоб не було перевантаження по кожній фазі. А невеликі перекоси по фазах схоже тому насосу не страшні.

Меня знакомый спрашивал за какой-то разделительный трансформатор (он хочет бензогенератор подключить к инвертору). Я грю - зачем он, тр-р то.
Лично мое мнение чтобы сглаживать пульсации (пиковые нагрузки). Но он не знает деталей, какой именно тр-р ему предлагают (втюхивают?), а даже если и так. Если генератор на 2кВт, это ж какая дура будет, по сути типа ЛАТРа но килограмм на 10.

Но что я посоветовал ему так это обязательно РКН. До и после инвертора.

К слову, есть стабы 3Ф, сервоприводные, примерно такая байда
1767726870916.png

Так виходить там не трифазний двигун, а однофазний на 400В? Тоді дійсно нічого страшного не буде. Але без зміщення фаз це не працюватиме. Тому три однофазних генератора не катять. Та і взагалі три однофазних це якесь дивне рішення. А трифазному головне щоб не було перевантаження по кожній фазі. А невеликі перекоси по фазах схоже тому насосу не страшні.
Відписав:

Я хочу зробити так, що під час аварії трьох фаз (живлення будинку) я підключаю однофазний генератор.
Тепловий насос працює в режимі примусового нагрівання за допомогою нагрівального елементу. Решта обладнання працює без проблем, і мені не зовсім важливо, щоб на генераторі обігрівалася помпою тепла (у мене є однофазні кондиціонери як резерв), але головне, щоб під час моєї відсутності нічого не замерзло.
З однофазним інверторним генератором, мабуть, менше проблем, ніж з трифазним.

Ось вам схема АВР. Зліва основне введення 3Ф, справа введення з генератора 1Ф. Автоматичні вимикачі і контактори підберете на струм згідно зі своїм навантаженням. RF1 - реле контроля трифазної напруги - на свій смак, їх безліч різних.

Вкладення

• АВР 1Ф.jpg
    АВР 1Ф.jpg
    43,9 Кб · Перегляди: 7
Назад
Угорі