16 кВт панелей на 6 кВт інвертор — міф чи практика?

slmzig

Tier3
Реєстрування
15 Лют 2026
Дописи
1
Бали
1
Вітаю, цівавить таке питання. Недавно побачив відео, де чоловік підключив 17кВт панелей на 6кВт інвертор, і каже, що у нього все працює ідеально.
Інсталятори коли мені ставили домашню СЕС прорахували, що на мій інвертор deye 6кВт можна поставити максимум 8кВт панелей. З середини лютого по жовтень, мені вистачає потреб на моє домашнє господарство, але в зимові місяці генерація мала. Тому розглядаю варіант докупити, ще панелей, але не хочеться купляти ще один інвертор (ціна + споживання, яке буде брати два інвертори на власні потреби зимою). Набагато простіше було б навішати, 15 кВт на мій інвертор. Підкажіть, чи є ще у когось приклади, коли ставлять в два рази більше панелей на інвертор, чи працює і скільки часу. Наскільки я розумію, що у такому випадку на гарантій розразувувати точно не варто.

Ви можете поставити максимум що є по напрузі+ струм вашого конкретного мппт.
Тоді не буде питань до надійності і гарантійних зобов'язань.
Не вперше таке бачу - 12-15 кВт на 8кВт деє.
Але шоб 17 на 6 то дивно.

Вітаю, цівавить таке питання. Недавно побачив відео, де чоловік підключив 17кВт панелей на 6кВт інвертор, і каже, що у нього все працює ідеально.
Все вірно , що він сказав в кінці.
Головне напруга, а струм інвертор візьме скільки потрібно. Чіпляйте хоч 100кВт панелей з правильною напругою.

В продовження

Останнє редагування:
Не має бути проблем, головне думаю не перегружати вихід деї, ну і напруга само собою.

Ну наприклад solax допускає 2х перевантаження, на 12 кВт інвертор штатно допускається 24 квт панелей

Все вірно , що він сказав в кінці.
Головне напруга, а струм інвертор візьме скільки потрібно. Чіпляйте хоч 100кВт панелей з правильною напругою
Ви не враховуєте те що до виходу інвертора можуть підключити навантаження, скажимо, на 80% максимальної потужності інвертора. А в цей час інвертор буде заряджати акумулятори максимальним струмом (80-90% потужності). При максимальній потужності паненелей що рекомендована для інвертора в цьому випадку, коли нема мережі, інвертор скине потужність зарядки. А якщо панелі дозволять дати потужність в 80%+80% = 160%, то з інвертора вийде чарівний білий дим.

Ні. Коли інвертор навантажено по AC, то він зменшує заряджання батареї щоб сумарно не вийти за межі потужності

Ні. Коли інвертор навантажено по AC, то він зменшує заряджання батареї щоб сумарно не вийти за межі потужності
Дивлячись який інвертор. MUST "валить на всі гроші", скільки дають панелі. А взагалі-то кожний сам вибирає. Я намагаюсь прислуховуватись до рекомендацій виробника.

І що рекомендує виробник ? Не ставити більше панелей?
Де в інструкції до інвертора написана саме МАКСИМАЛЬНО допустима потужність панелей?

Останнє редагування:

Вкладення

• 1.jpg
    1.jpg
    102,2 Кб · Перегляди: 6
Взагалі-то на мою думку можно ставити панелей більше ніж рекомендовано, але розподиляти їх по напрямках. Тобто одне поле схід, одне поле південь, одне поле захід.

Взагалі-то на мою думку можно ставити панелей більше ніж рекомендовано, але розподиляти їх по напрямках. Тобто одне поле схід, одне поле південь, одне поле захід.
Так, Так, ставити панелей більше, ніж номінал інвертора можна, головне — не перевищувати допустиму напругу MPPT і врахувати струми по кожному трекеру.

Назад
Угорі