48V*230А BMS подводит. 16-я ячейка при заряде уходит в космос [РЕШЕНО]

Останнє редагування:
Ему религия не позволяет работать в линейном режиме)))) Это изначально ключевой элемент. Все остальное от лукавого)
Схоже у Вас прогалини в освіті.
Є безліч схем, де польові транзистори використовуються в активному режимі.
Ви ніколи не бачили ПНЧ на польових транзисторах чи генераторів струму на них?
Та банально є купа операційних підсилювачів з польовими транзисторами на вході...
Замість друкування купи дужок просто спитайте ШІ...

Именно, все 16 модулей сразу изготовить и установить, иначе толку от одного модуля.
:eek:
Толку не буде і від 16, якщо з'ясується, що одна одна комірка таки дохла.

розкажу один випадок недавно з моєю акб електровеліка,шини в неї припаяні , дивлюсь на сок а він після 25км пробіга досі показує 60% а повинно 30%, і на одній комірці напруга більша чим на інчих, перезавантажив бмс так одна комірка почала показувати спочатку 3,7В а під навантаженням перелізло за 4В, увага це ліфер а не літій. бмс показує оверчардж, головою розумію що ніякого оверчарджа в акб яка не приєднана до зарядки бути не може, дивлюсь на опора а вони полізли вверх, особливо на тій комінці що 4В. повторне аперезавантаження нічого не дало , вимкнув розібрав кейс перевтикнув шлейф в розємі бмс з балансувальними проводами, увімкнув і проблема пропала, опора впали назад в норму і напруга теж, і отакий прикол з цим шлейфом кожен рік, нада хоч раз на сезезон його перевтикнути щоб наладився контакт.
Висновок інколи розбаланс може бути і не через комірку а через проблеми з балансувальними дротами.

Поймите правильно за 9 месяцев ни разу балансировки не было. Да за такой период любые новые уйдут в "разнос".
добре якщо причина тільки в цьому, відбалансуйте і радійте. респект тим хто уміє створювати такі прилади з нуля.

Останнє редагування:
Схоже у Вас прогалини в освіті.
Є безліч схем, де польові транзистори використовуються в активному режимі.
Ви ніколи не бачили ПНЧ на польових транзисторах чи генераторів струму на них?
Та банально є купа операційних підсилювачів з польовими транзисторами на вході...
Замість друкування купи дужок просто спитайте ШІ...
Все в порядке с этим. Я говорю за первоначальное назначение. Конечно, полевики даже в УМЗЧ используют. Но это нештатное поведение их. Например, та схема что автор на видео опубликовал - там полевик вообще не к месту. Ну и вообще - полевик не может должен работать в линейном режиме.

Толку не буде і від 16, якщо з'ясується, що одна одна комірка таки дохла.
Время покажет.

розкажу один випадок недавно з моєю акб електровеліка,шини в неї припаяні , дивлюсь на сок а він після 25км пробіга досі показує 60% а повинно 30%, і на одній комірці напруга більша чим на інчих, перезавантажив бмс так одна комірка почала показувати спочатку 3,7В а під навантаженням перелізло за 4В, увага це ліфер а не літій. бмс показує оверчардж, головою розумію що ніякого оверчарджа в акб яка не приєднана до зарядки бути не може, дивлюсь на опора а вони полізли вверх, особливо на тій комінці що 4В. повторне аперезавантаження нічого не дало , вимкнув розібрав кейс перевтикнув шлейф з балансувальними проводами увімкнув і проблема пропала, опора впали назад в норму і напруга теж, і отакий прикол з цим шлейфом кожен рік, нада хоч раз на сезео його перевтикнути щоб наладився контакт.
Висновок інколи розбаланс може бути і не через комірку а через проблеми з балансувальними дротами.
Я тоже думал об этом. Но это если бы нагрузочные резисторы на самой BMS были мощными. А они слабенькие. Однако, вы про напряжение. В начале я мерял мультиметром на самих ячейках. Напряжение было таким же как на дисплее BMS. Т.е. я отсёк мысль что дело в проводах балансировочных.

добре якщо причина тільки в цьому, відбалансуйте і радійте. респект тим хто уміє створювати такі прилади з нуля.
Благодарю. Опытом поделюсь позже. И другим поможет.

Я говорю за первоначальное назначение. Конечно, полевики даже в УМЗЧ используют. Но это нештатное поведение их. Например, та схема что автор на видео опубликовал - там полевик вообще не к месту. Ну и вообще - полевик не может должен работать в линейном режиме.
Первісне призначення і польових, і біполярних транзисторів під час їх винаходу - це підсилювальний прилад :)

Чекаємо на результати. Але щось мені підказує, що той пристрій буде коштувати дорожче ніж нова нормальна батарея.

Результаты трехмесячных разработок. На днях подключил. Конечно, не обошлось без вопросов. Но это потом.
Первый цикл балансировки был вчера. Сегодня второй. Осталось (судя по напряжению) 2 несбалансированные ячейки.
При разряде они сразу чутка разбежались (1.5А всего разряда) но ещё пару циклов и это тоже нивелируется.
Завтра продолжу.
Теперь хоть при номинальном 55В я почти достигаю на заряде этого значения. Лью 40А, когда остается менее 1% зарядки то падает (конечно) менее 10А и так далее.
Батарея резисторов кочегарит под 105°С, но это пока не сбалансируются все окончательно.
Я доволен. Ещё алгоритм ПО доработаю т.к. есть нюансы.
Переглянути вкладення video_2025-11-15_22-27-55.mp4

Интереснее понаблюдать будет когда солнце будет (качели с тучками, когда заряд-разряд за день происходит по многу раз)

Назад
Угорі