48V*230А BMS подводит. 16-я ячейка при заряде уходит в космос [РЕШЕНО]

Останнє редагування:
Ему религия не позволяет работать в линейном режиме)))) Это изначально ключевой элемент. Все остальное от лукавого)
Схоже у Вас прогалини в освіті.
Є безліч схем, де польові транзистори використовуються в активному режимі.
Ви ніколи не бачили ПНЧ на польових транзисторах чи генераторів струму на них?
Та банально є купа операційних підсилювачів з польовими транзисторами на вході...
Замість друкування купи дужок просто спитайте ШІ...

Именно, все 16 модулей сразу изготовить и установить, иначе толку от одного модуля.
:eek:
Толку не буде і від 16, якщо з'ясується, що одна одна комірка таки дохла.

розкажу один випадок недавно з моєю акб електровеліка,шини в неї припаяні , дивлюсь на сок а він після 25км пробіга досі показує 60% а повинно 30%, і на одній комірці напруга більша чим на інчих, перезавантажив бмс так одна комірка почала показувати спочатку 3,7В а під навантаженням перелізло за 4В, увага це ліфер а не літій. бмс показує оверчардж, головою розумію що ніякого оверчарджа в акб яка не приєднана до зарядки бути не може, дивлюсь на опора а вони полізли вверх, особливо на тій комінці що 4В. повторне аперезавантаження нічого не дало , вимкнув розібрав кейс перевтикнув шлейф в розємі бмс з балансувальними проводами, увімкнув і проблема пропала, опора впали назад в норму і напруга теж, і отакий прикол з цим шлейфом кожен рік, нада хоч раз на сезезон його перевтикнути щоб наладився контакт.
Висновок інколи розбаланс може бути і не через комірку а через проблеми з балансувальними дротами.

Поймите правильно за 9 месяцев ни разу балансировки не было. Да за такой период любые новые уйдут в "разнос".
добре якщо причина тільки в цьому, відбалансуйте і радійте. респект тим хто уміє створювати такі прилади з нуля.

Останнє редагування:
Схоже у Вас прогалини в освіті.
Є безліч схем, де польові транзистори використовуються в активному режимі.
Ви ніколи не бачили ПНЧ на польових транзисторах чи генераторів струму на них?
Та банально є купа операційних підсилювачів з польовими транзисторами на вході...
Замість друкування купи дужок просто спитайте ШІ...
Все в порядке с этим. Я говорю за первоначальное назначение. Конечно, полевики даже в УМЗЧ используют. Но это нештатное поведение их. Например, та схема что автор на видео опубликовал - там полевик вообще не к месту. Ну и вообще - полевик не может должен работать в линейном режиме.

Толку не буде і від 16, якщо з'ясується, що одна одна комірка таки дохла.
Время покажет.

розкажу один випадок недавно з моєю акб електровеліка,шини в неї припаяні , дивлюсь на сок а він після 25км пробіга досі показує 60% а повинно 30%, і на одній комірці напруга більша чим на інчих, перезавантажив бмс так одна комірка почала показувати спочатку 3,7В а під навантаженням перелізло за 4В, увага це ліфер а не літій. бмс показує оверчардж, головою розумію що ніякого оверчарджа в акб яка не приєднана до зарядки бути не може, дивлюсь на опора а вони полізли вверх, особливо на тій комінці що 4В. повторне аперезавантаження нічого не дало , вимкнув розібрав кейс перевтикнув шлейф з балансувальними проводами увімкнув і проблема пропала, опора впали назад в норму і напруга теж, і отакий прикол з цим шлейфом кожен рік, нада хоч раз на сезео його перевтикнути щоб наладився контакт.
Висновок інколи розбаланс може бути і не через комірку а через проблеми з балансувальними дротами.
Я тоже думал об этом. Но это если бы нагрузочные резисторы на самой BMS были мощными. А они слабенькие. Однако, вы про напряжение. В начале я мерял мультиметром на самих ячейках. Напряжение было таким же как на дисплее BMS. Т.е. я отсёк мысль что дело в проводах балансировочных.

добре якщо причина тільки в цьому, відбалансуйте і радійте. респект тим хто уміє створювати такі прилади з нуля.
Благодарю. Опытом поделюсь позже. И другим поможет.

Я говорю за первоначальное назначение. Конечно, полевики даже в УМЗЧ используют. Но это нештатное поведение их. Например, та схема что автор на видео опубликовал - там полевик вообще не к месту. Ну и вообще - полевик не может должен работать в линейном режиме.
Первісне призначення і польових, і біполярних транзисторів під час їх винаходу - це підсилювальний прилад :)

Чекаємо на результати. Але щось мені підказує, що той пристрій буде коштувати дорожче ніж нова нормальна батарея.

Назад
Угорі