А що з вiтром?

ntfs1984

Tier1
Реєстрування
15 Тра 2025
Дописи
147
Бали
28
Сонячні панелі
Longi 8x430W
Інвертор
Victor 6.2kW
Вбачаючи з назви форума greenpowertalk, а не solar - хочу задати питання:

А хтось експериментував з вiтрогенерацiею будь якого-типу?

Я почитав, подивився відоси, ціни просканував. Навіть розмалював базу для вертикального ротора і лопаті нарізаа з SN4 труби, ще покрутив пару колес з гіроборда дрилем з замірами напруги. А потім озирнувся навкруги і зрозумів, що на території де я проживаю то всьо - "фількін труд" і просто привернення уваги всіх оточуючих з їх символічним жестом біля голови.
Тим більше що поруч кіловатний вітряк стоїть на мачті за пару штук баксів, у фірми, що займається продажем кабельної продукції і всякого різного - то той вітряк ще років п'ять тому крутився , виконуючи роль флюгера і привертаючі увагу, а зараз навіть по вітру не стає. :D

Я почитав, подивився відоси, ціни просканував. Навіть розмалював базу для вертикального ротора і лопаті нарізаа з SN4 труби, ще покрутив пару колес з гіроборда дрилем з замірами напруги. А потім озирнувся навкруги і зрозумів, що на території де я проживаю то всьо - "фількін труд" і просто привернення уваги всіх оточуючих з їх символічним жестом біля голови.
Тим більше що поруч кіловатний вітряк стоїть на мачті за пару штук баксів, у фірми, що займається продажем кабельної продукції і всякого різного - то той вітряк ще років п'ять тому крутився , виконуючи роль флюгера і привертаючі увагу, а зараз навіть по вітру не стає. :D

Можливо в цьому i проблема?
Всi хочуть кiловатнi вiтряки, та забувають що для цього кiловату потрiбен спiвставний вiтер.

А ось наприклад 150-ватний вiтряк видае 150 Вт навiть при маленькому вiтру, але працюе майже 24\7, особливо вгорi.
П'яток таких видасть 18 кВт за добу, та нехай навiть 10 кВт, проте вони майже не деградують, працюють вночi та взимку, не бояться снiгу, менше важать, та займають меншу площу анiж СЕС.

В нас вітер "нормальний" раз-два на тиждень якщо усереднювати... Зазвичай поривистий перевжає над стабільним.
Я й хотів притулити шось ват на 100-150.
По типу такого тільки прогресивні лопаті.
Забув як розробника звали тих. Вони s-образні. КПД звісно ніякий зате шуму менше ніж від горизонтального.

Вкладення

• Screenshot_20260201-000704.png
    Screenshot_20260201-000704.png
    337 Кб · Перегляди: 3
Назад
Угорі