Anenji 4.2 Ранкова проблема

Якщо в вас є НА то можна , мабуть і без контакторів обійтися, нє?

так глибоко НА в інвертор я не можу зайти. хоча б хотілось. це було б краще. можливо через зміну пріоритету з PV на рес. але щось не маю бажаня до РЕС підключатись. а при фізично виключеному РЕС я не можу поставити пріоритет.

Дякую. Я хочу вставити dc контактер на + сонячного поля і через ha-esp32на ніч відключати поле до сходу + наприклад 15хв. Я думаю інвертору буде трішки легше. Інвертор у мене з нових 27а. можливо взимку протестую з 8s в 4s2p. Як думаєте де буде краще генерація. Можливо є такий досвід.
Це штатна робота МППТ, йому зовсім не складно :) До того ж там контактор не аби який потрібен, щоб дугу не тягнув. Краще вже тоді вже твердотільне реле...
Подивився свої графіки, в мене сьогодні новий Аненжі вранці залип в 5:37, відлип в 7:18 при 115Вт. Це буде менше 0.1кВтгодини. В мене там стрінг на 3.2кВт. За день він зараз дає десь 12-15кВтгодин. Оце і всі втрати.

В два стрінги дійсно робота в хмарну погоду краща. В мене на другий інвертор підключена була така сама кількість панелей, але в два стрінги схід-захід. Типова генерація взимку в хмарну погоду приблизно така. Стрінг на південь 8 панелей послідовно 300Вт, стрінги схід-захід 4панелі х2 - 500Вт.

якраз мене і турбує оце залипання на 75хв. якщо взимку буде кожен раз при низькому амперажі на протязі дня залипати то не є файно. і ще питання як ви гадаєте перебільшення по амперажу сонячного поля допустимо чи ні. При цьому в споживані не буде перевищення. У мене допуск 27а а сонячна панель 14,94- 15,83а. при 2P 29.88-31.66.

а контактор замовив EV200AAANA 1618002-7 12-24V 500A з алі.

мені не дуже подобається моє рішення тому і звернувся до спільноти. тим більш можливо є інше рішення більш правильне я не гуру щоб знати всі рішення.

Назад
Угорі