В мене є досвід з використання акб різних ємностей тільки AGM, Було дві 12В по 50Аг в паралель, одна (я проморгав) зазульфатизувалася(чи висохла), втратила ємність в "0", я її відновлював дууууже довго, витягнув до 13Аг, поставив назад в пару до ще живої 50Аг(40аг по факту), пізніше підключив до цеї зв'язки гелеву 12в 120Аг (її хотіли здати в лом), в якої лишилось десь 30Аг, При заряді і при розряді батареї беруть і віддають струм прямопропрційний їх реальній емності , окрім перших секунд де гелева може віддавати або брати на себе більше, очевидно із за відмінності типу акб, але потім струм розділяється згідно ємності. Заміри проводив струмовими кліщами.
В літія принцип тойже, але там є бмс яка може рубануть одну акб а інша останеться один на один з непосильним навантаженням якщо це все діло не підключене по кан шині між собою, навіть при паралельному підключенні двох акб по кан шині струм заряду не збільшиться в двічі а кажись тіки в 1,5 , я не сильно досдіджував цю тему бо мені це не світить.
Саме головне пред паралельним зєднанням акб потрібно зрівняти напругу до різниці в 0,2-0,5в , щоб не спалить бмс і не "шокувати" акб, струм перетоку може бути не слабим якщо одна розряджена.