Без BMS і CAN напряму до Інвертора - Батарея 16s 314 Ah

crowl

Tier1
Реєстрування
5 Гру 2024
Дописи
113
Бали
28
Склав батарею 16s на 314 Ah EVE комірках і під'єднав прямо до інвертора Deye Sun 6k.
Сумарна ємність 16 кВт*г, сумарна ціна - 61000 грн.
Буду тестувати
При збірці між комірками всунув спінений поліпропілен і сильно не зжимав, аби система дихала трошки.

Перший раз заряджаю 40 амперами, шо приблизно 0.15C

Вольтаж виставив зарядки 54.4 вольт.

Через відсутність BMS'ок опір став кращим і заряджаю на 2 кіловати, то втрати лише 120 Вт, коли були бмски було 160 Вт.
Продовжую спостереження.

cx.JPG

Це небезпечно і краще не повторювати.

Останнє редагування:
Який інвертор задіяний в експерименті?

Склав батарею 16s на 314 Ah EVE комірках і під'єднав прямо до інвертора Deye Sun 6k.
Сумарна ємність 16 кВт*г, сумарна ціна - 61000 грн.
Буду тестувати
При збірці між комірками всунув спінений поліпропілен і сильно не зжимав, аби система дихала трошки.

Перший раз заряджаю 40 амперами, шо приблизно 0.15C

Вольтаж виставив зарядки 54.4 вольт.

Через відсутність BMS'ок опір став кращим і заряджаю на 2 кіловати, то втрати лише 120 Вт, коли були бмски було 160 Вт.
Продовжую спостереження.

Переглянути вкладення 6050

Це небезпечно і краще не повторювати.

Без бмс може бути, що не встигнеш проконтролювати напругу на комірках особливо під кінець заряджання після 3,45 на комірку

Без бмс може бути, що не встигнеш проконтролювати напругу на комірках особливо під кінець заряджання після 3,45 на комірку
а як фізично може стати 3.45, якшо максимально можлива напруга 3.4?

Як варіант - дисбаланс. (3,2+3,4+3,6+...=54,4)

А інвертор має функцію балансування комірок?

Як варіант - дисбаланс. (3,2+3,4+3,6+...=54,4)
Забийте, я в минулій темі кидав йому цей скріншот, він все рівно не вірить в дисбаланс;D
1735262613061.png
Тому давайте просто спостерігати за дикою природою=)

Перша зарядка пройшла успішно. Мої комірки ідеально зарядились за 7-8 годин і собі наситились струмом в 1 ампер протягом 2 годин.
Геометрія така ж. Візуально нічого не здуло. За сьогодні буду аналізувати приблизну ємність акумів, швидкість падіння напруги.
Сумарно відносно системи з BMS, ккд зарядки зросло на 30%, втрати з BMS були на рівні 160 Вт на 2000 Вт, а тепер 120 Вт.
Було 91%, стало 93%.
За ніч батарея всосала 11.9 кВт*г ємності, шо показує, що вони приїхали з SOC у 26%.
jbb.JPG

Ще нове спостереження, наскільки крива фази абсорбції стала здоровішою. З попередніми бемеесками вона була сплюснута, а зараз ідеальна парабола

jjb.JPG

Останнє редагування:
Перша зарядка пройшла успішно. Мої комірки ідеально зарядились за 7-8 годин і собі наситились струмом в 1 ампер протягом 2 годин.
Геометрія така ж. Візуально нічого не здуло. За сьогодні буду аналізувати приблизну ємність акумів, швидкість падіння напруги.
Сумарно відносно системи з BMS, ккд зарядки зросло на 30%, втрати з BMS були на рівні 160 Вт на 2000 Вт, а тепер 120 Вт.
Було 91%, стало 93%.
За ніч батарея всосала 11.9 кВт*г ємності, шо показує, що вони приїхали з SOC у 26%.
Переглянути вкладення 6055

Ще нове спостереження, наскільки крива фази абсорбції стала здоровішою. З попередніми бемеесками вона була сплюснута, а зараз ідеальна парабола

Переглянути вкладення 6056
Напругу кожної комірки можете написати?)

Як на практиці виглядає дисбаланс

Останнє редагування:
1. NMC. 2. Jkong BMS. 3. Бу збірка з списаного автохламу. Хаха

Реально страшно буде з часом коли через 3-5 років ті BMS почнуть горіти і їм мозок почне плавити. Якшо з новими тут у вас стільки проблем.
Не треба думати, шо BMS це панацея.
В першу чергу воно горить не через BMS, а через неправильно налаштовані інвертори, неправильно налаштовані напруги заряду, розряду, відключення, BMS це щит, але якшо шодня в нього інвертор вганяє акум, тоді не довго прослужить.

І зле, шо освіта в цій тематиці взагалі мінімальна, люди не знають шо роблять, не розуміють різниці між вольтами, амперами, не розуміють
закон ОМА, починають гадати на кавовій гущі замість відкрити фізику і розібратись шо там і як працює на базовому рівні.

Останнє редагування:
Назад
Угорі