Licoze
Tier1
- Реєстрування
- 16 Лип 2024
- Дописи
- 179
- Бали
- 28
- Інвертор
- Victron Multiplus-II 48 5000
В цьому ми вже і самі переконались)І зле, шо освіта в цій тематиці взагалі мінімальна, люди не знають шо роблять
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Нотатка: This feature may not be available in some browsers.
В цьому ми вже і самі переконались)І зле, шо освіта в цій тематиці взагалі мінімальна, люди не знають шо роблять
чого б не зробити хоча б так:Через відсутність BMS'ок опір став кращим
чого б не зробити хоча б так:
бмс щоб була для контролю і балансування, а основні струми пускати через контактор який би бмс вмикала і відмикала за потреби?
ну і як мінімум суто балансир варто було б повісити, якщо вперто не хочеться бмс (є навіть активні балансири де можна підключатись по блютус/вайфай для контролю ситуації по комірках)
бо те що ви зараз робите - це дурістіка. хоч це і залізофосфат, який не повинен отак спалити вам хату, але з часом при розбалансі комірок - може й бути сильна перенапруга що виведе з ладу акумулятор
сорі, но кажучи що нема балансира, то яким чином ви їх балансуєте? на терезах?)І шоночі балансую всі комірки протягом 2-3 годин на 100% SOC
законом Ома для ділянки коласорі, но кажучи що нема балансира, то яким чином ви їх балансуєте? на терезах?)
Який закон Ома в хімічному середовищі?законом Ома для ділянки кола
Аномалії по кожному з 16-ти елементів?Я зразу побачу аномалії, а графіки я аналізувати вмію
То треба не спати кожної ночі та вручну балансувати? Яким чином всі комірки балансуєте?шоночі балансую всі комірки протягом 2-3 годин
Він же сказав законом Ома)))То треба не спати кожної ночі та вручну балансувати? Яким чином всі комірки балансуєте?
цікаво, як тоді я добився ідеального балансу без до 0.001 вольт без балансира? І чому це в мене виходить. Це задача з зірочкою і людина, яка зрозуміє зрозуміє всю суть батарей.Він же сказав законом Ома)))
Правда прикол в тому що закон Ома їх навпаки розбалансовує
Тому що ви міряєте під навантаженням коли вони дропаються до ~3.3 всі, а міряти треба в кінці заряду)цікаво, як тоді я добився ідеального балансу без до 0.001 вольт без балансира? І чому це в мене виходить. Це задача з зірочкою і людина, яка зрозуміє зрозуміє всю суть батарей.
Поки я не побачу фотки як на всіх комірках рівно по 3.4V під кінець зарядки - це все пусті балачки)Вольтаж виставив зарядки 54.4 вольт.
а ви рахували, скільки часу вам потрібно, для того щоб розсіяти в тепло через внутрішній опір комірки, з умовних 3.45В до 3.4В? там ж не 2-3 години треба на ваше умовне "балансування", а більший в рази часзаконом Ома для ділянки кола
В мене 2-3 години шодня балансуються. Система налаштована так, шо працюватиме роками без збоїв. Струм при заряджанні взагалі другорядна величина, а заряджаю лише вольтажем .а ви рахували, скільки часу вам потрібно, для того щоб розсіяти в тепло через внутрішній опір комірки, з умовних 3.45В до 3.4В? там ж не 2-3 години треба на ваше умовне "балансування", а більший в рази час
ну і це ж для випадку, коли нема додаткового струму що протікає для зарядки
а якщо цей струм є - то напруга ж на комірці буде далі підійматись, бо комірка буде далі зарджатись і ніщо ж не обмежує далі напругу в колі акумулятора, а внутрішній опір просто не буде справлятись з розсіюванням навіть при зарядці 1А, не говорячи про щось більше
тому й колись, за часів що бмс з балансирами не були поширені - ставили плати на кожну комірку, де були потужніші резистори, що через себе пускали зарядний струм і давали можливість заряджати меншим струмом далі акумулятор і не перезаряджати окрему комірку, яка вискочила перед усіма
я сплю, а вони самі собі балансуютьсяТо треба не спати кожної ночі та вручну балансувати? Яким чином всі комірки балансуєте?
з такими знаннями моя вам порада - встановіть в себе датчик диму і вогню з автоматизованим викликом рятувальників, бо за кілька років він вам може знадобитись, коли розбаланс вилізе в десятки (а може й сотні) амперСтрум при заряджанні взагалі другорядна величина, а заряджаю лише вольтажем .
цікаво, як тоді я добився ідеального балансу без до 0.001 вольт без балансира? І чому це в мене виходить. Це задача з зірочкою і людина, яка зрозуміє зрозуміє всю суть батарей.
нашо раз в день. Вони збалансовані до 0.001 вольт. Раз в рік можна поміряти буде, якшо шось зміниться.А чим Ви обмірюєте свої комірки?
Тупо кожну комірку тестером по черзі? І так кілька разів на день?
Мої знання базуються на фундаментальних законах фізики. Я підійшов до роботи з системою базуючись лише на них, тому ніяких форс мажорів не очікується. Навідміну від звичних людей які надіються на BMSз такими знаннями моя вам порада - встановіть в себе датчик диму і вогню з автоматизованим викликом рятувальників, бо за кілька років він вам може знадобитись, коли розбаланс вилізе в десятки (а може й сотні) ампер
Інвертор при цьому кожен день працює на заряд-розряд? Не вірю. От прямо зараз поміряєте і не буде вже там 0.001В.нашо раз в день. Вони збалансовані до 0.001 вольт. Раз в рік можна поміряти буде, якшо шось зміниться.
ідентично, на усіх 16 комірках однаковий вольтаж. Можливо в мене вольтметр кривий.Інвертор при цьому кожен день працює на заряд-розряд? Не вірю. От прямо зараз поміряєте і не буде вже там 0.001В.
бо це світова проблема.Схоже у crowl дефіцит уваги світового рівня. Він вже і на DiySolar замутив свою тему. Отримав таку ж реакцію. І навіщо ото Україну підставляти...