Чи дійсно це LiFePo4?

d2den

Tier3
Реєстрування
4 Лип 2024
Дописи
10
Бали
1
Вітаю форумчан.
Допоможіть розібратися.

Придбав в Німеччині 4 акумулятори 12.8v 280 а*год. На боку кожного написано "LiFePo4 6000 циклів"
В упаковці лежить документ під назвою: "Guidelines for the Safe Use of Litium Ваtteries"

А в ньому таблиця, з якої виходить, що:
10% заряду - 3,21v
100% заряду - 3,37v

Але ж будь-яка таблиця LiFePo4 свідчить, що має бути:
10% заряду - 3.00v
100% заряду - 3,65v

То що ж я насправді купив? Чи бувають LiFePo4 батареї з такими параметрами?
Знайомий вважає, що такі параметри більш притаманні літієвому акумулятору, а не LiFePo4.
Тепер не розумію, як налаштовувати інвертор.

Вкладення

• Таблиця зараду батареї.jpg
    Таблиця зараду батареї.jpg
    215,4 Кб · Перегляди: 25
10% заряду - 3,21v
100% заряду - 3,37v
Все логічно. Чим менше дельта тим більше буде циклів.
Виробник міг би написати дельту більше, але б тоді циклів було б 4000.

А по струму щось вказано? Бо я замовив комірки, то в них 10000 циклів, але 0.5С на зарядку і розрядку. Якщо взяти ті ж комірки ева, то там 1с, на скільки памятаю, та 6000 циклів

А по струму щось вказано? Бо я замовив комірки, то в них 10000 циклів, але 0.5С на зарядку і розрядку. Якщо взяти ті ж комірки ева, то там 1с, на скільки памятаю, та 6000 циклів
В інструкції до моїх акумуляторів зазначено 0,5С.
Проблема полягає в тому, що я маю зазначити в налаштуваннях інвертора параметр "Low DC cut-off voltage" не меншим за 3,21*16 = 51,4 в (10% заряду), але інвертор не дозволяє мені внести значення, більше за 48,0 в., бо він розрахований на типовий LiFePo4.
Для моїх батарей 48 в - це повний розряд і це може їх зруйнувати. Поки не знаю, що з цим робити.

Що за інвертор? В ньому вибирається профіль для lifepo4?

І це при use обмеження 48?

Пробачте, а які комірки Єви можна заряджати повним струмом її номінальної ємності? Я просто не бачив щоб хтось продавав зарядку на 14.8В 300А.
Максимально, що я бачив це 160А перероблені з блоків живлення серверів.

Пробачте, а які комірки Єви можна заряджати повним струмом її номінальної ємності? Я просто не бачив щоб хтось продавав зарядку на 14.8В 300А.
Максимально, що я бачив це 160А перероблені з блоків живлення серверів.
280 V3, 304. Дивіться даташіти.

280 V3, 304. Дивіться даташіти.
Ви говорите за даташит, але при цьому всьому покажіть де продаються зарядні такого номіналу. Завзятий може купити 10х30 і таки досягти цієї цифри, а далі що?

Назад
Угорі