Чи можна встановити в багатоповерхівці над собою на даху панелі?.

в мене скатний дах без ходіння і лише над моєю квартирою. Навіть якшо я собі розсверлю то капати буде лише мені. Не знаю чого я маю підписи в решти збирати в такому разі, де логіка.
Навіть лаз наді мною, взагалі до сусідів яке може бути відношення
Згідно законодавства спільною власністю кожного власника в багатоквартирному будинку є:
  • дах та технічні приміщення під дахом;
  • ліфтова шахта і механізми;
  • сміттєпровід (у разі небажання користуватися внутрішнім сміттєпроводом власники квартир в будинку можуть відмовитися від нього і укласти договір з компанією, що займається вивозом сміття, яка встановить свої контейнери);
  • сходи і сходові майданчики;
  • зовнішня стіна і несучі стіни;
  • допоміжні приміщення (на праві сумісної власності й під’їзд, місце вахтера та інші приміщення будинку також належать мешканцям – за рішенням ОСББ вони можуть бути, зокрема, здані в оренду);
  • магістральні комунікації (тобто всі труби, котли, каналізаційні та інші стояки – спільна власність мешканців будинку);
  • підвал і фундамент;
  • прибудинкова територія.

Це, виходить, я повинен з усією будівлею узгодити встановлення кондиціонера?
Юридично так, а в нових ЖК вас ще змусять перевісити якщо він не відповідає плану розташування чи просто виглядає стрьомно.

Юридично так, а в нових ЖК вас ще змусять перевісити якщо він не відповідає плану розташування чи просто виглядає стрьомно.
Дякую за гарний аргумент якшо сусідка упиратиметься.

Немного увеличил мощность солнечных батарей добавив по краям по одной панели. Теперь 2,7кВатт.
Нашел интересную статейку в интернете. Для тех, кто желает установить панели на крыше многоквартирного дома, может быть полезной. Но не забывайте о причудах местного управления.

Вкладення

• 20251103_144333.jpg
    20251103_144333.jpg
    3,2 Mб · Перегляди: 12
  • 20251103_144300.jpg
    20251103_144300.jpg
    1,7 Mб · Перегляди: 11
Немного увеличил мощность солнечных батарей добавив по краям по одной панели. Теперь 2,7кВатт.
Нашел интересную статейку в интернете. Для тех, кто желает установить панели на крыше многоквартирного дома, может быть полезной. Но не забывайте о причудах местного управления.
Бачу Ви кріпленнями заходили під покрівлю. Я відкинув цій варіант бо то е пошкодження цілісності покрівлі даху та можливе розтріскування герметизації у місцях кріплення під час вітрових навантажень на конструкцію. Та і взагалі мою конструкцію можно легко демонтувати або модернізувати.

Вкладення

• IMG_20251022_170342.jpg
    IMG_20251022_170342.jpg
    3,9 Mб · Перегляди: 15
Назад
Угорі