Дані, що отримуються з інвертора MUST через COM (USB)-порт

1734803840681.png - теж працювати не буде - бо воно на php локально обробляеться

Сам робив. Це вже стара. зараз MUST 5.2 (48v) + MUST LP1648100
Привіт, трохи не по темі, подивився твій графік. В тебе всю ніч акумулятор то розряджаєтся то заряджєтся. В мене така сама картина. Я не знаю навіщо воно так робить. Але це безглуздо, постійно ганяти акумулятор, та інвертор. Якось вдалось виправити це?

Вкладення

• Screenshot_1.png
    Screenshot_1.png
    33,8 Кб · Перегляди: 13
  • Screenshot_2.png
    Screenshot_2.png
    127 Кб · Перегляди: 12
для цього потрібно правильно налаштувати інвертор і не більше.
Всі налаштування мого інвертора я вказав в інструкції обслуговування.

Вкладення

• USER MANUAL _ MUST PV18-3224vpm II_ua.zip
    5,5 Mб · Перегляди: 35
Останнє редагування:
Дякую, дуже гарний переклад. Але в ньому не описано режим роботи SUB

Дякую, дуже гарний переклад. Але в ньому не описано режим роботи SUB
цей режим є економічно недоцільний, оскільки переважна більшість інверторів потужністю до 4 кВт працюють не зовсім коректно (прошивка) у цьому режимі, тобто меншу частину навантаження перекривають сонцем, а більше беруть з електромережі.
Це пояснюється скоріше тим, що для таких інверторів пріоритетом є режим SBU, або SOL, коли мають місце рідкі і нетривалі випадки навантаження до 3 кВт, а в більшості це навантаження 300-800 кВт (квартири, будинку) покривається фотовольтаїкою і енергією з акумулятора. А з 23.00 до 7.00 в роботу вступає зовнішня електромережа з дешевшим тарифом на ел. енергію.
Потужніші інвертори 5 кВт і вище на напрузі 48В вже налаштовані (прошивка) для більш коректної роботи в SUB, хоч також є відмінності.
Якщо треба активувати режим SUB, то це можна зробити з допомогою програми SolarPowerMonitor2.2.81, коли підключається ноутбук до інвертора по кабелю.
Посилання на прогу: https://sw.mustpower.com/Software/
Ось відео, яке я зробив.

Вкладення

• Запуск програми_SolarPowerMonitor2.2.81.mp4
    67,7 Mб
  • 1.png
    1.png
    175 Кб · Перегляди: 9
  • 2.png
    2.png
    241,1 Кб · Перегляди: 9
Останнє редагування:
Инструкция класс, но проблема всех инструкций это из перевода в перевод мигрируют ошибки перевода, 99% за основу берут англ. версию...но она тоже имеет неправильный перевод с китайского.... к примеру во всех написано: Якщо в програмі 14 вибрано «USE» або «LI», цю програму можна налаштувати. Діапазон налаштувань від 24,0 В до 29,2 В. Крок налаштування 0,1 В. - но на практике наоборот . эти параметры нельзя поменять т.к. они устанавливаются автоматически 1736014167619.png если есть подключение по CAN. и могут быть настроены только если используется USE или нет подключения по CAN.

цей режим є економічно недоцільний, оскільки переважна більшість інверторів потужністю до 4 кВт працюють не зовсім коректно (прошивка) у цьому режимі, тобто меншу частину навантаження перекривають сонцем, а більше беруть з електромережі.
Це пояснюється скоріше тим, що для таких інверторів пріоритетом є режим SBU, або SOL, коли мають місце рідкі і нетривалі випадки навантаження до 3 кВт, а в більшості це навантаження 300-800 кВт (квартири, будинку) покривається фотовольтаїкою і енергією з акумулятора. А з 23.00 до 7.00 в роботу вступає зовнішня електромережа з дешевшим тарифом на ел. енергію.
Потужніші інвертори 5 кВт і вище на напрузі 48В вже налаштовані (прошивка) для більш коректної роботи в SUB, хоч також є відмінності.
Якщо треба активувати режим SUB, то це можна зробити з допомогою програми SolarPowerMonitor2.2.81, коли підключається ноутбук до інвертора по кабелю.
Посилання на прогу: https://sw.mustpower.com/Software/
Ось відео, яке я зробив.
так и есть SUB - очень глючный у меня есть опыт настройки MUST 3.2 PRO и MUST 5.2 PRO - у первого проблема SUB включается только если в меню [2] поставить UPS. у ау 5рки SUB + LBU - перестает использовать солнце при заряде батареи на 98-100% и отключении заряда по BMS. Сейчас в переписке с китайцами - может что-то исправят....

Ну от просто реально прикол. Ось зараз сиджу та дивлюся на свої графіки. На заряд АКБ споживання йде постійно 3 ампери, хоча BMS показує, що прилітає нуль. (Я так зрозумів що це споживання самого інвертора) але гаразд. А друге: періодично раз у 2 години, він починає споживати енергію з АКБ до напруги 26.6, а потім знову заряджає. Смішно те, що ця напруга ні де не налаштована від слова зовсім. Я регістри вичитував, але немає такого значення і все. Теж написав китайцям, поки чекаю на відповідь. В мене зараз LiFePo4. А ось раніше свинцеві були, їх то шкода. вони від такого просто помруть.

Ну от просто реально прикол. Ось зараз сиджу та дивлюся на свої графіки. На заряд АКБ споживання йде постійно 3 ампери, хоча BMS показує, що прилітає нуль. (Я так зрозумів що це споживання самого інвертора) але гаразд. А друге: періодично раз у 2 години, він починає споживати енергію з АКБ до напруги 26.6, а потім знову заряджає. Смішно те, що ця напруга ні де не налаштована від слова зовсім. Я регістри вичитував, але немає такого значення і все. Теж написав китайцям, поки чекаю на відповідь. В мене зараз LiFePo4. А ось раніше свинцеві були, їх то шкода. вони від такого просто помруть.
для звірки, чи реально так працює, можна вимнути інвертор з електромережі і простежити, чи буде працювати аналогічно, як було сказано, тобто чи буде розряджати акумулятор, .. а що далі. Бо електромережа буде вимкнена, і заряджати акумулятор не зможе.
Я б ще порадив зменшити різницю між "плаваючою" напругою і напругою макс. заряду. Можливо тоді не буде такої процедури періодичного розряду і заряду.

Добродії - підкажить будь ласка - PН18-5048 PRO - не можу зняти з нього данні ... Ставив SolarPowerMonitor - не бачив с початку хоча порт , та СОМ бачить нормально ... , Зменив комп, віндовс ні с чого запрацював ... причому на всіх дівайсах яких не робило..., сгодом перестав працювати знов... ((( Бляха... Пробував зібрал на ESP for RS485 - таке враження що нічого не видає ... не бачить .., пробував на USB вішати , теж саме... Щось упускаю ... не можу втямити... Дякую за допомогу, може хто зна щось????

Добродії - підкажить будь ласка - PН18-5048 PRO - не можу зняти з нього данні ... Ставив SolarPowerMonitor - не бачив с початку хоча порт , та СОМ бачить нормально ... , Зменив комп, віндовс ні с чого запрацював ... причому на всіх дівайсах яких не робило..., сгодом перестав працювати знов... ((( Бляха... Пробував зібрал на ESP for RS485 - таке враження що нічого не видає ... не бачить .., пробував на USB вішати , теж саме... Щось упускаю ... не можу втямити... Дякую за допомогу, може хто зна щось????
У мене ось так без проблем. В посібнику користувача все описано, як і куди підключати.
Програма і драйвера: https://sw.mustpower.com/Software/

Вкладення

• 1.png
    1.png
    175 Кб · Перегляди: 7
  • Запуск програми_SolarPowerMonitor2.2.81.mp4
    26,2 Mб
  • USER MANUAL _ MUST PV18-3224vpm II_ua.zip
    5,5 Mб · Перегляди: 4
У мене ось так без проблем. В посібнику користувача все описано, як і куди підключати.
Програма і драйвера: https://sw.mustpower.com/Software/
Так в мене в SolarPowerMonitor робив якись час потім знов в скануванні порти бачить (( .... С USB - той що зверху в загалі нічого не зміг отримати ... с RS485 теж ..((( Я в загалі хочу все в Хоум Асістантс перенести.. робив як - https://github.com/softwarecrash/Solar2MQTT/wiki/Wiring-Diagram. В логі с ESP не бачить інвертор ...

Так в мене в SolarPowerMonitor робив якись час потім знов в скануванні порти бачить (( .... С USB - той що зверху в загалі нічого не зміг отримати ... с RS485 теж ..((( Я в загалі хочу все в Хоум Асістантс перенести.. робив як - https://github.com/softwarecrash/Solar2MQTT/wiki/Wiring-Diagram. В логі с ESP не бачить інвертор ...
прошу переглянути ось цей лінк:
можливо допоможе

Шановні власники інверторів Must, підкажіть яку адресу Modbus мають ці інвертори без плати паралельної роботи.
Для інверторів з паралельною платою я вже з'ясував, там адреса задається діпами. І може бути 04, 05 і мабуть 06.

Назад
Угорі