Олександр1985
Tier3
- Реєстрування
- 7 Лют 2026
- Дописи
- 3
- Бали
- 1
- Інвертор
- GOOTU 6.2kw 48v
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Нотатка: This feature may not be available in some browsers.
а які е варіанти?Вітаю. Будь ласка допоможить підібрати правильно панелі.
ну варіантів багато і всі не перерахувати, мені навіть в магазині сказали що вам потрібно звернуться до інстоляторів щоб вони бідібрали панелі а потім вже в магазині дивитись які є і вже підбиратиа які е варіанти?
1 варіант ну так може і треба звернутися до інсталяторівсказали що вам потрібно звернуться до інстоляторів
greenpowertalk.tech
greenpowertalk.tech
Всі мовчать... Я ще вчора хотів "пошуткувати" - "Якась" буде.Чи буде якась генерація протягом дня?
Та то шо буде "якась" то зрозумілоВсі мовчать... Я ще вчора хотів "пошуткувати" - "Якась" буде.
Але ви самі краще роздивляйтесь на місцевості. Бо програмки то одне, а в реалі є питання (тим більше до вбудованого мппт). В мене от стовп намалювався взимку, хоча по програмі "траєкторія солнца" сонце було вище (гіроскоп в планшеті теж має похибку)) Благо це затінення відбувалось в грудень- січень. Дерево ще можна підрівняти, а от стовп ні![]()
Так ото ж. В мене 1 поверх, але зранку сонце свiеить прямiсеньнько у вiкна, але к 11.30 це вже гострий кут з боку, по вiдношенню до панелей. А на другому боцi будинка, воно затiнено частково деревами особливо влiтку, зимою якось бiльш меньш, але теж тiнь вiд стовбурiв. На даху будинка, не варiант, бо морока, та i сусiди...Тут "бачення", мабуть не допоможуть. Вам самому треба впродовж світлового дня поспостерігати як освітлюється місце бажаного монтажу панелей, і як падають тіні. Того що дерево, насправді, не завжди можна підрівняти, особливо якщо воно чиєсь. Я, наприклад, як результат спостережень, "поділив" дах будинку навпіл по вертикалі, і відповідно панелі у мене 12 + 12, в паралель на один PV вхід, Підключив іх через діоди. А поділив так тому, що зранку у. мене тінь від будівлі сусідів падає з 6 до 8 ранку, а на іншу половину даху тінь від будівель інших сусідів падає десь з 17 години. І хоч є велика ділянка, але там теж у сусідів садочки з не обрізаними деревами, там ще важче ловити місце без тіней. Ну або панелі будуть занадто далеко від будинку.
Виходячи з описаної ситуації, саме так і буде.вкинути грошi на панелi якi не будуть нiчого генерувати
Ні, зранку сонце світить на місце де планується розташування до 11.30 - 12.00Виходячи з описаної ситуації, саме так і буде.
Ну от міркуємо:Коротше треба мiркувати
Виходячи з описаної ситуації та положення будинку, з 2.5кВт панелей можна буде отримати 2-3кВт сонця за весь день. Знову ж таки - при наявності цього самого сонечка, особливо в зимову пору.вкинути грошi на панелi якi не будуть (майже) нiчого генерувати
Дякую Вам за відповідьНу от міркуємо:
дві панелі на схід - будуть працювати пару годин при нормальному куті до сонця, а ще при наявності цього самого сонця! Бо може бути хмарний ранок. Дві панелі на захід - видадуть 25-35% своєї потужності при умові постійної тіні від дерев.
Виходячи з описаної ситуації та положення будинку, з 2.5кВт панелей можна буде отримати 2-3кВт сонця за весь день. Знову ж таки - при наявності цього самого сонечка, особливо в зимову пору.
Чи вигідно все це будувати - вирішуйте самі.