Двосторонні панелі та град

METAJI

Tier3
Реєстрування
31 Сер 2026
Дописи
2
Бали
1
Маю питання щодо двосторонніх панелей.
Знайшов у гуглі тест панелей на град https://scorecard.pvel.com/hail-stress-sequence/
Виявляється, що двосторонні набагато вразливіші до граду ніж односторонні із 3.2мм склом.
Звідси питання - хто стикався з цим ? Можливо є досвід роботи СЕС після сильного граду? Бо зараз усі радять купувати лише двосторонні панелі, але ніхто не говорить про град.
Живу у Києвській обл. Фастівский р-н. Цього літа наприкінці червня був град що потрощив купу дахів авто.. Тому маю сильні сумніви щодо придбання двосторонніх панелей.

Буду вдячний за ваші відповіді та поради стосовно вибору панелей. Бо зараз ціни однакові - що двосторонні, що одно.

Це можна і не гадати 3.2 скло міцніше 2.5.
Інше питання - а як часто такий град буває.
Багато ще від кута встановлення залежить - з 45° шанси перенести град розміром 10+мм досить великі як на мене.

Це можна і не гадати 3.2 скло міцніше 2.5.
Інше питання - а як часто такий град буває.
Багато ще від кута встановлення залежить - з 45° шанси перенести град розміром 10+мм досить великі як на мене.
Зазвичай малі панелі двосторонні йдут по 1.6мм скло з обох боків. Або ж longi робить 2.0 + 1.6мм

Стосовно розміру - усі панелі тестують на град розміром 25мм при 23м/c. Тому звісно вони щось да витримають. Але в червні у нас був град у 43мм.

Так, я щось затупив - в самого 435ки скляні. Щось думав товще в них скло - не звертав уваги на це коли дивився даташит.

Назад
Угорі