Гібридні інвертори від PowMr. Досвід використання та відгуки

Да. Благодаря небольшому обьему - отапливаться может лампочкой. А в этом году попробую самим инвертором.
Теж так думав, але не рішився, бо чимало конденсат випаде у форс мажорі, та й камери, датчики не хотілося доставляти у сараї від ворюг дачних, тож у прихожій красується.

Минулої зими електрокилимком (типу грілка на 36 Вт, з регулятором) грівся, а в цьому році замовив гріючий кабель, 17 ват на метр в холодному стані. Раніше регулятором виставляв потрібну потужність, контролюючи вручну температуру через БМС, а зараз задіяв автоматизацію через сервер ХА та розумну розетку.

Переглянути вкладення 12511

И это - розница на ОЛХ.
Экранчик на батарее не нужен от слова "совсем". Ее задача - стоять в подсобке, и максимум что там может быть - это подключение к инвертору, да и то опционально. Корпуса хватит ДСП-шного.

Как я уже писал выше, аккумулятор - это утилитарная вещь, которая должна устанавливаться профессионалом, которому пофиг на эти экранчики и красивые коробочки. Эти свистоперделки не бесплатные, но они не нужны.

Даже на моем примере могу сказать, что несмотря на то что я технарь - я не считаю нужным че-то куда-то заглядывать, смотреть, мониторить. Зачем? Мне подключили - оно работает, держит нагрузку. Перестанет держать - я сначала дам по башке тому кто подключал (пусть даже это буду я сам), а если его вины в этом нет - докуплю то, что позволит выполнять поставленную задачу. Какие там будут полоски на экране меня не интересует.

И повторюсь, я приложил розничные цены у барыг-перекупов. Где-нибудь на Али это выйдет еще дешевле.
Так ви б подивилися що ви знайшли і що стоїть на акумі біом 48в (16S)
Та можна взагалі без корпуса користуватись, головне щоб ізолєнта була синя!

Минулої зими електрокилимком (типу грілка на 36 Вт, з регулятором) грівся, а в цьому році замовив гріючий кабель, 17 ват на метр в холодному стані. Раніше регулятором виставляв потрібну потужність, контролюючи вручну температуру через БМС, а зараз задіяв автоматизацію через сервер ХА та розумну розетку.

Кабель - непоганий варiант. Втiм лампочка як на мене все ж краще, бо по-перше бонусом додаеться свiтло, а по-друге за рахунок того вона грiе не тiльки повiтря, а ще й поверхню IЧ-випромiнюванням - дещо ефективнiша за конвекцiйнi нагрiвачi.

Так ви б подивилися що ви знайшли і що стоїть на акумі біом 48в (16S)
Та можна взагалі без корпуса користуватись, головне щоб ізолєнта була синя!

Могу найти и 16s, и JK, и ANT, и JBD - все равно их стоимость идет в этом диапазоне.
И конечно же можно и даже нужно без корпуса пользоваться - в нем нет абсолютно никакого практического смысла. Во всяком случае за такую цену.

Кабель - непоганий варiант. Втiм лампочка як на мене все ж краще, бо по-перше бонусом додаеться свiтло, а по-друге за рахунок того вона грiе не тiльки повiтря, а ще й поверхню IЧ-випромiнюванням - дещо ефективнiша за конвекцiйнi нагрiвачi.
Краще зайдіть на АліЕкспрес і купіть плоский нагрівач для батарей на напругу батареї. В мене термобокс з двома акумуляторами 48В обігрівається двома такими нагрівачами через терморегулятор також на 48В. Таким чином вам взагалі не потрібно 220В. Нагрівачі є різних розмірів.

Краще зайдіть на АліЕкспрес і купіть плоский нагрівач для батарей на напругу батареї. В мене термобокс з двома акумуляторами 48В обігрівається двома такими нагрівачами через терморегулятор також на 48В. Таким чином вам взагалі не потрібно 220В. Нагрівачі є різних розмірів.

Так а навiщо, якщо лампа нормально грiе, i при цьому ще випромiнюе свiтло?

За 2000 меня устроит и такая! Я жду!

Останнє редагування:
Неприємно буде, як перегорить.

Враховуючи ii мiзерну вартiсть, та легкiсть замiни - iх можна купити хоч кiлограм.
Хоча як я казав, власне споживання мого iнвертора - 50 Вт лише по паспорту. В реальностi бiльше. А ще е БМС, акумулятори.

Тобто як мiнiмум 50 Вт перетворюються в тепло. Звичайно для кiмнати цього замало, а ось для шафи з теплоповертачем, габаритами в 200 см висоту, 90 см ширину, та 50 см довжину - цього достатньо. Хоча я живу на пiвднi, тут дещо теплiше.

Враховуючи ii мiзерну вартiсть, та легкiсть замiни - iх можна купити хоч кiлограм.
Хоча як я казав, власне споживання мого iнвертора - 50 Вт лише по паспорту. В реальностi бiльше. А ще е БМС, акумулятори.

Тобто як мiнiмум 50 Вт перетворюються в тепло. Звичайно для кiмнати цього замало, а ось для шафи з теплоповертачем, габаритами в 200 см висоту, 90 см ширину, та 50 см довжину - цього достатньо. Хоча я живу на пiвднi, тут дещо теплiше.
Та скоріше те, що перегоріть може в найнезручніший момент. Як вдарять морози та за ніч захолоне, провокуючи БМС у захист, то хто знає, як на се інвертор відреагує.

На теплі інвертора має сенс і ціна питання - копійки.

Та скоріше те, що перегоріть може в найнезручніший момент. Як вдарять морози та за ніч захолоне, провокуючи БМС у захист, то хто знає, як на се інвертор відреагує.

На теплі інвертора має сенс і ціна питання - копійки.
В мене схожа ситуація, я в гаражі облаштував електро шафу 200×50×100см. Стіни утеплені пінопластом 5см. Інвертор сам обігріває своє приміщення. Лиш коли були морози -15 -25° , тоді я допомагав.

Вот не надо балаболить - читай и не пи...
И так остальные. Сказочник.Screenshot_20260818-100541.pngScreenshot_20260818-100525.png

Поддерживаю комментаторов - эти Professional'ы и иже с ним имело бы смысл брать, если б там было что-то "профессиональное".

Но там - просто чужие банки, подключенные к чужой БМС плате, с выведенными чужими разъемами, в гламурной коробке с экранчиком.
Взял первое попавшееся на сайте "Акумуляторна батарея Biom Professional 48В (51.2В) BALFP-512314-V2 16кВтч" - 76784 грн и 122 кг.
EVE на 334 Ача на OLX 3500 гривен. Это в розницу, поштучно. 56000 грн. Джабайдовская БМСка на 100А - 1500 грн. Ну пусть даже 2000 грн. Итого 58000 гривен и 93 кг.

Аккумулятор, как и в принципе система энергосбережения - так или иначе требует некой специализации, условная кухарка ее вряд ли будет подключать - как минимум человек умеющий в провода и тестер.

А не дохуа ли переплата в почти 19000 гривен за беленькую коробочку?

Не знаю как у вас, но у меня аккумы стоят в сарае в металлическом шкафу, а не на стене вместо картин для эстетической услады глаз.
Тут ще не зовсім коректно порахована різниця.

Якщо збирати нормальну батарею на 314-334 А·год, то крім самих комірок потрібні:

• Інверторна BMS 150 А -близько 4500 грн
  • Екран для BMS - близько 1300 грн
  • Металевий корпус - приблизно 4000 грн
  • Дроти, силовий автомат, запобіжник, клеми та інші дрібниці - ще близько 4000 грн
Тобто до вартості комірок можна сміливо додати ще ~14 000 грн. Якщо комірки коштують 56 000 грн, отримуємо вже близько 70 000 грн.

І тоді різниця з готовим Biom за 76 784 грн - вже не 19 тисяч, а приблизно 6–7 тисяч грн. За цю різницю отримуємо готову зібрану батарею, корпус, заводське складання та гарантію.

При цьому я особисто готові батареї не купую - собі та друзям збираю сам, бо маю для цього досвід і розумію, що та як підключати. Самозбір дійсно може бути вигіднішим.

Але порівнювати ціну готової батареї лише з ціною комірок + найдешевшої BMS - не зовсім коректно. Треба рахувати повну вартість комплектуючих, і тоді «переплата за біленьку коробочку» виглядає вже зовсім інакше.

Але порівнювати ціну готової батареї лише з ціною комірок + найдешевшої BMS - не зовсім коректно. Треба рахувати повну вартість комплектуючих, і тоді «переплата за біленьку коробочку» виглядає вже зовсім інакше.
Враховуючи низьку маржинальність та компонентну базу підозрюю, що збір відбувається ще в країні, де ті компоненти виготовляються.

На Китаї такі самі корпуси (у повній без батарей комплектації) за 15-20 тис. грн. спродують, то віддавать за коробочку чверть ціни виробу - трошки ідіотизм. На цьому форумі була об'ява від якогось з наших виробників, що також корпусами торгують, і ціна питання в два рази менша. Усе інше - по бажанню того хто це буде встановлювати, є на чому здешевити, якщо є час з цим гратися.

Тут ще не зовсім коректно порахована різниця.

Якщо збирати нормальну батарею на 314-334 А·год, то крім самих комірок потрібні:

• Інверторна BMS 150 А -близько 4500 грн
  • Екран для BMS - близько 1300 грн
  • Металевий корпус - приблизно 4000 грн
  • Дроти, силовий автомат, запобіжник, клеми та інші дрібниці - ще близько 4000 грн
Тобто до вартості комірок можна сміливо додати ще ~14 000 грн. Якщо комірки коштують 56 000 грн, отримуємо вже близько 70 000 грн.

І тоді різниця з готовим Biom за 76 784 грн - вже не 19 тисяч, а приблизно 6–7 тисяч грн. За цю різницю отримуємо готову зібрану батарею, корпус, заводське складання та гарантію.

При цьому я особисто готові батареї не купую - собі та друзям збираю сам, бо маю для цього досвід і розумію, що та як підключати. Самозбір дійсно може бути вигіднішим.

Вы в своих расчетах руководствуетесь копированием концепта, что не совсем верно.
В батарею можно и кофе-машину встроить, но это ж не значит что все батареи должны быть со встроенными кофе-машинами.

С BMS допустим я соглашусь.

Но зачем экран для BMS? Аккумулятор - это не консьюмерское устройство (с которым пользователь непосредственно работает), его задача - стоять в сарае и не отсвечивать. У меня на половине аккумуляторов стоит обыкновенная BMS, и хотя мой уровень технических знаний - "проектирование и травление печатных плат" - мне абсолютно не интересно ни в экран пялиться ни в приложение, ни в какие-то там графики. А зачем? Возникнет проблема - буду разбираться. Пока проблем не возникало.

Зачем металлический корпус?
Зачем силовой автомат, если их нужно ставить отдельно?

Ну и самое главное - мы с вами считаем по розничным ценам с ОЛХа, с доставкой на вчера. Если это все собирать не спеша, с Алика - выйдет еще дешевле. Само собой что считать нужно не концепт, а ТТХ детали, проще говоря стоимость 1 кВт\ч работы батареи.

Враховуючи низьку маржинальність та компонентну базу підозрюю, що збір відбувається ще в країні, де ті компоненти виготовляються.

На Китаї такі самі корпуси (у повній без батарей комплектації) за 15-20 тис. грн. спродують, то віддавать за коробочку чверть ціни виробу - трошки ідіотизм. На цьому форумі була об'ява від якогось з наших виробників, що також корпусами торгують, і ціна питання в два рази менша. Усе інше - по бажанню того хто це буде встановлювати, є на чому здешевити, якщо є час з цим гратися.

Однозначно. Все равно батарея - это узкоспециализированное устройство.

Человек, который условно говоря владеет паяльником - соберет аккумулятор сам, а зная что ставят в эти заводские "PowMR"ы (перепакованные банки) - то скорее всего соберет еще и получше.

Человек, который условно говоря уровня "домохозяйка" - тем более не будет пялиться ни в приложения, ни в экраны, ни в графики - он просто наймет предыдущего человека.

Меня бы купить такое устройство, стимулировала какая-нибудь киллер-фича - ну т.е. что-то такое, чего невозможно добиться в домашней сборке. Но таких киллер-фич нет - просто нагромоздили готовых железок в готовых корпусах, и думают что люди кинутся это покупать.

Назад
Угорі