Home assistant інтеграція інвертора

Запощу посилання і сюди.
Підтримувані інвертори:
  • JSDSolar Hybrid Inverter j12000HC-48 12kW 48V
  • Anern Solar Inverter AN-FGI-S12000 12kW 48V
  • Anern Solar Inverter AN-FGI-S6500 6.5kW 48V
  • Anern Solar Inverter AN-FGI-P6500 6.5kW 48V
  • Anern Solar Inverter AN-FGI-P5000 5kW 24V
  • ECGSolax Hybrid Solar Inverter ECG-HVM6.5KP-48V

хто не має можливості/бажання паяти еспешки, маю групу з адптерами для інверторів по wi-fi і ethernet, енергоміри для хоум асістант і тд) t.me/esphomediy

Друзі, вітаю.
Хто ще має інвертори, які працюють через SmartESS додаток, і хто хоче додати свій девайс до підтримки, пишіть. Розкажу детальніше, що треба зробити.
Дякую за вашу працю. Працює з Aninerel 6.2 kW і має працювати з Anenji 6.2 kW.
Не показує дані другого виходу, але це особливо і не потрібно.

1784454627390.pngтрохи помучав чатжпт намалював власну картку, всім подобався power flow card plus але не було підтримки 2 полів та 2 батарей, тут собі зробив може ще комусь підійде, назви будь які, напрямки можна міняти, хоч написано напруга можна писати будь що, якщо гуляє +- по потужності то розвертає. Верхній рядок сонце, права часнина вихід основний та споживачі, низ 1 або 2 батареї

Переглянути вкладення 12328трохи помучав чатжпт намалював власну картку, всім подобався power flow card plus але не було підтримки 2 полів та 2 батарей, тут собі зробив може ще комусь підійде, назви будь які, напрямки можна міняти, хоч написано напруга можна писати будь що, якщо гуляє +- по потужності то розвертає. Верхній рядок сонце, права часнина вихід основний та споживачі, низ 1 або 2 батареї

неплохо вышло, я для себя использовал карту Lumina немного ее подстроил для себя, вместо теплового насоса у меня бойлер, а ниже обычные карточки и графики с расширеной информацией.

Вкладення

• Screenshot 2026-07-17 132546.png
    Screenshot 2026-07-17 132546.png
    1.015 Кб · Перегляди: 31
Ну в мене по 2 поля на інвертор, або 2 батки, і є бажання дивитись все , і компактно, тут краса дууже вторинна , плюс одразу керування зарядкою електромобілів та бойлером

Ну в мене по 2 поля на інвертор, або 2 батки, і є бажання дивитись все , і компактно, тут краса дууже вторинна , плюс одразу керування зарядкою електромобілів та бойлером
Ну для такого я сделал бы тоже как и у Вас. Хотя на втором дашборде у меня вот такой функционал - но в принципе в данный момент для меня оно не очень важно, я могу зайти посмотреть заряд акб и включить бойлер или второй выход с инвертора и все. Больше всего что нужно делает автоматизация, да и солнца у меня нет так как квартира- хотя поставить хотел бы очень. В этой можно и батки добавить и поле еще.

Вкладення

• Screenshot 2026-08-13 125917.png
    Screenshot 2026-08-13 125917.png
    111,4 Кб · Перегляди: 24
Друзі, потрібна допомога. Попередній НА спокійно собі шуршав на малинці, збирав телеметрію з ESP32 з увімкненим BLE з інвертера по RS485, а з батки через BLE. Але ж не жилося спокійно, і перейшов на більш потужне залізо та HAOS. Система дуже подобається розширеними порівняно із НА можливостями, але відвалився BLE Battery managment system. Батка знаходиться системою, пропонує її додати, але після додавання йде безкінечний цикл ініціалізації. З того що вичитав - додаток поки що несумісний з останньою версією HAOS. Батка зараз підключена через wifi до BMS TOOL, але ж хочеться бачити її в улюбленій картці НА. Знайшов такий проект https://github.com/syssi/esphome-pace-bms , прошив ESP32, BMS не відповідає.

Суть питання: 1. В мануалі розпіновка RS485 описана досить розмито - незрозуміло 1,2 чи 7,8 піни потрібні.
2. Можливо в когось є успішний досвід (чи простіший), і не варто гратися з ESP?
3. Була також ідея перехватити трафік на портах батареї, коли вона бігає в хмару, але нічого не вийшло. Чи реально це, транслювати її в НА?

Батка: MUST LP16-2400
BMS: P8S150A
Software version: P8S150A-41079-1.03
Hardware version: 21887V130
BMS production: 410791253102310J

1788350513957.png

Коли для RS485 на RJ45 пишуть, що А В є на 1,2 та 7,8 то відповідні контакти зазвичай запаралелені.

Коли для RS485 на RJ45 пишуть, що А В є на 1,2 та 7,8 то відповідні контакти зазвичай запаралелені.
Програвся вчора весь вечір))
Пробував ще:

Видно що ESP відправляє по RX запит, але на TX нічого не прилітає. При цьому чятік підказує, що проблема у невизначеності адреси, на якій БМС чекає запити, але в мене відсутній DIP на батареї. Не розумію, куди рухатись далі.

Програвся вчора весь вечір))
Пробував ще:

Видно що ESP відправляє по RX запит, але на TX нічого не прилітає. При цьому чятік підказує, що проблема у невизначеності адреси, на якій БМС чекає запити, але в мене відсутній DIP на батареї. Не розумію, куди рухатись далі.
Можливо варто перевірити налаштування протоколу спілкування на BMS батареї та погратися різними варіантами

Спробуй адрес 0 це майстер бмс. Інші бмс ,які одночасно підключені до rs485 відповідно повинні мати кожна свій адрес(1,2,3...)

Вкладення

• Screenshot_2026-09-03-09-51-28-781_com.github.android-edit.jpg
    Screenshot_2026-09-03-09-51-28-781_com.github.android-edit.jpg
    439,9 Кб · Перегляди: 2
Останнє редагування:
Спробуй адрес 0 це майстер бмс. Інші бмс ,які одночасно підключені до rs485 відповідно повинні мати кожна свій адрес
Пробував. І А/В місцями міняв. Тиша у відповідь. І flow_control відключав, у мене з автоперемиканням платка.

Якщо в бмс по дефолту адреса 0, а запит по адресу 1 то вона не відповідає

В бмс налаштований протокол та RS485? Може якось треба перезавантажити.
Чи версія протоколу pylon інша, чи швидкість

Назад
Угорі