Інвертор Deye, підключення до генератора.

Реєстрування
18 Жов 2023
Дописи
1
Бали
1
Сонячні панелі
jasolar
Інвертор
deye
Усім доброго дня доби!
Можливо хтось працював із інвертором Deye, цікавить питання як автоматично запустити дизельний генератор.
На інверторі є вихід "g-start", але як саме зробити підключення?

у Deye чудові відео є
раджу подивитися. Там в групі взагалі багато цікавого

Дайте інфу по гені
Якщо гена з процесорним управлінням то в більшості віпадків без проблем.

Хто стикався на вихід GEN у Deye можна під'єднати генератор бензин вручну, без чистої синусоїди ? чи треба хоч одну фазу заземлювати, чи зануляти щоб був нуль ?

Підключав генератор 7 кВт на порт GEN Deye 8K , генератор інверторного типу( бензин), без заземлення - з певними налаштуваннями все працює. Але мав думку підключити генератор на вхід GRID, а GEN перевести в режим мікроінвертора і кинути на нього вітряк ( вітряк-акб- інвертор). А Deye не захотів споживати з генератора. Може хтось стикався з таким і як заставити Deye працювати таким чином? В налаштуваннях все перебрав. Чи можливо він не хоче запускатися через те що генератор один сидить на порті GRID( без додаткового навантаження)? Об'єкт повністю автономний ( без міської мережі). Мав вже таку думку що сам генератор бачить якусь напругу з Deye і не хоче запускатися. Може попробувати поставити трансформатор струму на кабель до генератора, щоб відслідковувати напрямок струму?

Хто стикався на вихід GEN у Deye можна під'єднати генератор бензин вручну, без чистої синусоїди ? чи треба хоч одну фазу заземлювати, чи зануляти щоб був нуль ?
Так, можна.
У мене бензиновий генератор, Dnipro-M GX-25E, без чистої синусоїди, без заземлення, працює з Deye.
В інверторі налаштовуєте скільки максимально Ват буде використовуватися від генератора.
Приємно, що Deye набирає потужність генератора плавно, без різкого скачка.

Доброго дня.
Підкажить будь ласка... deye 20k 3фази.
Можно до него підключити однофазного генератора?

Доброго дня.
Підкажить будь ласка... deye 20k 3фази.
Можно до него підключити однофазного генератора?
берете зарядне для акумулятора, підключаєте до акумулятора і генератора.

Чи буде працювати трьохфазний інвертор Deye від однофазного генератора, якщо підключити генератор через частотний перетворювач з 1ф на 3ф, якій застосовується для електродвигунів та подати струм від частотного перетворювача в загальну мережу GRID при відсутності міської мережі?

берете зарядне для акумулятора, підключаєте до акумулятора і генератора.
Це для чого ;?
Инветор высоко волтьный ... батареи от 180 вольтт.

Тут попрос в том можно ли генератор на порт gen на одну фазу подключить...

Интересно бывают ли микро инверторы на три фазы...
Если нет то тогда меняем в настройках функционал порта GEN и вешаем на него наш генератор однофазный.

Только пока не находил документации на эту тему.

Останнє редагування:
Чи буде працювати трьохфазний інвертор Deye від однофазного генератора, якщо підключити генератор через частотний перетворювач з 1ф на 3ф, якій застосовується для електродвигунів та подати струм від частотного перетворювача в загальну мережу GRID при відсутності міської мережі?
Так мае працювати... теж так походу буду робити. Або продавать гену и покупать на три фази

Так мае працювати... теж так походу буду робити. Або продавать гену и покупать на три фази
Опитав вже штук 5 електриків - ніхто не може сказати впевнено, чи буде працювати частотний перетворювач з інвертором. Також були поради замінити генератор на трьох фазний. Але 100к за генератор та 5к за частотний перетворювач - дещо є різниця.

Опитав вже штук 5 електриків - ніхто не може сказати впевнено, чи буде працювати частотний перетворювач з інвертором. Також були поради замінити генератор на трьох фазний. Але 100к за генератор та 5к за частотний перетворювач - дещо є різниця.
Да походу с частотниклм тоже есть беда. У знакомого на однофазном инветроре, однофазный генератор не воспринимается инвертором. :(

Но в deye есть выбор как фазы развернуты ... может эта гастройка поможет.

Я вот тоже думаю как быть с однофазным геной и трехфазной deye... :(

Судя по всему никто ничего путнего не подскажет.

А де вы 5к за частотник видели ? 7кВт это 16к...

Останнє редагування:
Да походу с частотниклм тоже есть беда. У знакомого на однофазном инветроре, однофазный генератор не воспринимается инвертором. :(

А де вы 5к за частотник видели ? 7кВт это 16к..
Так, вже ціна змінилась. Мабуть всі почали їх купувати на інвертори. Якщо я не помиляюсь, то спілкувався з цип продавцем. Тут 7,5 кВт - 10300 грн. https://prom.ua/ua/p1556615700-75kvt-chastotnyj-preobrazovatel.html?

А де вы 5к за частотник видели ? 7кВт это 16к...
Налаштування зі зміною фаз допомогають при первинному підключенні.
Але якщо підключати генератор через частотник до загальної мережі, то відповідно фази мають бути такі самі з частотника як і в загальній мережі.
Щодо однофазного генератора - в теорії має працювати через частотник. Я так розумію питання лише в вірному зсуві фаз - має бути 0/120/240 або в іншому порядку. Частота має бути коректною, вихідна потужність не буде більше, ніж видає генератор. Крім того, в частотному перетворювачі мають бути свої налаштування.
Не знаю як у вас, але в мене дейа підключена виходом Load в загальну мережу. Стоять трансформатори тока, і вихід Load не працює, коли немає світла в міській мережі. Тому живлення будинку в такому випадку йде через Backup вихід інвертора прямо в будинок через АВР. Так зроблено для того, щоб не пропускати всю напругу через інвертор постійно, коли є світло. Інвертор від лічильника стоїть метрах в 8, а вихід генератора заведений до лічильника. Однофазний генератор раніше напряму підключався до трьох фаз будинку і все працювало добре. Варіант з заряджанням напряму батареї інвертора від генератора через зарядний пристрій мені не дуже подобається, тому що інвертор все такі контролює заряд батареї через BMS. Да і новий кабель вести не хочеться. Тому ще зберу трохі інформації та буду пробувати частотний перетворювач. Тут вже скоро сам станеш електриком.

Налаштування зі зміною фаз допомогають при первинному підключенні.
Але якщо підключати генератор через частотник до загальної мережі, то відповідно фази мають бути такі самі з частотника як і в загальній мережі.
Щодо однофазного генератора - в теорії має працювати через частотник. Я так розумію питання лише в вірному зсуві фаз - має бути 0/120/240 або в іншому порядку. Частота має бути коректною, вихідна потужність не буде більше, ніж видає генератор. Крім того, в частотному перетворювачі мають бути свої налаштування.
Не знаю як у вас, але в мене дейа підключена виходом Load в загальну мережу. Стоять трансформатори тока, і вихід Load не працює, коли немає світла в міській мережі. Тому живлення будинку в такому випадку йде через Backup вихід інвертора прямо в будинок через АВР. Так зроблено для того, щоб не пропускати всю напругу через інвертор постійно, коли є світло. Інвертор від лічильника стоїть метрах в 8, а вихід генератора заведений до лічильника. Однофазний генератор раніше напряму підключався до трьох фаз будинку і все працювало добре. Варіант з заряджанням напряму батареї інвертора від генератора через зарядний пристрій мені не дуже подобається, тому що інвертор все такі контролює заряд батареї через BMS. Да і новий кабель вести не хочеться. Тому ще зберу трохі інформації та буду пробувати частотний перетворювач. Тут вже скоро сам станеш електриком.
Я только повесил инвертор на стенку :) щас тяну к нему питание. Буду дом через бекап подключать. Бо мне важно надо обеспечить сервера питанием, а тянуть новую ветку отдельно нехочу. Также ставить перекидной нехочу... хотя он есть .... может и сделаю... но сильно разницы не вижу.
Мне надо тогда удлинять трансформаторы тока бо до ввода метров 30.
А идея с зарядкой батарей от гены мне не катит у меня батареи от 200 до 800 вольт :(
Частотник и на вход GEN буду пробовать.

Знайшов ось таке відео про підключення однофазного генератора до 3х фазного Deye. Дешевше, ніж частотнік. Але LV ((

Назад
Угорі