Инвертор MUST 3.2 кв проблема с режимами

Не бере на споживання будинку чи на заряд батареї?
Який приорітет заряду встановлено? Як працює в інших режимах?
А взагалі тема про інвертор МАСТ...
Просто знайшов схожість, вибачайте
На споживання не бере, на заряд батареї бере сонечко.
В інших режимах на споживання сонечко також не бере
Дякую вам за відповідь

Навіть в режимі SBU не працює від панелей? Ну зараз сонечка немає, то й не буде працювати...
Отож бо що ні
Наприклад споживання 2квт або 500вт воно бере від сонечка на одне поле 100 на інше 80
Вимикаю мережу, генерація по 600 вт на кожному стрінгу.

Вимикаю мережу, генерація по 600 вт
Це з самого початку підключення так? Які панелі та по скільки на полях? Самі встановлювали чи якась фірма-інсталятор? Налаштування в інверторі змінювали чи по дефолту встановлені ?

Це з самого початку підключення так? Які панелі та по скільки на полях? Самі встановлювали чи якась фірма-інсталятор? Налаштування в інверторі змінювали чи по дефолту встановлені ?
З самого підключення так, тільки тиждень користуюсь, панелі longi, 8шт 430вт на кожне поле.
Одні встановлювали панелі, інші виконували підключення завершення роботи було вже втемну пору то й перевірити не було змоги, та і ч незнаю скільки вони мали давати, тепер знаю)
Я перегортав інструкцію по налаштуванню то там ніяких косяків не знайшов, всюди перше сонечко а по факту споживання зараз від мережі і якийсь оцей стабільно 100 ви і 80 з кожного поля, дивно якось

У Вас зараз, як в усіх, зовсім похмура погода, чи сяє сонечко, як не в усіх?
Ну показники 100 ви і 80 в будь яку погоду...
Наприклад якщо вимкнути мережу то сонечка 223 і 167, якщо увімкнути мережу то 100 і 80 +/-
Коли було сонечко то з вимкненою мережею по 2квт на поле, але як тільки вмикаєш мережу 100 і 80 ват
Вже є що може що з інвертором, чи можливе таке... Вже подумував взяти контактора з таймером щоб вимикалась мережа автоматично на день, але це трохи буде знищувати батареї. Ну але вигадати щось на зимовий період теж потрібно поки до сезону повного вимкнення далеко...

==Спитаю і я, допоможіть порадою, плз (інвертор Маст 5.2 1ф 48V(!), 2 акк Dyness B3 48V 75 Ah). Зміг зробити кабеля - інвертор бачить аккум, пише наче % заряду, та темп аккума... Сонячних батарей нема, тільки розетка.

Чому він інвертор постійно заряджає батарейку? Я вже йому поставив регулювання в п. 37 SOC, (а не vol), у п. 39 поставив 95% (battery stop charging %), а він на своєму дисплеї пише BAT 51.4 --- 99%, та продовжує чарджінг діодом блимати.... чому так? Іноді пише 100%, та чарджінг діод перестає блимати....

Настройки:
п. 14 - Li
п. 17 (bulk charging voltage) - 53V
п. 18 (floating charging voltage) - 52V
п. 19 (low dc cut off voltage or SOC)- soc 20%
п. 20 (Battery stop discharge) - 47V
п. 21 (Battery stop charging voltage when grid is available)- 50V
п. 37 - SOC
п. 38 - 20%
п. 39 - 95%
п. 40 - Uni
п. 41 - 01

(З інструкції)
Battery parameter setting on the invertor
Max Charging (bulk) Voltage 53.5
Absorbtion Voltage 53V
Float Voltage 52.5V
Shut Down (cut off )Volage: 47V
Shut down (Cut off) SOC: 20%
Restert Voltage 49V
Max Charging Current: 35A*battery QTY
Max Discharging Current: 35A*battery QTY

п.с. Ці ж батарейки там по 15ть елементів/пакетів наче десь читав, тому хз....
п.п.с. Ось поки писав, він клац і перестав заряджати, хвилину постояв та знову почав

Буду вдячний...

Може настройки не оптимальні для цих 15ти пакетних Дайнес? Наче все по інструкціі або трохи менше як тут писали....

Останнє редагування:
Режим USE не бачить 17 параметр, інвертор Must pv18-3224 VPM-II + 2x250AH GEL KF Battery виникло питання про зміну значення напруги яку ставимо в п.17 Bulk Charging Voltage (C.V voltage) чи я вірно розумію що вона має дорівнювати значенню Cycle Use аккумулятора і якщо в мене воно від 14,5 до 15 при 25 градусах цельсія то я маю впункті 17 інвертора поставити значення як мінімум 29 ? доречі максимально там можна поставити 29,2 тобто 14.6V так і зробив, але чомусь не бачу що це впливає бо на табло більшу частину 2 етапу заряду світиться 28.4 після чого уходить на 27,2 Floating Charging Voltage (це я так розумію standby use в мене на акумі він 13,6-13,8)
Режим USE вибран, ось мої налаштування :
02 - Uti
10 - SNU
11 - 30
13 - 25
14 - USE
17- 29,2
18 - 27,4
19 - 23
решта за замовчуванням

у всьому вина floating voltage , або по-іншому вирівнююча, чи дослівно "плаваюча" напруга. Яке завдання цієї вирівнюючої напруги?
Підзаряджати акумулятор при його розряджанні. І це актуально для кислотних акумуляторів, які мають властивість розряджатись.
А ось для літій-залізофосфатних акумів, це навіть зайве. Бо якщо ви заряджений акум залишите осторонь на 1-2 роки, так нічого з ним не станеться, його заряд впаде не більше як 1-2%. Тому вирівнювати і підзаряджати його не потрібно. Цей процес флоатінгу буде лише розряджати батарею, а потім повільно знову заряджати. А навіщо такі процедури.
Ось детально про це можна переглянути ось тут:
шкода, що кацапуватою

у всьому вина floating voltage , або по-іншому вирівнююча, чи дослівно "плаваюча" напруга. Яке завдання цієї вирівнюючої напруги?
Підзаряджати акумулятор при його розряджанні. І це актуально для кислотних акумуляторів, які мають властивість розряджатись.
А ось для літій-залізофосфатних акумів, це навіть зайве. Бо якщо ви заряджений акум залишите осторонь на 1-2 роки, так нічого з ним не станеться, його заряд впаде не більше як 1-2%. Тому вирівнювати і підзаряджати його не потрібно. Цей процес флоатінгу буде лише розряджати батарею, а потім повільно знову заряджати. А навіщо такі процедури.
Ось детально про це можна переглянути ось тут:
шкода, що кацапуватою
Чому в інструкції виробника аккума Дайнес є параметр "флоатінг волтадж"? Хіба вони дурніщі за авто відео на Ютуб?

добрий день інвертор must5048vhm два дні . як перестав зранку підключатись до панелей .напругу панелей показує.допомагає тільки вимкнення інвертора.потім цілий день працює.наступного ранку така ж сама ситуація.на протязі дня якщо вимкнути панелі а потім увімкнути-підключається

Екстрасенси в муках... яка саме напруга? скільки панелей? Які панелі? Просто опис без циферок - як можливо давати пораду?
напруга в залежності від сонця 170-200в панелі лонгі 575 4шт макс напруа pv інвертора 250в при перезагрузці інвертора все починає працювати до наступного ранку

ось така зранку картина

Чому в інструкції виробника аккума Дайнес є параметр "флоатінг волтадж"? Хіба вони дурніщі за авто відео на Ютуб?
це питання коректно поставити виробнику аккума Дайнес і не більше

Назад
Угорі