Інвертори Sungrow інструкції, моніторинг, обговорення

Serhiy

Administrator
Команда форуму
Реєстрування
13 Бер 2018
Дописи
2.849
Бали
113
Сонячні панелі
Ja Solar
Інвертор
Huawei 33KTL-A
На CISolar 2021 был представлен производитель инверторов, известный в мире, но оставлявший пока без внимания Украину - Sungrow

Поставки в Украину обещали после НГ. В целом радует, что одним именитым производителем станет больше, и возможно конкуренция усилится.

Основная ставка пока идет на модель Sungrow SG30CX. Посмотрел, чуть пощупал.
Глобально 3 стринга, 26А на стринг. Чуть ниже оптимальный диапазон напряжения - 585В.
Из интересного - активное охлаждение, по которому соскучился похоже ряд владельцев. Насколько сильно шумит - непонятно.
Из недостатков, на мой взгляд, - нет AFCI (вроде даже у третьего эшелона уже есть???), мониторинг тоже докупать отдельно, но недорого +- 100$. Протокол не прячут, говорят можно свои мониторинг подключать.

Есть совсем неясная для меня функция "Функція компенсації реактивної потужності уночі".

Цены неизвестны, но собираются прийти и надолго, что уже заметно и по форуму )), поэтому прошу развивать тут.

Инструкция и уже локализованная спецификация прилагаются.

Вкладення

• EN UM SG30CX SG33CX SG40CX SG50CX User Manual.pdf
    17,3 Mб · Перегляди: 11
  • UA DS SG30CX Специфікація.pdf
    297 Кб · Перегляди: 9
Останнє редагування:
Сангроу присутствует всегда в Украине. Но мелкими партиями, пр случаю так сказать. Я себе в 15 году на нем строил и оформлялся. И с тех времен гдето работают они...
Прсле б.у. попадались много. Сами по себе стабильные инверторы были, но сеть узкая и насроек нет вообще.
Как сейчас на современных, не знаю, не попадались.

По сервису были случаи. Китайци шлют обращаться в Германию, а там бюрократия полная

Компания продала 100ГВт инверторов еще в конце 19г. На рынке 24 года.
Сертифицирована в IEC 62443-4-1 (первая компания).
Оптимизаторы Tigo.
Основные рынки - Северная и Южная Америка, Юговосточная Азия.
Все инфо - со слов представителей компании.

сть совсем неясная для меня функция "Функція компенсації реактивної потужності уночі".
Может перевод с китайского "Built-in PID recovery function" )))

Сангроу присутствует всегда в Украине. Но мелкими партиями, пр случаю так сказать. Я себе в 15 году на нем строил и оформлялся. И с тех времен гдето работают они...
Прсле б.у. попадались много. Сами по себе стабильные инверторы были, но сеть узкая и насроек нет вообще.
Как сейчас на современных, не знаю, не попадались.

По сервису были случаи. Китайци шлют обращаться в Германию, а там бюрократия полная
Зараз є локальний сервіс. Можливо раніше, тим більше з сірими інверторам, такі проблеми й виникали, але, зараз повинна бути локальна заміна на справний інвертор.

Компания продала 100ГВт инверторов еще в конце 19г. На рынке 24 года.
Сертифицирована в IEC 62443-4-1 (первая компания).
Оптимизаторы Tigo.
Основные рынки - Северная и Южная Америка, Юговосточная Азия.
Все инфо - со слов представителей компании.

Может перевод с китайского "Built-in PID recovery function" )))
Не зовсім так. Тут мова йде про функцію "Q at night function"

Зараз є локальний сервіс. Можливо раніше, тим більше з сірими інверторам, такі проблеми й виникали, але, зараз повинна бути локальна заміна на справний інвертор.
еге, інвертор на інвертор, ну то й добре, і раніше так робилося, хоч і через німців. А сервіс то коли сидить реальний майстер і з паяльником в зубах і знанням схемотехніки того інвертора. А не ота породія що коїться по всім ТМ

Останнє редагування:
еге, інвертор на інвертор, ну то й добре, і раніше так робилося, хоч і через німців. А сервіс то коли сидить реальний майстер і з паяльником в зубах і знанням схемотехніки того інвертора. А не ота породія що коїться по всім ТМ
Я з Вами згоден, але, поки на станцію прийде інженер, і поки він відремонтує інвертор, пройде досить багато часу, і Ви будете втрачати генерацію. IMHO заміна краще. АBB робили ремонт. Мало хто був радий такому сервісу. Інженери виїжджали через кілька тижнів після виходу обладнання з ладу, і в більшості випадків після ремонту з обладнанням виникали рецидиви.

Я з Вами згоден, але, поки на станцію прийде інженер, і поки він відремонтує інвертор, пройде досить багато часу, і Ви будете втрачати генерацію. IMHO заміна краще. АBB робили ремонт. Мало хто був радий такому сервісу. Інженери виїжджали через кілька тижнів після виходу обладнання з ладу, і в більшості випадків після ремонту з обладнанням виникали рецидиви.
да ладно, все просто, підміна на час ремонту.

я ж не просто так мрію, в мене є свій сервіс). Просто виробники не хочуть ремонтувати. Бо не вірять що тут хтось щось вміє

я продовжу. При навності мануального сервісу є можливість відслідклвувати проблематку і на ранніх стадіях виявити косяки, чи то в обладнанні, чи у монтажника. А оскільки більшість монтажів в Україні виконують власники власноруч то рано чи пізно сервіс (заміна інвертора) задавить імпортера, а вирбник почне косо дивитися на таку ситуацію

я продовжу. При навності мануального сервісу є можливість відслідклвувати проблематку і на ранніх стадіях виявити косяки, чи то в обладнанні, чи у монтажника. А оскільки більшість монтажів в Україні виконують власники власноруч то рано чи пізно сервіс (заміна інвертора) задавить імпортера, а вирбник почне косо дивитися на таку ситуацію
Безумовно Ви в чомусь праві. Але, в будь-якому випадку компанії проводять аналіз і розрахунки, і вирішують для себе який вид сервісу буде краще. Якщо продукт хороший, і у нього низький відсоток відмови, то для компанії дешевше робити заміну продукту. Мені так здається. А для того, щоб люди ставили обладнання правильно, і робили правильну конфігурацію, з ними ці моменти повинні опрацьовувати постачальники (або представники компанії виробника). У будь-якому випадки неправильний монтаж, швидше за все, буде не гарантійним випадком.

Ага. Рахують. А потім 90% інверторів під заміну. Добре що хоч можуть так.

Плавали, знаєм. А прошивку не випросиш. Хоча якби була то і полічити можна

Ага. Рахують. А потім 90% інверторів під заміну. Добре що хоч можуть так.

Плавали, знаєм. А прошивку не випросиш. Хоча якби була то і полічити можна
Прошивку? Що Ви маєте на увазі?

Прошивку? Що Ви маєте на увазі?
Ну, це от таке програмне забезпечення що заливається у мізки інвертору щоб він став саме інвертором. А якраз ті мізки саме примхливе. І якщо летить, то стає інвертор кірпичем

Ну, це от таке програмне забезпечення що заливається у мізки інвертору щоб він став саме інвертором. А якраз ті мізки саме примхливе. І якщо летить, то стає інвертор кірпичем
Що таке прошивка я знаю, я не розумію, хто Вам відмовляв у її надані. Це досить дивно. Якщо розробник випустив нову прошивку, то скоріш за все, він виправив якісь помилки, та він має бути першим хто зацікавлений у тому, щоб ви її оновили. Але, щодо Sungrow такого буне може. Останні версії усіх прошивок доступні для завантаження як у мобільному додатку, так і через веб інтерфейс.

Напевно саме неприємне локальне питання - враховуючи струми панелей, що робити з 540+ Вт панелями? Я нарахував 38 кВт +-. Чи можно рахувати якось інакше?

Що таке прошивка я знаю, я не розумію, хто Вам відмовляв у її надані. Це досить дивно. Якщо розробник випустив нову прошивку, то скоріш за все, він виправив якісь помилки, та він має бути першим хто зацікавлений у тому, щоб ви її оновили. Але, щодо Sungrow такого буне може. Останні версії усіх прошивок доступні для завантаження як у мобільному додатку, так і через веб інтерфейс.
Ні, Ви зовсім не зрозуміли. В інверторі є чіпи, запрограмовані контролери. Ми ремонтуємо на їх рівні. А не флешку всунути ПО обнрвити. Так от річ про прошивку контррлерів.

Напевно саме неприємне локальне питання - враховуючи струми панелей, що робити з 540+ Вт панелями? Я нарахував 38 кВт +-. Чи можно рахувати якось інакше?
Так. На ньому не розженешся.

Я не впевнений, що хтось може бути настільки впевнений у собі, щоб братися вчити Вас рахувати)) Тим не менш, пропоную взяти якусь певну панель для порівняння.

Ну, на 12-13Амперних цікавіше вийде.....

Назад
Угорі