Як боротися із засніженням , обмерзанням сонячних панелей ?

пройдіть щераз курс фізики хоча б шкільний.
Та не треба мене вчить, включіть краще логіку, чи гугл запитайте. Чи ви винайшли нові закони фізики (?) :rolleyes:
Сонце, (наприклад) дає 800вт на м2, частина відбивається , а більша частина поглинається. Якщо не буде перетворення в єлектрику то все то йде в тепло. Якщо буде струм, то той струм і є від'ємне тепло, тобто зменшення нагріву. Збільшується нагрів тільки частково затінених комірок, бо вони не виробляють, а додають опору в послідовному ланцюгу.

Останнє редагування:
Тому шо вони "часткова затінені", нє(?) :D
Оптимізатори не шунтують, вони ж не як перетинка працюють.
Не ліпше сніг прибрати(?)
точно не шунтують?
MLPE — це оптимізатор постійного струму, який може підвищити струм затіненого модуля, але зменшує напругу на таку ж величину.
звісно є різні оптимізатори з різними алгоритмами роботи.

чи гугл запитайте.
практика мій гугл. коли хмарно і сонця немає панелі геть і близько нехочуть розтоплювати лід якщо зних брать до 100-150Вт, як тіки я вмикаю бойлер щоб вони почали видавати по максимуму в районі 500-600Вт, вони на очах починають розставать. Один раз в лютому в сонячний день я вирішив перевірить скіки видають в мороз, до цього вони видавали 200-300Вт на перекриття споживання будинку, але після того як я активував експорт на повну потужність в 3800Вт на пару хвилин, то в панелей пішла теплова деформація , конструкція почала потріскувать бо панелі різко розігрілися до 9 градусів, я щей заміряв пірометром бо до того як я включив експрорт вони були значно холодніші, так шо зазуньте той гугл подалі. так само як мені всі доказували що в мороз струм панелей падає, він росте разом з напругою в мороз а не падає, перевірено на практиці. Мойому пірометру і амперметру пофігу шо там гугл каже.

Останнє редагування:
точно не шунтують?
Точно, висмикувати з тексту фразу і з вумним виглядом цитувати Гугл...
коли вже з'явиться смайлик рука-лице(?(
"В этом исследовании изучается тепловое поведение ФЭ-модулей при различных ЭХС: коротком замыкании (PVset-1), разомкнутой цепи (PVset-2) и работе в ТМП (PVset-3). Эксперимент проводился в течение четырех месяцев в кампусе Университета Хаэна в Испании. Результаты показали, что температура модуля с коротким замыканием была на 6,90 °C выше, а температура модуля с разомкнутым цепью — на 3,67 °C выше, чем у модуля в точке максимальной мощности (MPP). Термографические исследования выявили множество зон перегрева в модуле с коротким замыканием."
"Когда фотоэлектрическая система работает в точке, отличной от точки максимальной мощности (ТМП), часть электрической энергии, не поглощенной модулем, преобразуется в другую форму энергии, в основном тепловую , что приводит к повышению температуры модуля"©©©

Вкладення

• 1-s2.0-S0927024825002260-gr7_lrg.jpg
    1-s2.0-S0927024825002260-gr7_lrg.jpg
    846 Кб · Перегляди: 3
Останнє редагування:
Точно, висмикувати з тексту фразу і з вумним виглядом цитувати Гугл...
коли вже з'явиться смайлик рука-лице(?(
"В этом исследовании изучается тепловое поведение ФЭ-модулей при различных ЭХС: коротком замыкании (PVset-1), разомкнутой цепи (PVset-2) и работе в ТМП (PVset-3). Эксперимент проводился в течение четырех месяцев в кампусе Университета Хаэна в Испании. Результаты показали, что температура модуля с коротким замыканием была на 6,90 °C выше, а температура модуля с разомкнутым цепью — на 3,67 °C выше, чем у модуля в точке максимальной мощности (MPP). Термографические исследования выявили множество зон перегрева в модуле с коротким замыканием."
"Когда фотоэлектрическая система работает в точке, отличной от точки максимальной мощности (ТМП), часть электрической энергии, не поглощенной модулем, преобразуется в другую форму энергии, в основном тепловую , что приводит к повышению температуры модуля"©©©
поперше у мене небуло розімкнутого контуру, я порівнював легконавантажені з навантадженими в точці МППТ, і нагрів іде більший саме в навантажених в точці МППТ, і я проводив заміhи зимою в мороз а не літом. Так само всі пишуть що зимою струм панелей падає, але я зробив заміри і в мене вийшло наоборот, літом 13,5А а в жару єлі 13,2А, а зиморю при -15С 14,5А, і це не КЗ а робоча точка МППТ, так що долампочки ті статті і графіки коли я вживу своїми очима бачу зосім інче.

Останнє редагування:
Назад
Угорі