Лічильник спожитої енергії.

andruliyza

Tier2
Реєстрування
19 Лют 2024
Дописи
97
Бали
8
Доброго вечора панове! Підкажіть таку справу . Купив собі для обліку споживання таку штуку:
Я щойно знайшов це на AliExpress:
грн.525.77 | 63A TUYA WiFi MCB Розумний автоматичний вимикач Захист від перевантаження по струму від низької напруги Вимірювання потужності Бездротовий перемикач дистанційного керування

Поставив після інвертора, щоб можна було бачити скільки електрики виходить з акумів. Підключив вроді все працює, але лічильник коректно не рахує . Чи може бути причина в тому, що нулі не обєднані? В моєму інверторі сквозного нуля нема, тому їх не обєднував. І ще деякі лед лампи горять після виключення , при роботі від інвертора.

. І ще деякі лед лампи горять після виключення , при роботі від інвертора.
Скільки існує форум, стільки і задають це питання. Треба заземлювати нуль після інвертора. В деяких інверторах для цього е спеціальне реле, в деяких вихід на зовнішне реле, в деяких просто можно зеднати нулі .

• Angry
Реакції: xov
Скільки існує форум, стільки і задають це питання. Треба заземлювати нуль після інвертора. В деяких інверторах для цього е спеціальне реле, в деяких вихід на зовнішне реле, в деяких просто можно зеднати нулі .
Я ще не зовсім електрик, я тільки вчуся, тому, будь ласка , не нервуйтесь. Я хочу зрозуміти тему. Я чув про обєднання нуля. Але також говорили що переважно нуль наскрізний, а в моєму інверторі ні.

ось як воно зазвичай влаштовано
нуль або з'єднаний з нулем мережі (коли в байпасі) або з корпусом (коли від акумуляторів працює), корпус повинен бути заземлений

Вкладення

• typGr.png
    typGr.png
    488,5 Кб · Перегляди: 13
ось як воно зазвичай влаштовано
нуль або з'єднаний з нулем мережі (коли в байпасі) або з корпусом (коли від акумуляторів працює), корпус повинен бути заземлений
То мені просто в інверторі поставити перемичку на нулі?

То мені просто в інверторі поставити перемичку на нулі?
При роботі від батарей, вихідний нуль інвертора треба заземлити, а як конкретно це зробити це кваліфікований спеціаліст повинен по місцю дивитися, бо ми не знаємо як в вас все змонтовано і навіть який інвертор.
Для початку - у Вас інвертор заземлений?

• Angry
При роботі від батарей, вихідний нуль інвертора треба заземлити, а як конкретно це зробити це кваліфікований спеціаліст повинен по місцю дивитися, бо ми не знаємо як в вас все змонтовано і навіть який інвертор.
Для початку - у Вас інвертор заземлений?
В мене інвертор srne заземлений.

В пункті 63 що настроєно?
Треба там ENA поставити

• Angry
я хочу зрозуміти за що відповідає та настройка.
Автоматичне з'єднання нуля з землею при переході на роботу від акумулятора (dis - не з'єднувати, ena з'єднувати)
на типовій схемі що вище наведена це реле що зліва

• Angry
Автоматичне з'єднання нуля з землею при переході на роботу від акумулятора (dis - не з'єднувати, ena з'єднувати)
на типовій схемі що вище наведена це реле що зліва
Дуже дякую за відповідь!!! Якраз шукав відповідь на це питання!!! Ще раз дякую!

я хочу зрозуміти за що відповідає та настройка
За активацию "мины" которая может "детонировать" в любой момент!

Инструкция пользователя SRNE SPI-10K-SP

- При установке данного инвертора обязательно соблюдайте местные требования и правила.
ПУЭ Украина 2017

Глава 1.7. Заземление и защитные меры от поражения электрическим током

1.7.57 … Два или более принятых мер защиты в электроустановке не должны приводить к снижению эффективности каждого из них.

1.7.157 Не допускается включать коммутационные аппараты в круги PE и PEN проводников …
ДБН В.2.5-27-2006 Украина

4.2.1 Защитные проводники для обеспечения автоматического отключения питания

4.2.1.11 Не допускается устанавливать выключающие устройства в цепях защитных проводников ...

4.2.1.13 Если ожидается, что через защитный проводник в нормальном режиме работы электроустановки может длительно протекать ток утечки электроприемников, величина которого превышает 10 мА, должно быть выполнено одно из следующих условий:
- в случае прокладки одного защитного проводника его сечение на протяжении всей длины должно быть не менее 10 мм2 по меди или 16 мм2 по алюминию ...
То есть с неуместным, неправильным применением аппаратов коммутации, защиты, заземлением может заземлить в могилу!

Останнє редагування:

То есть с неуместно применёнными аппаратами защиты, заземлением может заземлить в могилу!
Тобто не можна вмикати цього параметру?

То есть с неуместно применёнными аппаратами защиты, заземлением может заземлить в могилу!
Тут ніякий комутаційний аппарат не комутуєте PE та PEN, все що робить ця настройка - коли немає зовнішньої мережі вихідний нуль інвертора від'єднуватися від нуля мережі та зєднуеться з заземленням, оскільки в інверторі нуль не наскрізний то по факту він розриває нуль мережі і щоб виконати вимоги того самого ПУЄ там встановлені ці два реле. Коли немае мережі то грубо кажучи немає і зовнішньлго нуля. Тоді його функцію виконує нуль інвертора який заземлюється як що він не буде заземлений то як раз "применёнными аппаратами защиты" працювати не будуть.

• Angry
  • Angry
Назад
Угорі