LiFePo4 все про сопротивление

Алиса

Tier3
Реєстрування
25 Січ 2024
Дописи
11
Бали
3
Доброго утречка, подскажите пожалуйста как правильно измерить сопротивление LiFePo4 аккумулятора и его ячеек.

1. Важно ли что бы аккумулятор во время измерений был полностью заряжен или это не обязательно для LiFePo4?
2. Насколько важна температура для измерений если она может на 5-10°C быть выше или ниже от комнатной 25°C?

Останнє редагування:
гарна прихована реклама))

гарна прихована реклама))
але толку 0. бо то вимірювач температури на марсі. Він підходить лиш для порівняння в лінійці однієї коробки, крапка. Мало того що йогом можна калібрувати як тобі заманеться, так ще і перехідний опір дротів крокодилами чи то тими щупами грає як заманеться. Для кухні піде.

В мене два подібних і обидва різне пишуть. А те що більш менш нормальне вже за 1000дол коштує.

1. Важно ли что бы аккумулятор во время измерений был полностью заряжен или это не обязательно для LiFePo4?
если вы сравниваете - то они должны быть одинаково заряжеными

ибо сопротивление зависит от уровня заряда

2. Насколько важна температура для измерений если она может на 5-10°C быть выше или ниже от комнатной 25°C?
для сравнения в коробке - не важна, для сравнения с паспортной - важна

если вы сравниваете - то они должны быть одинаково заряжеными

ибо сопротивление зависит от уровня заряда

для сравнения в коробке - не важна, для сравнения с паспортной - важна
Хотела сравнить сопротивление ячеек с паспортной
Дуже дякую вам!!!

Хотела сравнить сопротивление ячеек с паспортной
1. Прибор такій яким виміряв завод, або хоча б прибор якиймає сертифікат повірки
2. Умови як по мануалу

А краще всього не опір , а замір ємності і опір

1. Прибор такій яким виміряв завод, або хоча б прибор якиймає сертифікат повірки
2. Умови як по мануалу

А краще всього не опір , а замір ємності і опір
Прибор к сожалению буду использовать только тот что у меня есть, другого на сегодня нету :(( Я пока не замечала что бы он при каждом измерении показывал сильно разные показания надеюсь это не изменится в будущем, что бы я им хотя бы могла смотреть динамику изменения сопротивления аккумулятора и каждой ячейки в отдельности.

Прибор к сожалению буду использовать только тот что у меня есть, другого на сегодня нету :(( Я пока не замечала что бы он при каждом измерении показывал сильно разные показания надеюсь это не изменится в будущем, что бы я им хотя бы могла смотреть динамику изменения сопротивления аккумулятора и каждой ячейки в отдельности.
для порівняння так, він підходить

просто умови однакові мають бути

і ще - опір не є показником який повністю покаже стан батарейки

Доброго утречка, подскажите пожалуйста как правильно измерить сопротивление LiFePo4 аккумулятора и его ячеек.

А взагалі - нащо міряти?
Міряти має BMS. І управляти роботою (заряд/розряд)
Я би взагалі будь-який літій не використовував без BMS.
Тим більше, що за останній рік з'явилося багато гарних пропозицій
універсальних BMS (рекламу тут не буду)))).

А взагалі - нащо міряти?
Міряти має BMS. І управляти роботою (заряд/розряд)
Я би взагалі будь-який літій не використовував без BMS.
Тим більше, що за останній рік з'явилося багато гарних пропозицій
універсальних BMS (рекламу тут не буду)))).
ну якщо якась лабораторна робота, то чом би і ні, для статистики динаміки життя. Але для релевантності йього дійства треба притримуватися алгоритму виміру.

БМС опір не міряє, жека там щось пише, але то ХЗ що, а по опору можна відслідкувати зміни, але теж не завджи.

Назад
Угорі