Мийка панелей

А якщо в пустелі так і пилові бурі кожен день ... ми тут не про емпіричні умови розмовляємо. Три місяці немає дощу, це вже мабудь не про Україну. Цього року літо дощове на всій території, так що води залийся.
Ну были то и были. Чё спорить?
Я то свои панели вижу. И их не 4 шт как на картинках выше, а чуть больше 60. Так шо мыть или нет я сам решаю, а не дождь

Дніпро. Дощів цього літа було 2 чи 3. Нормального взагалі не було. Зараз вся рослинність, що без поливу, виглядає жалюгідно.
Панелі зі шланга не мию, бо вода зі скважини з високою мінералізацією. Якщо солі осядуть, то потім їх не домиєшся...
так ви дивитеся Дениса Сливку?
там саме зараз обговорення - куди влітку подіти сонячну генерацію.
так от - в нього є практичний кейс. Людина поставила осмос для очистки води.
І вже робить і собі і людям)).

• Like
Реакції: Karl
Осмос полноценный, с колоннами и солью? Там есть пару моментов про стоимость соли, и куда он девает рассол, при отсутствии городской канализации?

віс подробиці - у Сливки. Там здається була промислова установка.
тут - просто як варіант використання.

так ви дивитеся Дениса Сливку?
там саме зараз обговорення - куди влітку подіти сонячну генерацію.
так от - в нього є практичний кейс. Людина поставила осмос для очистки води.
І вже робить і собі і людям)).
я дистилюю. 1 кіловат година йде на 1 літр води.

Побутовий осмос небагато енергії споживає. Точно менше 1кВтч на літр.

Осмос полноценный, с колоннами и солью? Там есть пару моментов про стоимость соли, и куда он девает рассол, при отсутствии городской канализации?
С колонами та сіллю то не осмос. То іонообмін на смолах де іони кальція-магнія міняються на іони натрія.

С колонами та сіллю то не осмос. То іонообмін на смолах де іони кальція-магнія міняються на іони натрія.
Вид на яйца в профиль. Смысл тот же.
Пока не видел мембрану способную как тут сказали в "промышленных" масштабах давить кубометры воды

В мене з помпою. Вона підвищує тиск і виробітка значно більша
Я навпаки тиск знижую бо для осмоса не більше 4 допускається а з мережі до мене приходить б більше 5.

В про помпу скільки вона там бере, вати, як кажуть "можно знехтувати"

Я навпаки тиск знижую бо для осмоса не більше 4 допускається а з мережі до мене приходить б більше 5.

В про помпу скільки вона там бере, вати, як кажуть "можно знехтувати"
Ніколи не чув про таке обмеження до 4. Штатна помпа дає 6 атмосфер, працює роками...

Вид на яйца в профиль. Смысл тот же.
Пока не видел мембрану способную как тут сказали в "промышленных" масштабах давить кубометры воды
Погано шукали , Промислова мембрана зворотного осмосу 8x40 Toray TMH20A-400 Продуктивність: 11000gpd (1700 л/год).

а чим мити зимою що б не було обледеніння і намензання снігу і щоб цей засіб не створив корозію рами?

а нашо взимку мити? Просто тримайте щоб не створився лід - і все.
так я ж за це і питаю, як зробить шоб лід не утворювався, я місяць як встановив панелі тому стажу проходження зими немаю, у мене конструкція зі змінним кутом , відповідно зимою буде 80 градусів відносто землі, цього достаньо буде чи нада ще якоюсь автомобільною незамерзайкою пшикать? і чи не зашкодить та незамерзайка рамі панельок?

Останнє редагування:
Погано шукали , Промислова мембрана зворотного осмосу 8x40 Toray TMH20A-400 Продуктивність: 11000gpd (1700 л/год).

Отличный сайт. Стесняюсь спросить, давление все же 5-7 бар, или 0.76 -2.5Мпа?

Вкладення

• Screenshot_2025-08-21-15-20-40-196_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-08-21-15-20-40-196_com.android.chrome.jpg
    450,1 Кб · Перегляди: 3
віс подробиці - у Сливки. Там здається була промислова установка.
тут - просто як варіант використання.
не, у него самодельная установка из пачки бытовых мембран в параллели, + tank толи на пол тонны, толи на тонну. Насос на скважине отключается по поплавку в накопителе. А с накопителя второй насос в систему.
Ну и периодически он эти мембраны пытается чистить

• Like
Реакції: Karl
Назад
Угорі