Must PH-18 5248 pro не працює тільки від сонячних панелей

Реєстрування
5 Чер 2024
Дописи
22
Бали
3
Всім доброго дня.
Є проблема з підключення/налаштуванням інвертора Must PH-18 5248.
Дано.
Сонячне поле 5 x 585 вт на Південь.
Напргуа постійного струму 247в (показує на інверторі та мультиметрі).
При підключенні сонця інвертор вмикається.
Підключено ТІЛЬКИ сонце без мережі 220 та АКБ.
На вихід AC OUT підключена земля та переноска з розеткою.

При запуску інвертор блимає попередженням код 56 (З’єднання акумулятора відкрито).

Я запускаю сам інвертор. Блимає зелений діон AC/INV.

Далі я підключаю світлодіодну лампочку і вона світиться. Підключаю щось потудніше, клацає реле і з виходу зникає 220в.

В чому може бути проблема?

При підключенні сонця інвертор вмикається
В який час доби? Зранку пробуєте чи вдень? Напруга може бути, а потужності не видасть через малу силу струму при недостатньому сонці. А взагалі інвертор повинен працювати або з мережею або з акумулятором.

Пробував і з ранку і в обід. Я теж думав, може потужность немає, але 500вт обігрівач (ніхромова пружина) при підключені напряму до панелей дуже швидко розігрівається до червоного, значить потужність є.

Пробував і з ранку і в обід. Я теж думав, може потужность немає, але 500вт обігрівач (ніхромова пружина) при підключені напряму до панелей дуже швидко розігрівається до червоного, значить потужність є.
Тю так при перетворенні потужність також втрачається.

У описі робочих режимів,доречі, нема такого щоб він працював і без мережі і без акуми. Відповідно щось одне таки повинно бути присутнім

Вкладення

• Screenshot_20240630-120200_Samsung Notes.jpg
    Screenshot_20240630-120200_Samsung Notes.jpg
    239,7 Кб · Перегляди: 17
При роботі з зарядженим аккумулятором періодично виникає помилка 03 (напряжение аккумулятора слишком высокое). За 5...10сек. зникає. Питання це так інвертор сигналізує що аккумулятор заряджений, чи треба зменшити одну з напруг зарядки? Якщо так то відповідно яку? Bulk чи Float?

Підключив 220 на вхід. Дав навантаження 2 квт.
Виглядає так, що панелі дають тільки 50 вт 220 х 0.1А?
Переглянути вкладення 3751
56 помилка говорить про розрив АКБ, перевырте налаштування, можливо десь стоіть що Ви використовуєте АКБ, а по факту іх немає.

А хіба даний інвертор може працювати без акумуляторів? Здається підключені акамулятори обовязкові.

А хіба даний інвертор може працювати без акумуляторів? Здається підключені акамулятори обовязкові.
ТАк заявленно у всякому випадку. Робота без аккумуляторів, підміс мережі та можливість віддавати залишки в мережу по зеленому тарифу (без можливості їх обраховувати)

гадаю потрібно підключити або мережу або акумулятор. Інвертор відбирає потужність від панелей вбудованим MPPT трекером, який не може миттєво наростити відбір потужності від панелей коли Ви підключаєте навантаження. От і виходить що зявляється короткочасно нестача потужності і інвертор виключає вихідну напругу. (ну це сугубо моя думка)

Вітаю панство. Від недавна теж мудохаюсь з даним інвертором. Значить маю 5248, кислотну батарею з восьмидесяток і панельок на 3,5кВт.
Спочатку він працював без панельок, чисто як UPS. Спостерігав всім відомий прикол, як інвертор то заряджає батарею мережею, потім тушить внутріжнє джерело, і починає живити внутрішні схеми від батареї. В інтернеті знаходяться описи, що така поведінка була не завжди. З чого я роблю висновок, що це якесь геніальне менеджерське рішення - економити електроенергію від лічильника шляхом вимикання внутрішнього перетворювача.
Через деякий час я змонтував грядку панелей і простерігав цікаву картину - як це чудо в режимі Sub підмішує з сонця 1кВт МАКСИМУМ. Згодом, я знайшов цікаві інструкції від власників - треба перемкнути в режим Sbu, налаштувати пороги для батареї і тоді він починає викачувати як має бути. І таки правда - з такими налаштуваннями ця подєлка китайців тягне з панельок 2+кВт на осінньому сонці. І що власне я зауважив - в такому режимі він ПІДНІМАЄ ОБЕРТИ ВЕНТИЛЯТОРА. Опа! А що це значить? А значить це те, що була хвиля незадоволених шумом вентилятора і хтось не знайшов кращого рішення, ніж зарізати потужність в дефолтному режимі на рівні 1кВт. При цьому не додавши ніяких налаштувань в меню, щоб можна було налаштувати під себе. Поки не знаю що з ним робити. В цьому дроч-режимі з Sbu він працює вкрай нестабільно. При навантаженні 2кВт і вище часто зривається генерація від сонця взагалі і він переходить чисто на мережу.

Назад
Угорі