Кабель відрізнявся розташуванням одного піна - GND?

Хоча це не суттєво. Тем більше якщо вже зробили правильну розпіновку. Просто цікаво чи не така ж сама ситуація, як була у мене.
Щодо протоколів, дивиться: у вас в п.41 має бути 3 можливих обрання (0, 8 та 17). Є три протоколи на батареї, що будуть працювати з цима цифрами у таких парах: pv-can - 0, pillon - 8, must -17. Яку саме комбінацію з цих оберете не суттєво (здається бо не мав часу довго спостерегти за кожною). Якщо так зробите (рекомендують при усіх змінах перезавантажувати інвертор, вимикаючи кожен раз подачу електрики попередньо з мережи й навантаження, але завжди не поспішайте - давайте кожній операції завершитись й николи не виключайте батарею раніше за інвертор), тоді у вас на екрані інвертора буде відображатись температура й відсоток зарядженості батареї. Також світлодіод перестане блимати, коли батарея буде повністю заряджена. За цих ознак більшість вважає що вони успішно підключились по can-шині. Але насправді тут проблеми тільки й починаються, бо в такому режимі у вас батарея буде завжди заряджатися до упору й навіть уходити в захист по перезаряду. Ви цього не помітите, якщо не будете заглядати в "історію" на BMS-TOOL. Але, як на мене це не є добра робота. Тому зараз й намагаюсь добитись справжньої керованості від цього агрегата.
Щодо підключення BMS-TOOL, ну воно так працює. Наскільки зрозумів, там WiFi та BT працюють порціями. Й виходить на кого натрапиш - або одне або інше. Зазвичай я роблю так: спочатку вивільняю цей додаток з пам'яті телефона, де він залишився з минулої сесії. Потім заново заходжу в додаток на стартову сторінку, обираю щось (зазвичай першим БТ, але не суть). Якщо кола розпливаються а нічого не з'являється, знов повертаюсь на стартову й обираю заново. Може навіть знов той самий БТ, бо він бува ні одразу, але "хапає". А якщо вже ні, то пробую ВайФай - якщо він знаходить, але пише що "оф-лайн", ну то треба спробувати пізніше - він за якийсь час стає "он-лайн". В принципі вона працює, єдине що от ті заморочки з під'єднанням, але вже звик.
Пробуйте.